zondag 18 december 2016

3926



8/1427 * -AMERIKAANSE BEMOEIZUCHT  - De E.U. en Rusland, twee Christelijke werelden, bestraffen elkaar wederzijds omdat Obama dat wilt.  OEKRAÏNE als twistappel
.
ZATERDAG  17   DECEMBER  2016
H.  WIVINA van BIJGAARDEN: stichteres van het Benedictijnenklooster van Bijgaarden, 
Wivina = klein vrouwtje.  Ken je nog de legendarische uitspraak van onze Koning Filip: “Het is een echt vrouwtje!”,  
H. OLYMPIA,  H. BEGGA: patrones van de begijnen
Lieven komt een winkel binnen waar dieren worden verkocht.  Zegt hij: “Ik zou graag een aantal dieren bestellen: vier ratten, tien muizen, eenentwintig spinnen en één kilo vliegen”. – “Hou je van slangen?” vraagt de verkoper.  “Neen, helemaal niet,” zegt Lieven, “maar ik ga verhuizen en ik moet het huis achterlaten in dezelfde staat als ik er ben ingetrokken.”
*
3926      - WAT MET ‘DIE JOEKRIEN’ NA 20 JANUARI 2017          

*

The very Big Apple
**
New York! Wordt dikwijls gezegd: the placet to be. Of is het van nu voort eerder ‘the place not to be?
Eigenlijk waren we het allemaal een beetje vergeten: het is al jaren het zenuwcentrum van de V.N. (Verenigde Naties), waaronder ook, zo ver van huis, onze Europese Naties van groot tot klein. Helemaal aan de overkant van de Oceaan.  Zoals het past aan ‘Naties’ die niet ondergeschikt, maar bovengeschikt zijn.  Wij, de ‘Naties’ die de Jerry’s, de Overwinnaars, als oorlogsbuit hebben meegebracht van het slagveld. Zij de lusten. Wij de lasten.
En daar regeert dan de Machtigste Man ter Wereld: een Moslim, zo Zwart als de Nacht.
‘York’ dat is oorspronkelijk een wondermooie landsstreek in Dear Old  England. Maar inhalige toeristen hebben in de tijd dat de dieren nog konden spreken, die naam meegenomen naar daar waar zowel noodlot als geldzucht hen naartoe bracht. Aan de monding van de Hudson. Daar waar het gras groener bleek te zijn dan thuis. Van waar ze sedertdien denken in exclusiviteit de orders te mogen uitdelen aan heel de Westerse Wereld..
Het is ‘een stad’ met bijna evenveel inwoners als heel… Coburgia. Waar de o zo brave islam in 2001 het World Trade Center zo maar met de grond gelijk mocht maken. Daar staat nu, als teken van onderwerping, groter en schoner, het One World Trade Center. Als hint voor de aan de gang zijnde globalisering kan dat tellen. En dat heeft helemaal niets te zien met de ambities van de Clinton Clan, de lobby die ervoor gezorgd heeft dat die schande van de in brand gevlogen wolkenkrabbers nooit gewroken werd.
Als Trump zich maar nooit vergist tussen de naam van heel Amerika en die ene stad, zoals hij deed met ons Hellegat Bruxellabad. Want met Amerikanen is het altijd oppassen geblazen…
*
New York?!? Dat ligt toch in de Verenigde Staten van Amerika, al sedert de Yankees daar in de jaren stilletjes, die zo maar even de Britten gewapenderhand verdreven hebben? Hoe komen al die Europese landen er dan in ’s hemelsnaam toe, om juist dààr hun hoofdzetel te hebben?  O, omdat wij sedert WO II, in heel dat gedoe over de wereldvrede maar tweede viool mogen spelen.
Het is wel een hoge prijs in al de zegeningen na WI II om de Deutsche Gründlichkeit te hebben moeten vervangen door al die Amerikaanse humbug. Of zie ik dat verkeerd, en krijgen we nu daarvoor de wredevolle Islam als kleingeld terug? Met daar bovenop de opdracht om het Avondland in oorlog te storten met het machtige Rusland, volgens Obama een klein en achterlijk land…
Hitler noemde zijn vijanden ook ‘Untermenschen’ die zich maar moesten onderwerpen aan het ‘Herrenvolk’ der Germanen. Ja Ja, Islam en Socialisme zijn nauw verwant met elkaar.
Rusland is, vergeten we dat vooral niet, doorheen de eeuwen, maar vooral door zijn ligging, de gedroomde Natie om in vrede en welvaart naast elkaar te leven. Nooit in de Geschiedenis, buiten de jaren van het rampzalig ‘Goddeloos Communisme’ hebben we elkaars landen willen bezetten of overnemen. Integendeel, Peter de Grote, de Tsarenzoon, is alles persoonlijk komen leren in Amsterdam, basis waarmee de stad Sint-Petersburg, de tweede grootste stad van Rusland, uit het niets werd opgebouwd. Maar in deze progressieve tijd wil de islam dat de klok wordt teruggedraaid. Alleen via oorlog kan de Islam wortel schieten in dat Tsarenrijk, en dat weet Obama maar al te goed. Wat er al is van Islam, ligt te snakken naar meer, meer, meer. Ruzie stoken om er zelf beter van te worden… En onze Verlichte Grote Verstanden lopen daar in. Terwijl de media altijd verder en verder het vergif verspreiden.
In den beginne deden ze dat uit dankbaarheid omdat wij zogezegd onder hun atoom-paraplu mochten schuilen. Mooie sprookje, waarover de Broers Grimm, moesten die nog leven, machtig mooie sprookjes hadden kunnen schrijven.
Maar de realiteit is geen sprookje. Die is alleen maar te schrijven met militair materieel, en daar komen we hiermee tot het orgelpunt toe. Hoog tijd dus om wakker te worden..
** **

Europa verlengt economische sancties tegen Rusland
De lidstaten van de Europese Unie hebben vandaag beslist om hun economische sancties tegen Rusland met nog eens zes maanden te verlengen. Dat hebben diplomatieke bronnen bevestigd. De sancties, die eind januari zouden verstrijken, vormen een reactie op de Russische inmenging in Oekraïne.
De sancties werden eind juli 2014 ingevoerd, enkele dagen na de crash van vlucht MH17. Sindsdien wordt de toegang van vijf staatsbanken tot de Europese kapitaalmarkten aan banden gelegd. Er geldt ook een verbod op de handel in wapens en een beperking van de toegang van Rusland tot bepaalde gevoelige technologieën en diensten die voor olieproductie en -exploratie kunnen worden gebruikt. Als vergelding bande Moskou de import van Europese landbouwproducten.
Europa koppelt de sancties aan de uitvoering van de akkoorden van Minsk, die een oplossing moeten bieden voor het conflict tussen de prowesterse regering in Kiev en de pro-Russische separatisten in het oosten van het land. Hoewel lidstaten als Italië en Slovakije zich luidop vragen stellen bij het nut van de sancties, zijn ze vandaag via een schriftelijke procedure met nog eens zes maanden verlengd.

Naast de economische sancties handhaaft Europa ook nog doelgerichte sancties tegen meer dan 180 individuen en organisaties vanwege hun rol in Oekraïne. Ze mogen niet meer naar Europa reizen en hun activa zijn geblokkeerd.
** **
oegegeven weeral: wat en hoe we weten over Oekraïne, is de geforceerde versie.
We weten alleen links en rechts wat iedereen kwijt wil. Daar uit valt alleen te besluiten dat het een verscheurd land is. Verscheurd vooral tussen de twee oren. Het Oosten trekt voor het Oosten (Rusland), het Westen voor aansluiting met… het Westen. Vooral de NAVO (en ons Gentse Liegebeest, maar die doet dat zonder bijbedoelingen) spelen hierin een voorname rol. Terwijl het Oosten (de Krim) in een volksreferendum gekozen heeft om onafhankelijk te zijn. Ze zijn dus niet door Rusland ingepalmd, maar hebben in alle vrijheid en democratisch hun kant gekozen. Feit dat, net zoals de Brexit, en de verkiezing van Trump in Amerika, drie feiten die gewoon door de slechte verliezers niet kunnen aanvaard worden. Democratie is slechts goed, als die in hun kraam te pas komt.
Vergeten we daarbij ook niet, dat West-Oekraïne de tanks van de Wehrmacht in Kiev ontving als bevrijders… Met bloemen en wilde feestjes. De beelden staan op Wikipedia voor wie dat niet gelooft.
Vandaar dat de Russen geen Vlaamse groenten en fruit meer mogen kopen bij ons. Pluimvee en bereide vleeswaren VERBOTEN; net zoals onder Hitler. Onze bedrijven lijden daaronder, maar wat wilt U: Paul Magnette als Waals Minister-President vraagt niet beter.
Ach, was Vader Claes maar zo corrupt niet geweest, dan had de NAVO wel anders gezongen. Ook U bent daar toch van overtuigd?
Of heeft U ook problemen met de Krim? Die beheerst weliswaar de Zee, zo Zwart als Mollekes Gat, maar dat is toch maar een verloren gat?! Raar hoe Napoleon en ook Hitler daar zo benieuwd naar waren, dat ze er alle twee met hun kop tegen de muur wilden voor lopen.
Wat ik meen? Dat heel die vertoning van wederzijds elkaar de bal door te spelen, een kolfke naar de hand is van een zakenman die zijn gezond verstand reeds bewezen heeft op alle mogelijke terreinen. Van golfterreinen tot torenbouw, van vrouwen tot privé-luchtvaartmaatschappijen. En die dat allemaal doet met de glimlach en in een honderdste van de tijd die sociaal-democraten daarvoor zouden nodig hebben.
*
Geef aan iemand lijk Donald Trump  (of iemand van hetzelfde kaliber) de Antwerpse Lange Wapper in handen, en het jaar daarop wapperen er de vlaggen. Als de Verlichte Grote Verstanden van Politiekers hun grijpgrage poten maar van de zakenwereld  konden van afhouden.
*


Geen opmerkingen: