zaterdag 24 december 2016

3942



6/832 * - VLAAMS BELANG: jaaroverzicht Villa Politica – VB wind in de zeilen – 10de Kruistocht
.
ZATERDAG  24  DECEMBER  2016

K E R S T A V O N D
H. ADELE, H. IRMINA,  H. SJAREL MACHLOEF (LIBANON)

*
3942 - JAAROVERZICHT VILLA POLITICA GUNSTIG VOOR VLAAMS BELANG

*
Bij onderstaand artikel over de VRT-journaliste Linda De Win in 'Villa Politica' dacht ik even bij Mister Scrooge van wijlen Charles Dickens in het verhaal van Christmas Carol waar diens steenhard Jodenhart breekt op de avond van Kerstmis.
Het is inderdaad ongezien, dat iemand van de Staatszender een Eigen Belang-verdediger niet alleen laat uitspreken, maar integendeel nog een spreektribune geeft zoals aan een socialistisch vrijdenker.
Is dat onder invloed van de Kerststemming? Of is het eerder het logisch gevolg  van de peilingen?
Zeg niet dat de nederlaag van het Clinton wijf daar voor iets tussen zit. Of ziet men aan de horizon een teken aan de wand en achten zij de tijd gekomen om bij te draaien?
Dat heet dan zijn hek naar de wind draaien, zeker?
Als binnenkort Villa Politica zowel van binnen als van buiten ‘vernieuwd’ zal zijn, dan zie ik het nog niet zo rap gebeuren, dat bijvoorbeeld Almacy, Calvo, Crombez en Mandoline Rutten dezelfde verhoortechniek zouden moeten ondergaan als Het Vlaams Blok/Belang jarenlang heeft moeten ondergaan.
Het is niet, omdat die van het ‘Eigen volk Eerst’ nu eindelijk mede aan de Macht zijn, dat ze zich anders zouden gaan gedragen. Hard maar rechtvaardig, twee kwaliteiten die niet huishoren in het Marxisme.

Die van de TEEVEE hebben al straks bijna 3 jaar kennis kunnen maken met NV-A ministers op de meest delicate plaatsen. En dat zijn nog maar de kopieën van de originelen.
Het ‘Globalisme’? Daar hebben de Amerikanen al mee afgerekend door Trump te kiezen. En als een echo komt daarbij de reactie van Poetin die te mooi is voor woorden. Geen oorlog, maar vrede.
Barackske jong, het zal voor een andere keer zijn. Ga gerust nog wat inspiratie opdoen in Kenia of Jakarta. Maar vergeet niet daar Uw eigenlijke naam te gebruiken (Barry Soetoro) anders zou men U wel eens kunnen verwarren met een Amerikaanse President die op de Interpol-lijsten prijkt..
** **

Van Grieken over Vlaams Belang: "Ik denk dat de toekomst ons toelacht"
Het is het moment van de terugblikken en dus legde VRT-journaliste Linda De Win in 'Villa Politica' de onvermijdelijke vraag ook voor aan Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. "Hoe kijkt u terug op 2016?" Die toonde zich ondanks de veelbesproken strubbelingen binnen zijn partij bijzonder optimistisch. "We hebben de wind in de zeilen en we surfen mee op de rechts-populistische golf die over Europa trekt", zei hij met een brede glimlach.
"Het was zeer goed. Alle peilingen geven ons een verdubbeling, we doen het zeer goed, we zien onze ledenaantallen stijgen, op sociale media zijn we de tweede grootste partij van het land. We hebben de wind in de zeilen", zei hij.
Over de strubbelingen in verband met het bezoek van kopstuk Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Jan Penris aan Griekenland en hun contacten met Gouden Dageraad, zei Van Grieken: "In de beste huwelijken is er al eens ruzie, maar dat leidt niet direct tot een scheiding. Dat kan geen kwaad. We hebben de rangen gesloten en doen nu aan politiek."
"We surfen ook mee op de rechts-populistische golf die over Europa komt", vervolgde hij. "Met Geert Wilders in Nederland, Marine Le Pen in Frankrijk. Ik denk dat de toekomst ons toelacht."
** **
Naast de binnenlandse ‘mogelijkheden’ (!) die Het Vlaams Belang toelachen, schittert daar meteen de mogelijkheid om Vlaanderen terug op de wereldkaart te zetten. Nu de droom van de Onafhankelijkheid stilaan vaste vorm begint aan te nemen, moet/zal Gerolf Annemans de verzoeningspoging kunnen ondernemen, om de Vlamingen op één lijn te krijgen.
Het zal de lijn zijn van Le Pen, Geert Wilders, AfD, Nigel Farage, Viktor Orban en nog vele anderen die bij deze groep ‘vast-beslotenen’ zullen aansluiten, eenmaal die de goede richting zijn ingeslagen. Want op het wereldtoneel wachten de twee machtigste landen ter wereld: het Amerika van Donald Trump en het Rusland van Vladimir Poetin.
En dat men ons niet verwijt te hardvochtig te zijn voor de miljoenen ‘oorlogsvluchtelingen’ die gewoon de gelegenheid hebben aangegrepen (met misbruik van onze gastvrijheid en onze tolerantie) om Europa te veroveren. Laat het een ultieme Tiende en Laatste Kruistocht worden om deze keer de Islam definitief te verslaan.
Naast de romantiek van deze Kerstavond (die de politiek-correcte Elite dit jaar helemaal heeft ondergesneeuwd door het Kerstgebeuren achterwege te laten en te vervangen door het plaatsvervangend schaamlapje van ‘De Warmste Week’), hopen we voor volgend jaar de traditie in ere hersteld te zien.
De opgehaalde miljoenen (in deze warme week) zullen niet beletten, dat er nog méér aanslagen zullen volgen. De rotzooi ‘tot op het bot’ op kuisen zou beter zijn.
Dat is de prozaïsche kant bij deze, en ... mijn Kerstwensen aan vriend en vijand.

*



Geen opmerkingen: