vrijdag 23 december 2016

3939



5/657 * - ITALIË – Italiaanse immigratie: ’t is iets wat anders -
.
VRIJDAG  23  DECEMBER 2016
H. JAN van KENTY (POLEN), H. DAGOBERT
3940 - HET LAND ITALIË  IN DE GEMEENTE SCHOTEN MET  ‘NATALE’ IN DE BLOEMEN GEZET
*
Het bloed kruipt waar het niet kan gaan. De mens is een hokvast beest.
Dat zijn al twee spreuken om te zeggen, dat ‘Weihnachten’, ‘Noël’, ‘Kerstmis’, ‘Natale’ begrippen zijn, zo oud als onze Beschaving zelf.
Dat is niet alleen een uiting van ons Christen-zijn, maar meestal  een spontane belevenis die er als vanzelf komt. Net als iedereen vanzelf adem haalt.
Hoe ‘men’ er ook zo goed mogelijk voor ijvert om te boel te belazeren: Kerstmis is Heilig.
Weet U, dat tijdens de Kerstnacht van 24 op 25  December 1915 aan het IJzer-front ergens bij Diksmuide, zowel de Duitse als de Vlaamse soldaten (en ook Franse) uit de loopgraven kwamen, om elkaar ‘n Zalig Kersfeest te wensen. Elk om beurt zongen ze hun eigen Kerstliederen, die o zo dikwijls bijna woordelijk dezelfde waren. Dat gebeurde niet zomaar, maar er was, buiten de Legerleiding om, afgesproken daar op dat ogenblik de Duitse Aalmoezenier de monstrans uit de nabije kapotgeschoten kerk aan ‘onze’ Aalmoezenier zou teruggeven. Tegen in de bevelen werd er om middernacht een ‘Staakt het Vuren’, geblazen, en werd er bijeengekomen voor een gezellige ‘Schnaps’. Wat uiteraard een storm van verontwaardiging deed oplaaien bij de ‘vaderlands-lievende’ officieren van beide kanten…. Er werd gedreigd met hel en verdoemenis, en de soldaten werden terug geschopt iedereen terug in de eigen loopgraven, zodat de oorlog kon doorgaan. Om erger te voorkomen, werd deze gebeurtenis in de doofpot gestopt. Wegens – toen ook al – niet politiek correct.
Daar moest ik aan denken, bij dat artikel van die Dame in Schoten. Ook ‘,n vroegere immigrante, die inderdaad haar vaderland niet kan vergeten. Enfin, leest U maar zelf.
** **


Italiaanse bouwt landschap vol kerstsfeer in woonkamer
Schoten - Tonia Porcu heeft in haar woonkamer een groot kerstlandschap in elkaar geknutseld. Met dit creatief werkstuk wil deze kranige dame uit Sardinië de aloude Italiaanse kersttraditie hoog in het vaandel houden.
Tonia Porcu is geboren en getogen in het stadje Nuoro. Daar vindt ze alles voor een Italiaanse kerst. Na haar huwelijk met de in maart 2014 overleden Fons Sleeuwaart kwam Porcu in België wonen waar ze het grootste feest van Italië een prominente plaats wil geven.
“Zelf ben ik niet fanatiek gelovig, maar samen met mijn Italiaanse familie, vrienden en kennissen heb ik Kerstmis net zoals vele Italianen altijd heel intens beleefd. Met mijn kerstlandschap, dat ik nu al 15 jaar maak, wil ik deze traditie ook in België verder zetten.”  
Wie eens een kijkje wil komen nemen, is welkom in de August Jonckersstraat. De aandachtige toeschouwer zal wel merken dat kindje Jezus zich nog niet in de kerststal bevindt. Tijdens de kerstnacht zal hij echter naar aloude traditie ook bij Tonia Porcu een plaats krijgen in de kerststal.
** **
Dat de Islam fanatiek als altijd, vooral de Christenen (en de Joden) wil treffen op deze dagen, is in zoverre te verwachten omdat hun ‘religie’ in feite de ‘Ersats’ is van de oorspronkelijk Joodse Jahweh. Moesten ze erin slagen het christendom te doen verdwijnen, dan kunnen ze zichzelf uitroepen tot de bedenkers van in feite onze Godsdienst.
Islammerij is – volgens de feiten – een soort afbakken imitatie van de Joodse oorspronkelijke godsdienst, bedacht en gefantaseerd door een half seniele woestijnrover hoofdman.
Op die manier wil de Islam overblijven als enige soort ter wereld, die als Zonen van de Almachtige, afgevaardigd zijn om gewelddadig de wereld te mogen regeren. Wat in wezen dezelfde pretentie is als van het Marxisme: iedereen moet hun kameraad zijn, of ze sloan up joe mulle.
*
Kerstmis, het Feest van de Vrede,  zou dus de Elite de ogen moeten openen: Islam = oorlog. Niet omdat onze Beschaving dat wilt, maar omdat de Islam dat wilt.
*


Geen opmerkingen: