donderdag 22 december 2016

3937



7/1128 * - CHRISTENDOM - Bisdom Gent sluit 16 kerken – ISLAM-INVASIE/TURKIJE –Nieuwe tunnel onder de Bosphorus – Weidse Vlaamse vlakte in 2116 -
.
DONDERDAG  22  DECEMBER 2016
H. HUNGEER,
H. FRANSCESA XAVIERA CABRINI (Chicago) werd door paus Pius XII in 1952 uitgeroepen tot patrones van de emigranten (en alzo zou ze ook de patrones van Antwerpen moeten zijn!)
‘Ja’ zei Vandamme, “ge moogt het toch niet verwarren.  Bij ons zijn dat im-migranten.” – “Dat is heel juiste,” vond Snoeck, “en als ze heiligen willen, gaan ze ze ook zelve moeten meebrengen.”
*
3937 - IS DE ISLAM NU EEN NACHTMERRIE OF EEN DAG- EN NACHTMERRIE?

*
*
Eerst was hier geen plaats meer voor de doden. Nu ook al niet meer voor de levenden. En binnenkort verdwijnt, samen met de stenen, ook de ziel van het dorp zelf.
Nachtmerrie of dagmerrie: we spreken beter van het einde van de wereld: een horror. Een dat rijmt met terror dat zowat hetzelfde klinkt in zowat alle mogelijke gesproken talen. Want de verschrikking duurt zonder onderbrekingen 24/24 en 7/7. De schrikkeldagen (dagen waarin we moeten schrikken) zijn: voor het ‘Vrijdag Gebed’ op vrijdag-avond en de Goddelijke Diensten in onze Kerken op de zondag. Bij de eerste soort ‘dagen’ is het aangeraden om binnen te blijven en bij de tweede soort om zich zelf binnen te verschansen.
En dat is nog maar het begin. Want de ‘globalisatie’ doet haar Blijde Intrede.
Erdogan zelf is er bijna klaar voor. De man is een historische bruggenbouwer die de Continenten verbindt. En geloof me: zijn Rijk is wel degelijk van deze wereld. Naast de vaste oeververbinding tussen het vasteland van Azië en Europa die er al lang is, bestaat er sedert vandaag ook de snelweg onderdoor het water van de Zeestraat der Bosphorus = Euraziëtunnel, naast de spoorwegtunnel = Marmaray-project, die reeds sedert oktober 2013 operationeel is (geraamd op zo'n 2,5 miljard euro, waarvan een groot deel wordt gefinancierd door de Europese Investeringsbank en de Japanse Bank voor Internationale Samenwerking).
In Turkije wacht een leger van 3 à 4 miljoen ontheemde ‘gelukzoekers, ‘vluchtelingen’ om in Europa ‘asiel’ te komen vragen. De ‘hervestiging’ wacht alleen op een tweede feit, het visum-vrij reizen van alle Turken, moslims dus, die dat wensen. Die zijn nodig voor de ‘begeleiding’ der ‘invasie’ in de gewenste banen…

**
Zo gezien zijn de plannen van Adolf Erdogan goed bedacht, want overal in Europa, vooral in Duitsland, wachten daar reeds miljoenen Turkse reeds lang ‘geïntegreerde’ landgenoten op deze gebeurtenis.  Nu nog als geslepen bedotters Poetin bedotten, zodat er rugdekking is, en Europa valt als een rijpe appel in zijn schoot. Een strategie waaraan zelfs Obama niet kan tippen.
Zeker weten dat de cruciale pionnen reeds vooruitgeschoven zijn, en dat onze Elite die aan de knoppen staat, de dag nadien met een fez, (dat nieuwsoortig hoofddeksel voor viriele mannen),  zal verwelkomen op de pui van het Brussels stadhuis.

een, beste mensen!! Ik zie geen spoken. Ik zie Turken.
En wat het ergste is: de overmacht is te groot, en vluchten… ‘kan niet meer’.
** **

*
Zestien Gentse kerken sluiten
*
In  Gent  werd  op  de  gemeenteraad  van  december  het  “parochiekerkenplan”  goedgekeurd. Dat legt afspraken vast tussen Bisdom en Stad over welke kerken als parochiekerk open blijven en welke worden “onttrokken aan de eredienst”, en dus worden gesloopt of waarvan minister Bourgeois in 2013 geld uittrok om alle Gentse kerkgebouwen te laten onderzoeken, klonk het geruststellend dat dit iets was voor op lange  termijn.  Mensen  moesten niet ongerust zijn, er zou niet gebruuskeerd worden.
De  studie  zou  via  objectieve  criteria  (erfgoed waar de staat van het gebouw, aantal kerkgangers...) bepalen welke  parochiekerken konden blijven en welke best werden afgestoten. Maar het is heel anders gelopen. Drie jaar verder en al een heel aantal kerken zijn dicht, sommige zijn zelfs al verkocht. Tot spijt van de mensen die er zich jarenlang vrijwillig hebben ingezet: poetsen, bloemen schikken, voorlezen...
Het  parochiekerkenplan  is  een  “parochieafbraakplan” geworden. Dat er op termijn flink zou gesnoeid worden, stond in de sterren geschreven, maar het gaat nu wel razendsnel. Dat ligt vooral bij het bisdom zelf. Daar is men blijkbaar niet bereid om leken verantwoordelijk te laten zijn voor een parochie. Er zijn nu eenmaal te weinig priesters dus schaffen ze parochies af, zelfs op plaatsen waar mensen wel nog bereid waren verder te doen. Wij kennen het verhaal van een beslissing van het bisdom dat ze onmiddellijk de boeken sloten en de kerk die ze beheerden te koop stelden. Voor de stadskas is het parochiekerkenplan een goede zaak: zoveel kerkfabrieken  minder  om  te  subsidiëren,  zoveel  gebouwen  minder  om  te  onderhouden.  Het  bisdom kiest  ervoor  nog  maar op een beperkt aantal plaatsen hun werking te organiseren. Bisschop en burgemeester kunnen erop klinken wanneer ze nog eens samen op de Gentse Feesten een terrasje doen...
De schepen belooft dat in de overblijvende kerken meer zal worden geïnvesteerd. Afwachten maar of hij woord zal houden. In het kleine Nederlandse stadje Doesburg staat een monumentale  gotische  kerk.  Achteraan  links  en rechts  van  het  oksaal  zijn  twee  glazen  kubussen geplaatst. Je kunt er doorheen kijken, ze storen niet en ze vormen twee bruikbare ruimtes.
De ene is een koffiehuisje, waar dames zelfgebakken cake opdienen, de andere een vergaderzaal. Zo wordt het een gebouw én voor de eredienst én voor het gemeenschapsleven. Maar in Gent sluiten de kerken en worden ze verbouwd tot rusthuis, restaurant, circusschool, winkelgalerij... Het hele parochiekerkenplan is een verhaal van  “centen  en  stenen”.  Maar  met  elke  gesloten  kerk  verdwijnt  ook  een  stuk  sociaal  weefsel. Dat is voorgoed weg, en dat het bisdom zich daar maar geen illusies over maak… baart ons zorgen... De achterblijvers zijn meestal oudere mensen van hier. 
Wie trekt zich hun verdriet aan? Waarom moeten wij nu denken aan die OCMW-nota over de grote eenzaamheid bij ouderen!
** **
Zeker, na een paar jaar van ijzeren vuisten in fluwelen handschoenen in de zuiverste inox, zullen zij die overgebleven zijn, wel moeten in vrede leven met de nieuwe situatie. En na nog een paar generaties, zal de herinnering aan duizenden jaren Vlaanderen zelfs niet meer voorkomen. Noch op straat, noch in de musea, en al zeker niet in de ‘Gebedshuizen’ in Stijl Cordoba, Stijl Andalusië of stijl Granada..
Hoe we dat nu al kunnen weten? Het volstaat gewoon te kijken naar waar de Islam ooit is voorbij getrokken. Men ziet er alleen de realiteit vanaf de islam-overheersing. Alles wat aan vroeger kon doen denken, is er niet meer en zelfs op de kleinste herinnering daaraan staat de doodstraf. En voor vrouwen, de steniging tot de dood erop volgt.
Zicht o weidse Vlaamse vlakte
in 2116
**
Moed scheppen, waarde landgenoten. Want onze kleinkinderen zullen er allemaal zeer ‘verrijkt’ bij lopen. Als het niet ‘verrokken’ is ipv verrijkt.


Geen opmerkingen: