zondag 25 december 2016

3944



6/832 * -EUROPESE INSTELLINGEN – OKW van de E.U. – AMERIKA REBUILT – Standpunt Trump -
.
ZONDAG  25 DECEMBER 2016
K E R S T M I S
ADESTE  FIDELIS…

3944 - MOETEN WIJ MET ZO’N LEIDERS NAAR DEN OORLOG? OF BLIJVEN WE LIEVER INEENS THUIS


*
KERSTWENSEN
In één en dezelfde krant op “Krantenkoppen’ tezelfdertijd warm en koud blazen, op twee centimeter van elkaar, is ook een manier van nieuwsgaring.
Aan elke lezer dus te oordelen. Eerst (met veel warme tongzientjes) de kruiperige woorden van Juncker, de ‘Chef’ van de E.U., dan de optimistische aanpak van Donald Trump. Let wel: het gaat telkens om de Islam.
De wereld is erger dan een woeste jungle na 8 jaar Obama. Junker gaat op de rug liggen, en Trump brult als een gekwetste leeuw. Maar met de historische kennis van de Islam waarover we beschikken, is de keuze niet moeilijk, me dunkt. Altijd in de zekerheid dat we onze Vrijheid duur zullen verkopen.
Tel vervolgens, als U inzake de wereldpolitiek tot een besluit bent gekomen, daar de oplossing bij die U zelf in gedachten had voor de binnenlandse situatie, en U komt, net als ik, tot de vaststelling dat wachten op het einde van de bestaande legislaturen alleen maar kostelijke verloren tijd is. Er moet zo vlug mogelijk gestart worden met twee brandnieuwe propere leien die als een ijzeren stapelbed de gebruikers overnachting bieden.
Een onderste ligplaats  voor elke afzonderlijke Natiestaat (met herschikking van de staatsgrenzen), en een bovenliggende voor de wereldvrede.

De vraag is maar, als er nog tijd genoeg is, en of dat allemaal kan zonder wredeslactpartijen. Daarvoor is het belangrijk om goede vrienden te hebben waarop we kunnen rekenen. Wij op hen, en zij op ons.
Zouden die soort vooruitzichten niet de allerbeste Kerstwensen kunnen zijn voor alle mensen van goeden wille?
** **


Juncker: "Openheid is het beste middel tegen terrorisme"
"Europa moet de mensen die uit oorlogsgebieden vluchten, opvang blijven bieden." Dat zegt Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Jüncker zaterdag in de kranten van de Duitse Funke-Mediengruppe. Hij verzet zich zo tegen een koerswijziging binnen de Europse vluchtelingenpolitiek.
De Luxemburger roept op vluchtelingen niet automatisch te verdenken van terrorisme, en ook een "retoriek van uitsluiting" te verwerpen. "Onze waarden, onze manier van samenleven in vrijheid en met elkaar in alle openheid is het beste wapen tegen de terreur", aldus Juncker.
Intensievere samenwerking
De Commissievoorzitter roept naar aanleiding van de aanslag van maandag op een kerstmarkt in de Duitse hoofdstad Berlijn, waarbij 12 mensen om het leven kwamen, bovendien op tot een intensievere samenwerking tussen de lidstaten van de Europese Unie.
Nationale binnenlandse politiek onvoldoende
"In een tijd waarin terroristen niet worden tegengehouden door landsgrenzen, is de nationale binnenlandse politiek niet meer voldoende", klinkt het. Het doel moet zijn om "informatie, met name in de Schengenzone, beter uit te wisselen, achterpoortjes voor terroristen te sluiten en hun financiële bronnen droog te leggen", aldus Juncker, die toevoegt dat de Europese Commissie daartoe ook concrete voorstellen heeft ingediend.

ANDERE EN BETERE VERSIE
Trump na de aanslag in Berlijn: "Wanneer gaan we terugvechten?"
Hij vraagt zich op Twitter af wanneer de VS en andere landen zullen terugvechten tegen de haat.
in een video waarin de daderj trouw zweert aan terreurgroep Islamitische Staat. Volgens Trump gaat het om "puur religieuze bedreigingen".
"De terrorist die zoveel mensen doodde in Berlijn zei net voor zijn misdaad, 'door de wil van God, zullen we jullie afslachten varkens. Ik zweer het, we zullen jullie afslachten'". "Dit is een puur religieuze bedreiging, die realiteit is geworden. Zoveel haat! Wanneer zullen de VS, en alle andere landen, terugvechten?"
Wraak
In de video belooft Anis Amri, die vrijdag werd doodgeschoten in Milaan, wraak te zullen nemen voor de moslims die gedood zijn bij westerse luchtaanvallen. De aanslag van maandag werd dinsdag opgeëist door IS.
Wereldwijde jihad
Donald Trump reageerde ook al kort na de aanslag in Berlijn. "Regelmatig slachten Islamitische Staat en andere islamitische terroristen christenen in hun gemeenschap en plaatsen van cultus af als deel van hun wereldwijde jihad", zei hij toen. Deze terroristen, hun regionale en wereldwijde netwerken moeten van de aardbodem geveegd. "Een opdracht die wij met alle vrijheidslievende partners willen uitvoeren".
** **
 Ja, inderdaad, het speelt zich af voor onze ogen, en we zien het niet. Omdat dat niet mag van de Overheid. Overal in Euuropa zijn er ondergrondse netwerken voor achterbakse sluiopmoordenaars.
Onze Regeringen maken het hen zelfs gemakkelijk. Onbeperktzo gelmakkelijk mogelijk. Vrij verkeer van persoenen, goederen en diensten…. Het is weliswaar goed bedoeld, maar meteen voor Moslims hetzelde als ten dans genodigd worden.
Dat bewijst de tocht van Berlijn helemaal naar Milaan, van de Kerstmarkt-jihadist van Berlijn. Die gast is kunnen surfen op de golven en de ruggen van zijn medestanders, die allemaal gezworen hebben niet te rusten voor ze ons allemaal vernietigt hebben.
De ‘vluchtelingen’ hebben onze gastvrijheid misbruikt en daarom gaan ze er terug uit, de goeden met de slechten. Net als Adam en Eva, verjaagd uit het Aards Paradijs

**



Geen opmerkingen: