woensdag 21 december 2016

3933



8/1569 * - WERELDOORLOG III – Moord op Andrey Karlov – RUSLAND vs ANKARA –  Truck-Bommelmarkt in Berlijn
.

DINSDAG  20  DECEMBER 2016
H.THEOFIEL, H. DOMINIEK van SILOS: stichter der Dominicanen, H. ZEPHYRINUS
Bij de bank hadden ze dien dag al entwadde  gezien.  Er was ’s nuchtens ‘t eerste uur een vrouwke heel haar spaarrekening komen leeghalen, en twee uur later was ze daar weer met evenveel.  “Ha ja, ’t was om vóór het einde van het jaar nog nen keer juiste na te tellen hé!”
*
3933 - NIET ALLAH IS DE GROOTSTE MAAR HIJ (OF ZIJ) DIE HET WAPEN RICHTEN
Ankara 19/12/2016: wijlen Andrey Karlov? Russisch Ambassadeur
*
Het wordt tijd dat onze ‘Media’ eindelijk eens de onderlinge haat tussen moslims onderling in de schijnwerpers zetten. Het is niet alleen ‘de Islam’ die ons bedreigt, het zijn vooral de zovele verschillende vormen daarvan die ons parten spelen. Wat niet belet dat hun twistpunten meestal inbeelding zijn, of stoelen op vele honderden jaren oude vetes.
Zijn Groep A:  Saoud-Arabia & satellieten
Zijn Groep B:  alle anderen & satellieten
Zijn Groep C:  de tussensoorten
Geografische Spreiding: lijk overal ter wereld: elk heeft min of meer zijn eigen ‘Land’ met zeer typische Oppergaai, zoals het historisch gegroeid is (U moet niet vragen hoe) waarbij bepaalde aspecten door elkaar gehust blijven. Zoals taal, ontwikkeling, natuurlijke rijkdommen gemeenschappelijke herkomst, stam-gevoeligheden, enz, enz, enz. Teveel om op te sommen.
Het grootste verschil met onze Joods-Christelijk-Humanistische Beschaving:  de onderlinge ‘herverdeling’ houdt niet op en wordt met de dag, ingevolge de basistheorie van de Profeet,  moorddadiger. Tot na WO II was die wereld een heel wereldje apart voor ons, waar we sedert de Historische Kruistochten liefst zo ver mogelijk van af bleven.
Buiten onze belangstelling voor hun pietrol, natuurlijk.
Dan zijn zowel Groep A, B, C en tutti quanti stilaan tot de overtuiging gekomen dat er bij ons heel wat te rapen viel. Temeer daar de Westerse landen, daartoe opgejut door de tijdsgeest die vooral uit Amerika kwam, om via  een systeem dat men stilaan de ‘Globalisatie’ is gaan noemen, het Marxisme met behulp van de Islam aan de hele wereld op te dringen. Gemeenschappelijke bedoeling : de Nieuwe Wereldorde, gebaseerd op de ruïnes van de Westelijke Beschaving. Met als ‘collaterale damage’: de vernietiging van het Christendom maar ook de vernietiging van alle voorgaande culturele waarden.
Realisatoren: de erfgenamen van het teniet gegaan ‘socialisme’ in zowel Europa als Amerika (de Clintons, Merkel, Hollande, Groen) in combinatie met de pioniers van de Islam (Saoedi-Arabië, Obama).
Opmerking: tussen al die actoren lopen geen vaste grenzen: iedereen wil in de fond gewoon solo-slim spelen. Want dat brengt het meest op.
En de Burger?
Wel, die krijgt waarop hij recht heeft: brood en spelen. Het zal zijnen tijd wel duren.
En al wie dat anders zegt, is een vuile racist, een populist en een gevaar voor de Maatschappij. Maar de Linxe Elite blijft? Criminelen onder elkaar, nietwaar?
** **

Russische ambassadeur in Turkije doodgeschoten, schutter uitgeschakeld
De Russische ambassadeur in Turkije, Andrey Karlov, is in de Turkse hoofdstad Ankara neergeschoten. Intussen is de man overleden aan zijn verwondingen. De dader, zelf een Turkse politieagent, is uitgeschakeld door de ordediensten. De Turkse politie heeft inmiddels vijf mensen opgepakt in verband met de moord. Het gaat om de ouders en zus van de dader en twee onbekende personen.

Andrey Karlov, de Russische ambassadeur in Turkije, was een toespraak aan het geven op een fototentoonstelling in de Turkse hoofdstad Ankara toen hij werd neergeschoten. De aanvaller loste schoten in de lucht en schoot Karlov neer. Naast de Russische ambassadeur vielen er nog drie gewonen.
De ambassadeur werd ter plaatse nog gereanimeerd en in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar intussen is het nieuws bekendgemaakt dat de man overleden is aan zijn verwondingen.

De dader was een 22-jarige officier van de Turkse oproerpolitie, aldus de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleiman Soylu. Lokale media meldden dat de schutter mogelijk zijn politiepenning heeft gebruikt om het gebouw binnen te raken.
Aanval op beeld vastgelegd
Een fotograaf van het persagentschap AP kon de schutter op beeld vastleggen. © ap.

De aanslag op de ambassadeur is volledig op beeld vastgelegd. Tijdens de toespraak van Karlov waren er namelijk verschillende journalisten aanwezig. Een fotograaf van persagentschap AP heeft daarbij ook verschillende foto's gemaakt van de schutter.

Op de televisiebeelden is ook te zien hoe de man in maatpak de ambassadeur neerschiet en nog enkele schoten in de lucht afvuurt. Zwaaiend met zijn vuurwapen trok hij door de kunstgalerie, zo bleek uit audio- en video-opnames. Op en af stappend riep hij meerdere keren 'Allahu Akbar' ('God is Machtig'). Daarna citeerde de man een Arabisch gezegde, toegeschreven aan gezellen van de profeet Mohammed en dat in gewelddadige islamitische kringen als een krijgslied is gepopulariseerd. "Wij zijn degenen die trouw aan Mohammed en de jihad hebben gezworen", schreeuwde de man in het Arabisch. Daarna schakelde hij over op Turks en had hij het over Syrië. "Vergeet Aleppo niet, vergeet Syrië niet". Hij beloofde dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de "wreedheid" in het buurland de prijs zullen betalen.
urkse politie schakelt dader uit.

Volgens bronnen binnen de Russische ambassade gaat het om een aanval uit radicaal-islamitische hoek. De schutter zou ook geroepen hebben: "Wij sterven in Aleppo, jij sterft hier" en "Vergeet Aleppo niet, vergeet Syrië niet. Zolang zij niet veilig zijn, zijn jullie ook niet veilig." Aleppo is de Noord-Syrische stad die sinds vorige week opnieuw in handen is van de Syrische president Assad.
Intussen is de identiteit van de dader bekend. De dader was een 22-jarige officier van de Turkse oproerpolitie, aldus de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleiman Soylu. Volgense de burgemeester van de Turkse hoofdstad Ankara zou de man gelinkt worden aan de Gülenbeweging, de religieuze groepering die volgens president Erdogan achter de mislukte couppoging zit.

Meteen na de aanval kwamen de speciale diensten van de Turkse politie massaal ter plaatse. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu is ook aanwezig. Volgens hem zijn twee mensen die gewond raakten nog in het ziekenhuis.
Na een korte klopjacht werd de dader uitgeschakeld. Eerder op de avond werden de moeder en zus van de dader al opgepakt, waarna hun huis werd doorzocht. Dat berichtte het Turkse private persbureau Dogan. Later meldde nieuwszender NTV dat ook de vader van de dader en twee onbekende personen zijn opgepakt en vastgezet. Zij zullen van de stad Soke in de provincie Aydin voor verhoor naar Ankara worden gebracht.
Spanningen opnieuw op scherp

De moord op de Russische ambassadeur zet de spanningen tussen Rusland en Turkije bovendien opnieuw op scherp. Beide landen zoeken pas recent opnieuw toenadering, nadat Turkse strijdkrachten in 2015 een Russisch gevechtsvliegtuig hadden neergehaald in het grensgebied met Syrië. Het Russsiche ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al laten weten dat het de moord op Karlov als een terreurdaad beschouwt.

Provocatie
De Russische president Poetin heeft de moord een "provocatie" genoemd. Volgens hem was het de bedoeling om de betrekkingen tussen beide landen, die weer warmer worden, te schaden, net als de inspanningen om een oplossing te vinden voor het conflict in Syrië. "De begane misdaad is zonder twijfel een provocatie om de normalisering van de Russisch-Turkse betrekkingen te verstoren, en ook het vredesproces in Syrië waaraan Rusland, Turkije en Iran actief meewerken", zei de Kremlinbaas op de Russische televisie. "Er kan hierop maar één antwoord zijn: de strijd tegen het terrorisme opvoeren", zei Poetin in het bijzijn van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en leidinggevenden van de binnenlandse en buitenlandse inlichtingendiensten. De Russische president kondigde aan onderzoekers naar Ankara te zullen sturen na daartoe groen licht te hebben gekregen van zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan tijdens hun telefoongesprek. "Wij moeten weten wie de hand van de moordenaars heeft geleid", verzekerde Poetin.

Daags voor overleg over Syrië
Ondanks de feiten van vandaag in Ankara, zal het overleg tussen Rusland, Turkije en Iran morgen in Moskou toch doorgaan. De landen zullen het daar hebben over het conflict in Syrië. Ook Iran heeft de aanslag scherp veroordeeld. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat "de terroristen opnieuw een gruwelijke daad hebben begaan om nog meer onrust in de regio te zaaien. Iran zal de strijd tegen het terrorisme "tot de uitroeiing van dit boosaardig fenomeen verder zetten", klonk het in Teheran.

Rusland en Iran zijn militaire bondgenoten van de Syrische president Bashar al-Assad, Turkije is tegen Assad gekant en heeft invloed op de Syrische oppositie. Er komen aparte gespreksrondes met de ministers van Buitenlandse Zaken en die van Defensie van de drie landen.
** **
Het besluit deze keer is, dat er geen verhaal zit in deze moraal. Alles is zo chaotisch als het groot is. Maar men vergadert er voort over. Deze keer zelfs in het Kremlin. En met een delegatie van 18 Russische speurders in Ankara, om de dode dader(s) te helpen zoeken om ze te doen bekennen.
Er is een windstilte. Obama is zo goed als uitgeteld. Trump is nog aan het roderen. Maar het moorden gaat door. Zo inventief mogelijk.
Daarom stel ik voor om, als ‘Kerstmarkt’ niet meer mag, ook ‘Wintermarkt’ te verbieden. Waarom niet van nu af aan de waarheid zeggen, en spreken van Bommel-dingen. Een streepke een paar letters vooruit schuiven, en het is dan, wat het is:  ‘bom-melding. Is even duidelijk als betonblokken op de weg, en het kost heel wat minder…
*





Geen opmerkingen: