vrijdag 16 december 2016

3924



4/456 * - RUSLAND. De hond van Poetin
.
VRIJDAG  16  DECEMBER  2016
H. ADELHEID van Bourgondië:
3924 - DE MAN EN DE HOND: TOON MIJ UW HOND EN IK ZAL ZEGGEN WIE U BENT         

*
Heel het protocol moet aan diggelen gelegen hebben toen Youme (dat is de hond)  zomaar de receptieruimte binnen kwam gewandeld. In de hondentaal, Japanse versie, riep die spontaan luidkeels zijn ongenoegen uit, waardoor meteen de juiste toon werd gezet.
Ikzelf zou mij daar ook niet op m’n gemak gevoeld hebben maar door de snoepjes van ‘t Baasje kwam dat rap weer goed.
Het geheel van deze vertoning moet voor de C.I.A. en de NAVO zeer leerzaam zijn geweest. Dat? In tegenstelling met alle hondenliefhebbers van de hele wereld.
** **

Poetin toont trucjes met zijn hond: 'Pas op, het is een waakhond'
Twee Japanse journalisten mochten de Russische president Vladimir Poetin interviewen in aanloop naar het Japanse staatsbezoek. Ook 'Yume', de vier jaar oude hond die Poetin van de Japanse regering kreeg, was van de partij.
Onder de indruk van een klein leger fotografen en flitsende camera's, begon de hond luid te blaffen. Een situatie waarbij de twee Japanse journalisten zich klaarblijkelijk ongemakkelijk voelen.
Poetin deed er nog een schepje bovenop en liet de hond wat trucjes doen. Daarna zou hij volgens CNN tegen de journalisten gezegd hebben: 'Jullie hebben gelijk om voorzichtig te zijn. Yume is een no-nonsense-hond. Er zijn hier veel mensen aanwezig met camera's, flitsende en klikkende toestellen. Ze speelt haar rol van waakhond.'
Poetin kreeg de hond, een Akita, vier jaar geleden bij zijn vorige staatsbezoek aan Japan, voor de steun die Rusland aan het land had gegeven na de aardbeving en de daaropvolgende tsunami. Bij dit staatsbezoek was de regering van Shinzo Abe van plan om de Russische president een tweede, mannelijke, Akita-pup te geven, maar daarvoor heeft Poetin vriendelijk bedankt.
** **
Dat de vriendschapshond die de vriendschapsband tussen Japan en Rusland moet aanhalen, nu precies een Engels-klinkende naam kreeg, zal wel zuiver toeval zijn. ‘You and Me en  and Me and You’ uit de mond van een verliefde Bourvil in de film  ‘La Grande Vadrouille’ is toch onvergetelijk….
Als U daarbij nog overdenkt, dat Afrikaanders en islammers als de dood zijn voor honden, dan weet U dat de boodschap zekerlijk niet helemaal onschuldig is. Benieuwd welk soort viervoeter Donald Trump heeft.
‘Moet gij daar nu aan twijfelen’, blikt onze Nero (45 kg) mij tegen. ’t Zal minstens een Duitse Schaper zijn’, spreken zijn trouwe hondenogen mij woordeloos aan. Terwijl zijn twee broertjes aan de poort dat gelijktijdig bevestigen.
Ja, inderdaad, zo’n beesten lijk die Youme kunnen zelfs, mits ingezet op de juiste plaats,  borg staan voor de wereldvrede!

*



Geen opmerkingen: