zondag 25 december 2016

3943



8/924  * - EUROPA REBUILT – Zelf beslissen over Andere en betere Leiders – KORAN: de 10 duivelse opdrachten - CHRISTENDOM – Kerstmis in Rome – 10de Kruistocht?
.
ZONDAG  25 DECEMBER 2016
H. Anastasia, H. Eugenie

K E R S T M I S
ADESTE  FIDELIS…
*
Kerstmis het warmste feest,
In het koudste jaargetijde.
Het is donker en koud,
Maar naast je is er iemand die van je houdt.
Knus genietend naast de boom,
Het voelt bijna als een droom.
Laat het buiten maar koud zijn,
Wij genieten samen van onze witte wijn.
Bij de knetterende warme haard,
Worden wij van alle zorgen bespaard.
Het is donker en koud,
Maar naast je is er iemand die van je houdt.
Zegt Katrientje tegen heur vriendinne Wieske: “Verleden weke is den elektriek alverre voor een kwartier uitgevallen in de cinema.” Wieske, die altijd overbezorgd is, zegt: “En was er gene paniek?” – “Jaa’t” zegt Katrientje, “maar alleene als de luchten were aan gingen!”.
3943 - ALLEEN KALMTE EN SPUITWATER KAN ONS REDDEN. MAAR DAN MOETEN WIJ OVERAL IN EUROPA EERST ANDERE LEIDERS KRIJGEN

Spring is in the air….
*
Ha, U heeft het ook gezien. Er staat inderdaad een zware denkfout in de titel boven dit stukje: Leiders ‘krijgt’ men niet zomaar. Men maakt ze zelf om de vorige er dan uit te werken. Goedschiks of kwaadschiks. Als het maar rap gaat. En liefst via een spontaan uitgesproken en uitgevoerd vonnis door een volksjury.

 

Op dezelfde maat als zij de afgedankte schoenen in Irak  (Sadam Houssein) en in Libië (Khadafi) eigenhandig hebben verwijderd… Geen prettige vooruitzichten voor wat nog rest van de ‘kleurpartijen’ die van zichzelf denken ‘staatsdragend’ te zijn geweest.

De invasie van Europa is er teveel aan. Ze weigeren toe te geven dat ze het konden geweten hebben. Omdat het allemaal in de Koran staat: ‘de opdracht om Joden en Christenen te vermoorden (Surah 9:29), om niet-moslims te terroriseren (8:12), om jonge meisjes te verkrachten (65:4), om seksslaven te maken (4:3), om te liegen over je ware bedoelingen (3:54), en het bevel om oorlog te voeren tegen de ongelovigen (9:123) en de hele wereld aan Allah te onderwerpen (9:33).’
De Moslim-Broeder en ex-president Obama van Amerika besloot dit jaar zijn Kerstboodschap opnieuw met de woorden ‘God bless America’.
** **

*
*
Trump over de aanslagen: “De geciviliseerde wereld moet zijn manier van denken veranderen.”
Terwijl de Duitse media en autoriteiten zich nog te buiten gingen aan vermoedens over de Berlijnse aanslag, sprak de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump duidelijke taal. Tegen de achtergrond van het drama in Berlijn, de moord op de Russische ambassadeur in Turkije en een aanslag in een islamcentrum in Zürich, riep Trump de wereld er via Twitter toe op zijn manier van denken te veranderen.
Duits-zu-erst
Trump schreef letterlijk: “Vandaag waren er terreuraanvallen in Turkije, Zwitserland en Duitsland – en het wordt alleen maar erger. De geciviliseerde wereld moet zijn manier van denken veranderen!”
Verder verklaarde hij dat de terroristen, die deze aanslagen hebben gepleegd, vernietigd zouden moeten worden. Letterlijk: “Er werden onschuldige burgers op straat vermoord toen zij op het punt stonden de kerstvakantie te vieren.” En: “Regelmatig slachten de ´Islamitische Staat´ en andere radicaalislamitische terroristen christenen in hun gemeenten af.” Hieraan zou samen met alle vrijheidslievende partners een einde gemaakt moeten worden.
Trump veroordeelde ook scherp de moordaanslag op de Russische ambassadeur in Turkije. Hij betuigde zijn medeleven aan de familieleden van ambassadeur Andrej Karlov, die door een “radicale islamitische terrorist vermoord” zou zijn. De moord op de ambassadeur zou een “schending van alle regels van de geciviliseerde orde zijn” en zou in de hele wereld veroordeeld moeten worden, staat er in een andere verklaring van Trump.
Vertaald uit het Duits door:
Bron:
http://zuerst.de
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)
** **
De Kerstdagen zijn, zo zegt men, dagen van hoop. Maar het waren geen mensen, die in de Kerstnacht zongen van ‘Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil’, maar engelen uit de Hemel.
Maar wat, als blijkt dat de progressieve wereld voorwaar heeft ontdekt dat er helemaal geen Hemel en dus ook geen Hel bestaat? Dus maken ze die dan maar ineens zelf. Met de gekende gevolgen.

Wij keken een paar uur geleden naar de Middernachtmis in Rome. Geen probleem in Italië en zelfs de hoge Alpentoppen vormden geen belet om mee te kijken, want alles werd op Eurovision uitgezonden.
Dus toch uit ‘the clouds’, net zoals in het Kerstverhaal, uit de Hemel.
Heel even dachten we ook daar te zijn terecht gekomen, want de Dienst was prachtig. Het voelde aan alsof het Universum op deze polaats aanwezig was. Vooral wat zich afspeelde onder het baldakijn met de 4 gedraaide zwarte colonnades, een realisatie voor de eeuwigheid van de Meester-Architect Bernini (1598-1680). Alles werd ineens zo helder als glas: het Christendom IS vrede, zoals het Universum eeuwig is. Tijd en ruimte vielen weg op het einde van de Pauselijke homilie, toen die besloot met de woorden: ‘van kribbe tot Golgotha: allemaal omwille van mij. Van ieder van ons persoonlijk.’
Dat zagen we vooral toen die oude man, (van mijn leeftijd) omringd door kleine kinderen van over de hele aardbol, de San Pietro langs een zij-uitgang verliet.
Ps:
Dit jaar stond, naast de populaire Kerststal op het wereldberoemde plein voor de Sint-Pieters-Basiliek voor de obelisk, een muurtje in steen, met daarin het Kruis van Malta, met daar tegenover een visserssloep. Een Ridderkruis en ‘iets’ om verre horizonten mee te bevaren: toch nooit een zinnebeeld van de komende Kruistocht?
*



Geen opmerkingen: