vrijdag 23 december 2016

3938



8/1400 * - KAZAKSTAN -Na Arco gesjoemel om te redden wat er nog te redden viel, weeral Leterme als schuldige met de Afkoopwet. EIGEN JEUGD - ’t College in Ieper.
.
VRIJDAG  23  DECEMBER 2016
H. JAN van KENTY (POLEN), H. DAGOBERT

’t Is al zeker dat we gene witte Kerst gaan hebben.  ’t Is koud, maar ’t bijt niet en ge voelt dat de wolken niet sneeuwachtig zijn.

Op een kille dag in het putje van de winter stopt een camion aan een rood licht.  Achter deze wagen rijdt een blondje, Peggy.  Zij stopt op haar beurt, stapt uit , klopt op de deur van vrachtwagen en roept: “Menere , ik ben Peggy en u verliest uw lading!”  Jerry de vrachtwagenbestuurder wil wel antwoorden, maar net op dat moment wordt het licht groen en rijdt hij door.  Aan het volgende licht begint het blondje opnieuw met het hele gedoe.  Maar ook deze keer vertrekt de chauffeur zonder zelfs te letten op het meisje.  Hij heeft echter geen geluk, want ook bij de volgende lichten staan die op de rood.  Peggy, ondertussen behoorlijk op haar tenen getrapt, stapt opnieuw uit, en gaat voor de camion staan en roept heel luid: “Menere, ik ben Peggy, en ge verliest uw lading!”  Waarop Jerry geïrriteerd zijn raampje opent en tegen het blondje roept: “Mevrouw, ik ben Jerry en ik strooi zout…”.
*
3939 - HET LAND BESTIEREN IS DE BURGERS BEDRIEGEN. IS ALTIJD ZO EN DAT MOET VERANDEREN!
Premier Leterme tussen zijn ministers Vanackere, Chastel en Reynders. Foto: REUTERS
*
De ARCO-criminelen (die op een volgende blog de volle lading gaan krijgen, ge moogt gerust zijn) komen dus ook aan bod bij de
De Kazachgeit
**
Begrijp me niet verkeerd, want eigenlijk gaat het niet om een echte geit maar il een ‘gate’, maar geiten of bokken, die feitelijk kemels zijn. Die soort kemels die nog stammen uit de gloriedagen van Yves Leterme, die ons best nog herinneren van samen met het geitje Ingetje Vervotje, zijn politiek speelkameraadje van toen. Ook dat ding had een Christelijk gezin, vertelde ze ooit: haar ‘vaste vriend’, een kat, alle drie knus samen in één knus appartementje. Op de verkiezingsavond van hun ‘doorbraak’ dansten ze voorwaar met elkaar samen boven op de tafels…
Daarna zou den Ief zijn vriend Kris Peeters weghalen uit het Unizo, om hem in zijn plaats Minister President van de Vlaams Deelregering te maken.  Wat dus de 3de gekende kemel is van Leterme. Want wij zitten er maar mee, met die half-seniele fezelaar. Dat waren toen de jaren waar de super-Clowns van de CVBP (Martens en De Haene) aan het wegdeemsteren waren, en dat er jong talent (!) zou overnemen. Stelt U even voor: een oud-leerling van mijn college zou als Premier van het Land, de Vlaming, nu toch wel recht doen, zeker! Als een oudere oud-medeleerling van datzelfde College was ik bijna fier in zijn plaats. Ik was er zeker van! Het kon toch niet anders! Te meer daar die Held zomaar woonde in de Groeningestraat, waar ik als kind voorbij moest onderweg van huis naar de Lagere Jongensschool.
Maar net als in het Lijdensverhaal, ging de haan al van direct aan het kraaien. Hij sprak nog wel de woorden die hem voor altijd zullen blijven typeren, van ‘Wie gelooft die mensen nog?’’. Maar het ging van verraad naar verraad tot… dezelfde Staat. Toen moest die, als zijn tijd verstreken geacht werd, de plaats geruild worden voor Marianne Thyssen en voor Yv’ke werd het de OESO. Betaalt ook goed en het was Europees en Internationaal.
En wat blijkt nu? Niet alleen komt hij op het podium in de Diksia van den Dikken De Haene (ARCO)-zaak, maar plukt hij ook de verdiende bloemekee in het Kazach Schandaal, soms ook wel eens de ‘Afkoopwet’…genoemd
Wat een eer moest zijn voor dat voorvaderlijk College (Kaleeze, zeggen de Ieperlingen) is er de schande van geworden.
Bekende oud-leerlingen
Albert Nyssens (1855-1901), jurist, oud-minister
Paul Breyne, oud-gouverneur van West-Vlaanderen
Yves Leterme, oud-premier van België
Karl Vannieuwkerke, journalist
Maxime Vantomme, wielrenner
Isaac Delahaye, muzikant


Mgr Désiré DeHaerne (1804-1890), Bisschop, Volksvertegen-woordiger en Pauselijk Huisprelaat in Rome zijn ze vergeten.
Zie voor deze bijna vergeten historische figuur, medewerker van Paus Leo XIII, van Rerum Novarum, op
Ook Principaal Hugo Verriest ontbreekt. En over de speciale voorkeur van G. Gezelle in de jaren voor de 1ste Wereldoorlog blijft onvermeld. Er zijn dan ook geen priester-leraren meer, dus is ‘t bisschoppelijk College, gewoon ’t College geworden… Zelfs met ‘Gemengd Onderwijs’, daar waar het ons toendertijd ten strengste verboden was om nog maar naar ’n rok te kijken, zelfs al was onze bloedeigen zuster.

Ik zou liever zien, dat die Leterme van de lijst van Oud-Leerlingen afgehaald wordt, en dat Hugo Verriest er weer boven aan prijkt.
** **

Afkoopwet blijkt initiatief van regering-Leterme II
Het was wel degelijk de regering-Leterme II, nochtans in lopende zaken, die besliste om de minnelijke schikking – de zogenaamde afkoopwet – in 2011 snel te regelen via een amendement in plaats van een volwaardige wet. De SP.A, zowel toen als nu in de oppositie, zwaait met de notificatie van de ministerraad van 3 februari 2011, een maand voor de stemming in het parlement.

Daarin stelt de regering de Kamer zwart op wit voor om de dossiers over het fiscale bankgeheim en een uitgebreide minnelijke schikking te koppelen. En wat meer is, ze vraagt ook om de ‘parlementaire oplossing’ op te nemen als amendement bij de wet diverse bepalingen dat de opheffing van het bankgeheim zou regelen.
Afkoopwet blijkt initiatief van regering-Leterme II

Op die manier raakte de afkoopwet, een voorstel dat stof lag te vergaren op de bureaus van CD&V en Open VLD, effectief in ijltempo door het parlement. Achteraf gezien lijkt dat verdacht, nu we weten dat Armand De Decker (MR) achter de schermen lobbyde voor de afkoopwet, zodat de miljardair Patokh Chodiev, er gebruik van zou van kunnen maken.

De Decker ging zeker langs bij toenmalig minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V). Ook minister van Financiën Didier Reynders (MR) en minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) zouden zijn benaderd. Ze ontkennen elke betrokkenheid. Maar Chodiev haalde zijn slag thuis: in juni schikte hij al.

Voor de SP.A is het duidelijk: ‘De manier waarop de afkoopwet werd goedgekeurd, was al een maand voordien doorgesproken binnen de regering’, hekelt Kamerlid Dirk Van der Maelen. ‘In het parlement werd tussen meerderheid en oppositie onderhandeld over het bankgeheim, maar niet over de verruimde minnelijke schikking.’ Van der Maelen wil ook toenmalig premier Leterme horen in de commissie Kazachgate, die vandaag voor het eerst samenkomt. Volgens de notificatie van de bewuste ministerraad heeft Leterme het voorstel op de agenda geplaatst.
** **
**



Leterme is dus voor even de meid voor het vuile werk geweest. Ja. inderdaad, meer was die VENT niet waard.
Geen Frans als moedertaal? Ambitie genoeg, maar doorzicht, holala. De Orde van Malta?! Toch niets voor dat boerke uit de Westhoek.
Al eens nageplozen hoeveel Ieperse Poorters er hebben deelgenomen aan vooral de 1ste Kruistocht, toen de oorspronkelijke Tempeliers in hoofdzaak uit de Westhoek afkomstig waren? Zouden er niet meer aanwijzingen zijn dan de uitdrukking ‘Drinken als een Tempelier’ die in het Ieperse zo goed gekend is?
*
(Germaine, wete gij wat dat juist es? Zou da waar zijn, wat den diene van de B.A.C. zei, dat dat een soort bevoorrechte spaarders waren, omdat hij mede-eigenaar waren?)
*
Weetewa? We belasten den diene met al z’n pretentie met de verheven taak om de domme koppen van geldschieters van het ACW, die fier zijn om coöperant te mogen zijn geweest, via Kris Peeters nog wat langer aan het lijntje te houden. Minstens tot begin 2018. Spreek goed van de vaststaande terugbetaling van minstens 40%... We laten het op die manier wat aanmodderen met zogezegde juridisch onaanvechtbare voorstellen, waarvan wij op voorhand weten dat ze een nog grotere diefstal zijn. Als onze Zware Kassa maar gespaard blijft. De Staat bedriegen is immers toch de Nationale Sport geworden van het Land.
Wij van de Tsjeven besterven het van de schrik voor al dat stemmenverlies dat er onherroepelijk zit aan te komen….
En dat ventje zelf? Wel, die verlaat de politieke arena, en wij die ons vel gered hebben, we tonen onze lege handen. Niets in de handen, niets in de mouwen.
Zelf ’n ordinaire dief blijft niet lang op de plaats van de misdaad….


Geen opmerkingen: