donderdag 22 december 2016

3938



7/1070 * - MOSLIM EXECUTIE-RAAD – Charme offensief – Aanpak Berlijnse vijandelijke aanval: met gebruikmaking van de opgedane oorlogservaring op nationaal vlak.
.
DONDERDAG  22  DECEMBER 2016
H. HUNGEER,
H. FRANSCESA XAVIERA CABRINI (Chicago) werd door paus Pius XII in 1952 uitgeroepen tot patrones van de emigranten (en alzo zou ze ook de patrones van Antwerpen moeten zijn!)
3938 - KENNISMAKING MET DE VOORLOPIGE WERKING  VAN DE MOSLIM EXECUTIE-RAAD
Nationaliteit? Belg natuurlijk!
Salah Echallaoui (r), voorzitter van het Executief van de Moslims van België ©BELGA
*
De Islam bij ons denkt aan vernieuwing toe te zijn. Op zich is dat al merkwaardig, maar een tandje bijsteken in de muilentrekkerij kan geen kwaad.  Naast het veel belovend word ‘Executie’ is er nu een nieuw embleem: geen woestijnzand, maar het water van de Zondvloed waaruit een dorre boom wortel schiet.
Nou moe: van duidelijkheid in de symbolen gesproken! En waarom was Het Kromzwaard nu ineens niet meer goed?
*
De man op de afbeelding hierboven is een Turkse Belg, of een Belgische Marokkaan (dat is niet te zien, zelfs niet met de microscoop) en als Voorzitter van zijn eigen ‘Raad’, wens hij plotseling zoete broodjes te bakken met ons, alle Oude Belgen tussen 0 en 100 jaar. Nogal wiedes, de Oude Belgen uit Djezekens tijd zijn immers al lang bij Allah. Wij leven al lang niet meer van jacht en visvangst. Zij wel.
Ziezo, laten we dus even het woord ‘bedotten’ vergeten, en goed uit onze doppen zien. Bijleren moeten we toch elke dag.
En waarachtig: na de 3de ‘aanslag’ op een verzamelde menigte op openbare plaatsen, zoals Parijs en Brussel, en nog laatst in Berlijn, moeten er ‘bruggen worden gebouwd’.
Vooral daar de aanpak van de Overheid daar heel anders klinkt. Buiten het gejank over de ‘slachtoffers’ (dat “gevierd” werd in de nabij zijnde Gedächteniskirsche) is men daar, met alle aandacht naar dat éne punt: de oorzaak van de miserie, per direct ‘to the point’ gekomen. Overal elders werd ook wel goed gezocht naar de daders, maar de nadruk ligt daar telkens bij de slachtoffers.
De Deutsche Grundlichkeit plaatst de dingen in de juiste rangorde. Treuren is goed, het lucht op, maar dooft de wraakgevoelens. Nu zien we het ‘lik op stuk geven’ die tot hiertoe binnenshuis moest blijven, om de lieve Moslims net te vergrammen.
En dus doen die ineens waar die het best in zijn= bedotten. Een charme-offensief , dat is waarop we zaten te wachten. Benieuwd of daar ook een radicale veroordeling van aanslagen tegen ons zal te lezen zijn.
PS:
Stel U even voor dat Beke of Peeters in de plaats waren geweest van Theo Francken en Jan Jambon. Of erger, dat die twee ‘mandaten’ in handen waren gekomen van  Bruno Tobback en Freya Vandenbossche. Het is maar dat U het verschil zou merken. moest er een DeWinter of een Annemans de volgende keer aan bod kunnen komen.  Het idee alleen al zou wel eens de ‘Exodus’ naar de thuislanden op gang kunnen trekken, want het mooie leventje zou dan voorgoed voorbij zijn….
** **

Moslim-executieve moderniseert website om "boodschap van vrede te laten horen"
Het Executief van de Moslims van België (EMB) heeft vandaag haar nieuwe website voorgesteld. Dat gaat gepaard met een nieuwe, moderne communicatie. "Om beter de verschillende opdrachten van dienstverlening die aan de EMB zijn toegewezen kenbaar te maken, maar ook om de boodschap ten gunste van een burgerislam en het respectvol samenleven te verspreiden."

"In de huidige context is het primordiaal om onze communicatie te dynamiseren, om onze boodschap van vrede te laten horen", aldus EMB-voorzitter Salah Echallaoui tijdens een persconferentie. Hij veroordeelde de recente "daden van barbarij, in Duitsland en in andere gebieden van de wereld".

De EMB, die sinds 1974 is erkend, koos ook een nieuw logo waarin een kaart van België is verwerkt. "Het symboliseert onze inspanningen die we dagelijks ontplooien ten gunste van een Belgische islam, geworteld in de territoriale, politieke, economische, sociale, culturele en taalkundige context van het land", vervolgde de voorzitter. "België verdient te worden aanzien als een modelland in Europa voor het samen-leven. De kleur goud verwijst naar een islam van licht, tegengesteld aan het obscurantisme."
Justitieminister Koen Geens (CD&V). ©BELGA

België heeft de verantwoordelijkheid "de gematigde moslims te ondersteunen, ze te helpen en te laten horen", zei minister van Justitie Koen Geens (CD&V), bevoegd voor de erkende erediensten, . "Zij zijn twee keer en meer dan wij slachtoffers van het terrorisme", commentarieerde Geens. "Het recht om anders te zijn bestaat, maar zich integreren is een plicht. De EMB moet een belangrijke rol spelen tegenover de maatschappij en de moslims in België helpen om hun eigen geschiedenis te ontwikkelen", in een bezorgdheid van wederzijdse verdraagzaamheid.
Minister Geens betreurde dat hij als gevolg van tragische gebeurtenissen in 2016 te vaak moest herinneren aan het belang van het samen-leven. Hij nam afstand van verschillende vertegenwoordigers van het populisme die de samenleving verkankeren en het jaar tekenden, zoals Nigel Farage, Donald Trump of ook Geert Wilders. "Ik ben woedend over de haat, maar ik blijf geloven in de goedheid van mensen. Wij zijn dezelfde menselijke wezens, maar er moet een wederzijdse tolerantie zijn die moet aanzien worden als een sterkte en niet als een zwakte".

Naast informatie over de EMB bevat de site, die 120.000 euro bijkomende financiële steun genoot, een overzicht van de erkende moskeeën in het land.
** **

U heeft het goed gezien: de Tsjeef Geens gelooft in de goedheid van alle mensen. En voornamelijk, voortgaande op de feiten, in deze van de Nieuwkomers…
Dat moet als muziek geklonken hebben in de oren van alle Moslims, tegenwoordige en toekomstige levende en dode.
Opmerkelijk hoe die man weeral de zaken omdraait: protesteren tegen de situatie onderweg te zijn naar een nieuw soort slavendom, is totaal verkeerd. Zwijgen en ten onder gaan is de boodschap.
En dat zijn dan de woorden van een ACW-ER die 800.000 van hun trouwste aanhangers jarenlang het vel over de oren hebben gestroopt en hun schuld nu willen afkopen met andermans geld.
Heel doorzichtig van de Tsjeven: hun kiesaanhang is zich aan het verleggen. Christelijke mensen zoeken andere oorden op, alleen de carrière-jagers blijven.  Want zij azen op de vele honderdduizenden ‘andersgelovigen’.
Moest er een Nobelprijs voor  Onderkruipers bestaan, die Geens is, namens zijn partij, een goede kandidaat. En de Nobelprijs voor de Oplichting van eigen mensen, wel die gaat naar… het ACW.


Geen opmerkingen: