zondag 18 december 2016

3928



8/1629 * - WERELDOORLOG III – Het stadium van de vijand beschimpen: nu geen verdoken woordspeling mee, maar klare taal.
.
ZONDAG  18  DECEMBER  2016
H. Winebald, H. Basiliaan, Z. Wicbert
VIERDE ZONDAG VAN DE ADVENT
*
Petrus van Vlamertinge stapt door zijne slag en ziet almetnekeer de garde oprijden in achteruit. “Is ’t voor mij?” vraagt hij?  “Neen ‘t, voor Fourier daar in de diepte.”   “En waarom in achteruit?” – “Awel, ’t schijnt dat als het regent, dat je daar niet en kunt draaien.”  Twintig minuten later passeren ze weer, maar mezinke weer in achteruit.  De rechtsen gendarm draait zijn ruite open en roept naar Petrus: “Dat is geen waar zulle, gij kunt daar algelijk draaien!”
*
3928 - ALS EEN VALSSPELER AL TE DUIDELIJK ZIJN KAARTEN BLOOT LEGT, DAN IS ER KAK AAN DE NIKKER        

Naarmate het Feest van de Vrede nadert, klinkt er uit het Groen–Rode kamp van de slechte verliezers in Washington, steeds dreigender oorlogstaal. Hitler had het niet beter gekund, maar die won verkiezing na verkiezing. Die moest dus geen poker spelen, maar gewoon met de vuisten op tafel slaan. Enfin, we hebben de resultaten gezien.
Charlie Chaplin imiteert Hitler

Neen hoor: lees maar gerust verder. In mijn titel staat er heel zeker geen woord dat als ‘groepsbeledgiging’ kan geïnterpreteerd worden. De titel doet ook niet aan ‘rassen-belediging’ van de Zwarte Medemens, want het woord ‘Nikker’ is gewoon een per malheur binnengeslopen simpele schrijffout. Er had ‘Knikker’ moeten staan. Waar anders had er kak moeten op zitten?
Maar dat van ‘zijn kaarten bloot leggen’  trek ik niet terug. Om de dooie dood niet. Obama doet gewoon wat iedereen van hem (volgens de Koran) kon verwachtten: wraak  (trachten te) nemen op geheel de wereld wegens de Islam te hebben tegengewerkt. En dat dringt maar niet door tot het Vrije Westen: de Islam is onder leiding van Saoud-Arabia op het oorlogspad. Die oliesjeiks met Mekka inderdaad als Hoofdzetel is van Het Kwaad. Dat de waakzame Burger daadwerkelijk den Donald Trump boven het Clinton Wijf heeft verkozen, ziet hij, de Zwarte Moslim-Broeder uit Hawaï, dat wel degelijk als een groepsverandering. Dat is een belediging voor Obama die slechts met veel bloed kan uitgewist worden. Niet vergeten, dat op de belediging van een moslim (en wat voor ene) altijd al, sedert de dagen van De Profeet, de doodstraf door onthoofding staat.
Wees dus niet verwonderd als U morgen verneemt dat Kameraad Poetin met z’n dolle honden, een privé-bommetje op zijn dak krijgt, dat aan huis besteld werd door een onderwater-drone. Die manier van boodschappen thuis bezorgen schijnt de nieuw soortige ‘pakjesdienst’ te zijn van de C.I.A …. Allez, dat beweren toch de Chinezen.
In onderstaand artikel leest U woorden uit de mond van Obama, die zelfs een Hitler in een van zijn legendarische woede uitbarstingen, niet had durven uitspreken. Maar in ’t Amerikaans valt dat minder op.  Wat alleen maar bewijst, dat een Oostenrijks korporaaltje nog altijd van een minder erg allooi is dan een Linxe (zwarte) President van de Verenigde Staten. Wat ons doet het ergste vrezen voor wat nu gaat volgen. Als tenminste zijn mond niet groter zal blijken te zijn dan zijn spierballen….
Juist.. Maar een kat, en vooral dan een zwarte ongelukskat, die in het nauw gedreven zit, maakt soms rare sprongen. In Ieper, mijn vaderstad, gooit men die daarom tijdig van uit de Halletoren tussen het volk beneden…. Dan wordt die daar als om prijs, ter plaatse in stukken en brokken getrokken.
Pas op, dat is maar symbolisch, hoor….
** **

Obama wil wraak nemen op Russen
President Obama wil de Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen vergelden, "op een moment en plek die wij kiezen". "Ons doel is een duidelijke boodschap te sturen aan Rusland of anderen dat ze dit ons niet moeten aandoen, omdat wij jullie iets kunnen aandoen", zei hij op een persconferentie vrijdag.
In een interview met de publieke nieuwszender NPR had hij donderdagavond a gezegd dat de aanval deels zichtbaar en deels onzichtbaar zal zijn. "Wanneer een buitenlandse macht onze verkiezingen probeert te ondermijnen dan moeten wij natuurlijk actie ondernemen."
Er is precedent voor een cybervergelding. Toen twee jaar geleden filmmaatschappij Sony door een hack werd getroffen, kreeg Noord-Korea daarvan de schuld. Een paar dagen later werd het land getroffen door een internetstoring van tien uur. Een Republikeins congreslid zei later dat dat een wraakactie was geweest.
Obama vertelde vrijdag ook tijdens de G20-top in China in september Poetin te hebben gekapitteld voor het hacken. Omdat er daarna geen nieuwe incidenten plaatshadden, onthield Obama zich in de volgende drie maanden van een ­reactie - mede omdat hij bang was voor escalatie, waarbij een eventuele Russische reactie de electorale computers zou kunnen treffen.
Geen motief
Obama's uitspraak komt nu de FBI zich wel degelijk formeel aansluit bij de conclusie van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA dat Rusland zich heeft gemengd in de presidentsverkiezingen om Donald Trump te helpen verkiezen. Ook Amerikaans president Barack Obama bevestigde op een persconferentie dat de hacking door de Russen "een feit is".
Obama vertelde de aanwezige journalisten op zijn laatste persconferentie van het jaar dat hij hoopt dat ook Trump vindt "dat er geen buitenlandse invloed in Amerikaanse verkiezingen" mag zijn. "Dit mag geen partijenkwestie worden. Eens we zeker waren en we duidelijkheid hadden, hebben we openbaar aangekondigd dat Rusland de Democratische partij gehackt heeft (nog voor de verkiezingen, TT). Op dat moment hebben we daar geen motief aan gebonden."
Volgens Obama hebben de media toen de hacking geïnterpreteerd. "Wij hebben dat niet gedaan, omdat ik wilde verzekeren dat we dit op de correctie manier naar buiten brachten." In september sprak Obama met Poetin en vertelde hij hem "ermee te stoppen". Of Poetin zelf de hacking bevolen heeft, zei Obama niet expliciet. "Maar in Rusland gebeurt er niet veel zonder Poetin. Je kan je de vraag stellen of de opdrachtgevers gehandeld hebben zonder Poetin."
"Niet met verkiezingen zelf geknoeid" 
Het is volgens Obama trouwens net Trump die de integriteit van de verkiezingen in vraag heeft gesteld. Obama verzekerde dat er met het verkiezingsproces zelf niet op grote schaal geknoeid is, ook niet met stemmachines. Dat betekent dat eventuele hertellingen volgens Obama dus ook geen verschil zouden maken.

Of Clinton de verkiezingen verloor door de gelekte mails, wilde Obama niet zeggen. Wel vindt hij dat ze niet eerlijk is behandeld, onder andere in de media.

Obama leverde ook forse kritiek aan het adres van Rusland en president Poetin. "Rusland is een kleiner, zwakker land dan de VS en het produceert niets dat iemand wil kopen, behalve olie, gas en wapens. Maar Rusland kan ons wel raken als wij vergeten wie wij zijn. Poetin kan ons verzwakken, net zoals hij met Europa probeert, als we het met hem eens zijn dat je de pers kan intimideren."
De Amerikaanse president toonde zich bezorgd over de steeds groter wordende tweespalt in de Amerikaanse samenleving. "Ik maak me zorgen wanneer Republikeinse kiezers een regering die tegen Amerikaanse waarden is, oké vinden. Ronald Reagan zou zich omdraaien in zijn graf als hij zou weten dat een derde van de Republikeinse kiezers akkoord gaan met Poetin."
"Sterke concensus"
Naast Obama is dus ook de FBI zeker van de rol die de Russen hebben gespeeld. Dat melden persbureau Reuters en The Washington Post allebei op basis van bronnen binnen de inlichtingendiensten. Ook James Clapper, directeur van de Nationale Veiligheidsdienst, zou het eens zijn met de CIA-conclusie. Eerder was gesuggereerd, vooral vanuit Republikeinse hoek, dat de FBI niet akkoord zou gaan met de conclusie dat Rusland zich bewust heeft gemengd in de Amerikaanse verkiezingen. Maar tussen de diverse diensten bestaat volgens CIA-baas John Brennan wel degelijk "sterke consensus" over "de reikwijdte, aard en bedoeling van de Russische tussenkomst in onze presidentsverkiezing".

Vorige week raakte bekend dat de CIA Rusland ervan verdenkt de Democratische partij gehackt te hebben in de aanloop naar de presidentsverkiezingen en de e-mails naar buiten te hebben gebracht met als doel Hillary Clinton te beschadigen.
Trump ontkent

Donald Trump zelft ontkent al maandenlang dat hij geholpen is door de Russen en verklaarde eerder dat het onduidelijk is wie de e-mails van de Democraten aan WikiLeaks heeft gelekt. "Het kan iedereen zijn", aldus Trump. In juli riep hij de Russen in het openbaar wel op Clintons "vermiste" e-mails ook te hacken. WikiLeaks zelf ontkent de e-mails via hackers gekregen te hebben en wijst naar een anonieme bron binnen de Democratische partij zelf.
Al op 8 oktober bracht het overheidsdepartement van Binnenlandse Veiligheid een mededeling naar buiten waarin Rusland formeel werd beschuldigd van inbreken in de computernetwerken van de Democratische Partij. Obama kondigde vanavond aan dat er repercussies voor Rusland zullen zijn, maar zei er niet bij welke dat zullen zijn. "Sommige zullen publiek zijn, andere niet."

Hillary Clinton van haar kant beschuldigde gisteren de FBI zelf van manipulatie van het verkiezingsresultaat door een week voor de verkiezingen aan te kondigen opnieuw een onderzoek te zullen voeren naar haar private e-mailserver. Drie dagen voor de verkiezingen gaf de FBI echter toe dat dat nieuwe onderzoek niet tot nieuwe conclusies had geleid.
* **
Voor de zoveelste keer. Weet U nog, de leuze van de Gentse Rode Kameraden die zogezegd opkwamen voor de ‘kleine man’, maar er vooral zelf beter van wilden worden? ‘Ge moe miene kameroad zin, of we sloan up joen mule’….
Wel, het is dezelfde Rode Draad die overal doorheen de wereldpolitiek zit geweven. Om daar als patroon altijd in beeld te komen lijk mensenbloed dat altijd sporen nalaat. Als de democratie anders denkt, dan moet erop geklopt worden.
Vroeger klopte men op elkaar, eerst  met de blote vuisten, dan met een ezelskaakbeen en wat later met scherpen messen en lange zwaarden. Tegenwoordig is dat met ‘bullets’ of spijkerbommen. En het eindigt met paddenstoelwolken…
*

Geen opmerkingen: