dinsdag 20 december 2016

3930



6/748 * - CHINA – AMERIKA REBUILT – Verloren voorwerpen – ’n Strumpke doen -  zijn medewerkers -
.
MAANDAG  19 DECEMBER  2016
Z.URBANIS V., H.ANASTASIUS
H. Samantha
*
3930 - AL HET LAATSTE ‘STRUMPKE’ GEHOORD? IS GEWOON ’N ALLEDAAGS RECEPTJE UIT DE KEUKEN VAN DE GROTE VIER STERREN CHEF
Ook Keizer Augustus, die Keizer was ten tijde van de Geboorte van de Messias, was een indrukwekkende persoonlijkheid..
*
We beleven dus nogmaals de donkere Dagen waar iedere nieuwe morgen aan de horizon de nieuwe dag weer hoop komt geven. Zou de Hemel daarboven ook doorhebben, dat er grootse dingen staan te gebeuren?  Die donkere Madam Houssein heeft dat trouwens zelf gezegd, dat HUN hoop nu wel voorgoed weg is, nu zij haar en haren husband, afgekeurd, weg moeten uit het Witte huis.
‘n  Strumpke doen’…. Dat moet een uitdrukking worden waar de Media straks niet meer zonder (die Strumpkes) zal kunnen. En met deze donkere dagen, mag ik hopen dat er geen maat op zal staan, op dat soort on-aangename verrassingen waar deze zure citroenen heel zeker mee zullen geconfronteerd worden. En zuur lachen dat ze zullen doen!
In mijn titel staat een allusie op -  volgens, de bandenmarchands Michelin - de kwaliteitskeuken, maar dat grapje is half mislukt, omdat wij hier in Italië  beter doen: VIJF STERREN, dat is hier een politieke partij om niet mee te lachen. De leider daarvan is Beppe Grillo, de Koning der Komieken. Echt waar!
Grillo en Renzi, voor diens val…..
**
Maar eigenlijk wilde ik het hebben over diene ‘onderwaterdrone’ die de Chinezen gevangen hebben in hun netten vlak tegen hun voordeur. ‘n Onbekend  Amerikaans nieuw soortig  speelgoedje  dat een beetje was verloren gelopen. Zeker geen groot nieuws meer voor hen, maar een alledaags gebeuren. De Chinezen doen er alles aan om de Taiwan-blunder tegenover de toekomstige President Trump weer goed te maken. Altijd goed om weten hoe ‘de nieuwe’ reageert op na alles toch wat Marxistische mamoerkens.
** **

China wil onderschepte drone teruggeven - Trump: hou maar!
China zal de onderwaterdrone die in internationale wateren werd onderschept teruggeven aan de Verenigde Staten. Dat hebben beide landen zaterdag bekendgemaakt. Aankomend Amerikaans president Donald Trump zei op Twitter dat de Chinezen de drone mogen houden. Al ging zijn boodschap een beetje verloren door een beschamende spelfout.

Het onbemande duikbootje bij de Filipijnen deed routineonderzoek naar zoutgehalte, temperatuur en helderheid van het water toen het donderdag door de Chinese marine werd opgevist, aldus de Amerikanen. Die vroegen de drone meteen terug. China ging zaterdag akkoord maar vindt wel dat de Amerikanen erg veel ophef hebben gemaakt van het incident in de Zuid-Chinese Zee.
Aankomend president Trump had flinke kritiek op de inbeslagname. Hij beloofde in dergelijke gevallen een agressievere opstelling in de omgang met China. Zaterdagavond schreef hij op Twitter: 'We zouden China moeten zeggen dat we de drone die ze hebben gestolen niet terug willen. Laat ze hem maar houden!'. De Chinese regering verduidelijkte eerder op de dag dat de sonde uit voorzorg werd onderschept, omdat het ging om een 'niet-geïdentificeerd toestel’


Het ministerie van Defensie noemde het incident "een eenzijdig Amerikaanse mediahype" die "ongunstig is voor het vinden een snelle oplossing van het probleem".

Trump had via Twitter eerder zaterdag al eerder gereageerd op de berichten. Maar hij maakte daarbij de fout om de Chinese actie met het onbestaande Engelse woord 'unpresidented' (zonder president) te omschrijven. De aankomend president verwijderde bijna anderhalf uur later de tweet en spelde het woord 'unprecedented' (ongekend) correct.
** **
Het is nog nooit geweten, dat een zakenman die jarenlang z’n succesformule bewezen heeft, door syndicaten en onbevoegden moet bekritiseerd worden. Het beste dat die onbenullen kunnen doen, is zo’n man niet voor de voeten  te lopen.
Toegegeven: voor Donald Trump is de Grote Politiek een nieuw nog aan te snijden hoofdstuk. Maar ik zie het voor hem eerder als een verse bol Gouda-kaas die hij nu mag aansnijden.
En ik weet zeker, als men hem niet omver knalt of verongelukt, dat er nog veel kazen zullen volgen. Ook voor ieder van ons: want de man zou nooit zo groot geworden zijn als hij zijn omgeving niet had kunnen laten mee genieten van de kaas.
Ook zo in zijn nieuwe functie: hij kiest de medewerkers waarop hij denkt te kunnen vertrouwen, en ’t is weer niet goed voor de citroenzuigers.
Och mensen, laat die man toch doen. Als hij zijn vloer wil geveegd zien, zal hij jullie wel roepen.




Geen opmerkingen: