vrijdag 16 december 2016

3923



7/1253 * - ARABISCHE LENTE. – LEUGENPERS –Het lijnenveld wordt gezuiverd nu Obama straks verdwijnt
.
VRIJDAG  16  DECEMBER  2016
H. ADELHEID van Bourgondië:
Ze werd keizerin van het Heilig Rooms Germaanse keizerrijk in 962.  In 973 werd ze voor de tweede keer weduwe en wordt zo het voorbeeld van een gehuwde heilige weldoenster,
H. EVERAERT, HH. CHRISTENEN van THAILAND
Sepke had ook zo’n gehuwde weldoenster en was aan het peinzen welke cadeau hij kon geven voor haar nieuwjaar.  Na een nachtje slapen wist hij het.  Een verlengdraad!  Zo kan ze in ’t vervolg bij de buren gaan zagen…
*
3923 – ‘HOW THE WEST WAS WON’ …. MAAR NU BEGINT HET VERHAAL IN HET OOSTEN         

De ‘plaats delict”
*
Voor wie zich nog de strategie herinnert, toegepast bij de her-overing van het Hitler-Europa, zal zich ongetwijfeld nog het gerommel weten te herinneren van Veldmaarschalk Erwin Rommel in Noord-Afrika. Geland in Tunis of zo, trok die op richting Egypte en het Suezkanaal, tot hij de duimen moest leggen bij El Alamein. Dat weet ik door er veel over te lezen, als achtergrond op de schlagers (jawel!) van toen ik als soldaat-milicien in Beverlo mijn dagen in onledigheid moest doorbrengen. “Heilweh’ was er een van, met ‘Brennend heisses Wüstensand’.
En toen zagen de ‘Geallieerden’, ttz Amerika de kans schoon om een landing met amfibietroepen uit te voeren op Sicilië, de teen van de Laars van Italië.
Voilà, met deze inleiding heb ik net verteld, dat Syrië, van hier, waar we leven, veel meer is dan… rommelen in de marge. En als dat daar in Aleppo nog lang gaat duren, zal ’t hier ook straks rap gedaan zijn…. Te onthouden: toen (1943) was het rap beslist: na de landing van de ‘Geallieerden, veranderde Italië meteen van kant, en keerde zich tegen Duitsland, zijn vroegere bondgenoot.  Oost-West, thuis best, zullen we maar zeggen.
Ook in ons koloniaal verleden draait de uitwijkrichting altijd naar de gemakkelijkste kant. Oostwaarts trekken ging niet, want daar woonden onze gelijken, Tsaristich Rusland, en die waren sterker dan ‘wij’… Dus moest het de andere kant uit, om langs daar het Verre Oosten te bereiken. Amerika is voor ons in het Westen,… het Oosten. Dat was dus slim gezien van Christoffel Columbus om zijn Sante Maria langs die kant op te doen zeilen. Want men was kort voordien tot de vaststelling gekomen, dat de aarde rond was. Geen gevaar dus om er af te vallen….
Zowel in Noord- en Zuid-Amerika als in Zuid-Afrika, hebben wij, Europeanen, daar de oorspronkelijke bewoners gewoon doen opschuiven.  Of in zee geduwd, zoals de wilde volksstammen ooit met ons hadden gedaan, verdreven uit de rest van Europa tot helemaal tegen de Noordzee aan. In Noord-Amerika waren dat voornamelijk de Engelsen en de Fransen, in Zuid-Amerika de Spanjaarden en de Portugezen, en in Zuid-Afrika tenslotte de Hollanders. Die reden gewoon met hun ‘ossewâ’ de oorspronkelijke bewoners voor zich uit, verder oostwaarts.
De Vlamingen? Die bleven gewoon op hun honger zitten. Al zongen ze wel dapper mee met ‘My Sarie Mareis, die is zo verre van mij af’…. Of ‘Bobbejaan beklimt die berg, so haastig en so lustig’…
Neen, erg veroveringszuchtig zijn wij, Vlamingen nooit geweest. Als het in een zin over ‘veroveren’ ging, waren de Vlamingen hoogstens meewerkend voorwerp, maar meestal zelfs lijdend voorwerp. Zeg dus maar gewoon, dat wij teveel levensgenieters waren/zijn om ons moe te maken om anderen te beroven. Voor onze welvaart in eigen land steken we liever de handen zelf uit de mouwen. Daar zijn de huidige ‘transfers’ het levende bewijs van. Gebiedsroof in alle richtingen ondergaan we so wie so,  en leggen er zelfs nog geld aan toe. Zoals nu, met Parking C op de Heizel, voor de nieuwe Ghelanco Arena, dat eigenlijk Grimbergs grondgebied is, en dus in Vlaanderen. In hoogstens 10 jaar zal daar alleen nog Frans gesproken worden….
En, alhoewel dat bijlange nog een Arabisch is en er zeker ‘openlijk’ geen godsdienstzaken bij te pas komen, is dat zo dat er oorlogen zoals in Syrië ontstaan. Oorlogen die altijd de neiging hebben om uit te breiden.
** **



*
De Russische president Vladimir Poetin bevrijdt Aleppo in twee maanden van Obama & Co.
*
Poetin heeft nu de Syrische stad Aleppo in bijna twaalf maanden bevrijd, de door de VS en andere westerse landen met wapens en geld gesponsorde terroristen van de moorddadige “oppositie” hebben verloren. De wapens zwijgen, dus datgene wat de leugenachtige Obama en het achterbakse Westen zogenaamd altijd wilden, waarbij met iedere islamitische moordenaarsbende, met alle terroristen en ook met de halsafsnijders van ISIS stiekem werd samengewerkt. Als het maar tegen Assad ging. De honderdduizenden doden uit de “Arabische Lente” komen alleen voor rekening van het Westen!
pi-news
Het was het Westen en de op oorlog beluste NAVO die Gaddhaffi hebben weg gebombardeerd, zodat Libië nu een failed state met criminele bendes mensensmokkelaars is, die ons overspoelt met “vluchtelingen”, waarbij duizenden in zee verzuipen.
En op exact dezelfde manier moest heel Noord-Afrika en het Midden-Oosten gedestabiliseerd worden – met welk doel eigenlijk? Voor “mensenrechten” of voor de vernietiging van onze functionerende natiestaten en de islamisering van Europa? Egypte kon zichzelf voorlopig nog een keer redden in een militaire dictatuur, en Syrië heeft zojuist een beetje lucht gekregen.
Het Westen heeft echter al aangekondigd dat de “oppositie” na de aftocht uit Aleppo vanuit andere regio´s met wapengeweld, springstof en bommen het Assad-regime dient aan te vallen. Van ontwapening is geen sprake. Turkije zal ook in de toekomst Syrisch territorium willen stelen, de Koerden eveneens, en de “Islamitische Staat” is niet overwonnen. Alles met de zegen en de daadwerkelijke hulp van het Westen.
En onze linkse media weten niets beters dan al deze leugens verder te verspreiden. Iedere dode kreeg een bomvat van Assad op zijn kop, terwijl de terroristische oppositie overal vredesduiven heeft gevoerd. Je kunt alleen nog maar kotsen van deze leugenachtige propaganda!
Godzijdank regeert over vijf weken Donald Trump en is de complete mislukkeling Obama vertrokken! Als het Westen en Poetin één lijn zouden trekken, dan zou de Syrische burgeroorlog al lang beëindigd zijn. En Pegida heeft gelijk: Leugenpers houd je bek!
Hierbij passend deze video van een persconferentie in de VN van 09-12-2016 onder het motto “Tegen propaganda en regime-change in Syrië”, waarin Eva Bartlett, een onafhankelijke Canadese journaliste, door de Noorse journalist Christopher Ronneberg van de “Aftenposten” gevraagd wordt hoe zij het zou durven om de mainstream media ervan te beschuldigen over de reële situatie in Syrië te liegen. Haar antwoord demonteert in twee minuten de mythes van de zelfbenoemde kwaliteitspers. De volledige persconferentie kunt u  hier  vinden.
** **
Voor de normale mens zijn zowel Syrïe als Oekraïne niet te begrijpen. Omdat  de juiste redenen altijd maar achteraf bekend worden. De ‘incubatie-tijd’ voor OekraPine is het driedubbele van een olifantsdracht gewoon omdat er gewacht wordt tot er nog een paar puzzelstukjes op de juiste plaats vallen. Maar de brandhaard in het Oosten veust. Aan de brandhaard uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten danken we ondertussen de ‘Arabische Lente’ die nauw aansluit met de Europese Herfst, waarbij de Winter wordt overgeslagen. Omdat Obama slechts 8 jaar had om als Moslim Broeder de ‘onderwerping’ van het Avondland te organiseren?
De Navo, de ‘Bewaker’ van onze veiligheid… Heel juist. Ware daar niet het gezegde van ‘Wie bewaakt dan de bewakers’?
*
Dat is volgens mij, de les die valt te trekken uit het rumoer rond de opvolging van de Zwarte Ongelukskater uit Amerika.
To be or not to be, that’s the question.
*


Geen opmerkingen: