maandag 26 december 2016

3949



6/851 * -ZWITSERLAND Boerka verbod via referendum OK -
.
MAANDAG  26  DECEMBER  2016
*
F. FAMILIE,
H. STEFAAN, Patroon van de Steenkappers, Z. DANIEL

Naast de romantiek van het Oude Rome, is er geen betere achtergrond voor de wereldvrede dan het mausoleum  van Hadiranus, thans de Castelleo Sant’Angelo, toevluchtsoord in tijden van nood voor de Paus. Boven staat Aartsengel Michaël, die het zwaard weer opbergt na de overwinning van de pest in de vroege Middeleeuwen. Het werk is van de de Gentse beeldhouwer Peter Anton von Verschaffelt (1710-1793) die een nieuwe versie van de vroegere beelden mocht maken.
*
3949 - HET GEDROOMDE MIDDEL OM DE ISLAMMERIJ ER HELEMAAL UIT TE KRIJGEN   
*
*
Naarmate het jaar verloopt, worden we bedolven onder allerlei ‘jaaroverzichten’. Uiteraard, zijn dat alleen de ‘juiste’ ‘items’. Over het boerka-verbod in Zwitserland zult U daarin wel nergens iets vinden. Onderstaand bericht dateert nog van deze zomer, en is dus al bijna helemaal vergeten. Niet meer over spreken, dan blijft het verbod beperkt tot dat ene land….
Maar deze blog heeft een boontje voor dat land, waar Vlaanderen best mee in de federale boot zou stappen. Zwitsers zijn precies, ze zijn een Natiestaat met maar liefst vier landstalen en ze bleven doorheen de eeuwen toch aan hetzelfde zeel trekken. In tegenstelling tot Coburgia, genieten de Franstaligen daar geen enkel voorrecht. Vandaar de voorspoed van dat Land.
Wat nog meer is: niemand heeft daar last van een of ander ‘Koningshuis’. Met het uitgespaarde geld heeft men de Zwitserse Frank tot een der sterkste munten van de wereld gemaakt.
Nogal wiedes dat de Islam daar niet ‘pakt’ want er wordt daar hard gewerkt. Liefst zonder pottenkijkers of mee-eters.

****
*

GEPLUKT BIJ
(Vertaling: E.J. Bron)
In de strijd tegen de alledaagse islamisering van onze leefwereld zijn de buurlanden veel consequenter. In het Zwitserse kanton Ticino bijvoorbeeld is sinds 1 juli een verbod van kracht om je gezicht in de openbare ruimte te verhullen. Afgelopen weekend werd de “anti-boerka-wet” voor het eerst consequent toegepast: een vrouw uit Koeweit moest 100 Zwitserse Frank (ruim € 92,-) betalen voor het dragen van een boerka.
De vrouw uit Koeweit stond voor een restaurant in de stad Chiasso. Het restaurant is slechts enkele honderden meters verwijderd van de grens met Italië. Politieagenten legden aan de vrouw uit dat het dragen van een boerka wettelijk verboden zou zijn en dat ze daarom 100 Zwitserse Frank boete moest betalen. Nadat ze de boete had betaald, deed ze haar sluier af.
Volgens de chef van de politie in Ticiono, Norman Gobbi, was dit de eerste keer dat hiervoor een boete werd gegeven. Gobbi was tevreden met de huidige ervaringen en wordt door de media geciteerd met de woorden: “De Arabische toeristen zijn intelligenter dan vele tegenstanders van het boerkaverbod.” Ook de wethouder van Lugano, Michele Bertini, verklaarde: “Als je goed aan de Arabische toeristen uitlegt dat dit door het parlement werd besloten, wordt het verhullingsverbod goed opgevolgd.”
Over de “anti-boerka-wet” werd in het kanton Ticino in 2013 d.m.v. een referendum beslist. Als een vrouw voor het eerst met een boerka wordt gesnapt, moet zij een boete van omgerekend € 92,- tot € 924,- betalen. In geval van herhaling dreigt een boete van een bedrag tot € 9.240,- Zowel de boerka als de eveneens onder Arabische toeristen meer gangbare niqaab zijn verboden. Sinds midden 2014 bestaat er ook in Frankrijk een boerkaverbod. In Oostenrijk en Duitsland vinden de regeringen het tot nu toe niet noodzakelijk om handelend op te treden.
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)
*




Er is maar één taal die de Moslim verstaat, en dat is klare taal. Bij de minste aarzeling meent hij zijn kansen schoon te zien. Geduldig als een cobra wordt op het minste teken van zwakte gewacht, terwijl ondertussen de aantallen groeien.
Totdat gans Europa doordesemd is met ondergrondse netwerken die klaar zitten om toe te slaan. Zij vergaderen en werken wekelijks in hun ‘Gebedshuizen’ de wachtwoorden uit. In hun eigen dieventaal zoals bij ons vroeger het Bargoens bestaan heeft. Maar ze zijn wel zo slim (vals) om bij ’t buitengaan elkaar ‘salem aleikum’ te wensen. Terwijl ze ‘Allahu Akbar‘ bedoelen.
Voilà, zegt de poco Elite: ziet U wel dat die gematigd zijn?! Ze werken zelfs goed mee om de hen toegestopte ‘subsidies’ goed te besteden. T.t.z. de rest van wat ze niet naar de thuislanden hebben doorgesluisd.
*
Maar binnen enkele dagen zal daar hard aan gewerkt worden. Na 20 Januari gaan de poppetjes aan het dansen.
Even doorbijten, beste ongenode gasten, binnenkort voelen jullie weer het woestijnzand knisperen tussen hullie tanden. Laat dat vooral geen probleem zijn: het spoelt de maag. Eenmaal terug daar een dak boven jullie hoofd, kunnen de handen uit de mouwen komen: jullie hebben het hier geleerd (?).
Als dat enigszins kan volgens jullie ‘religie’, verover dan elkaars grondgebied, leer voortaan in vrede met elkaar te leven, of gaan jullie verder met aanslagen plegen: het zal ons wel pijn doen, maar verder kan het ons geen barst schelen. De weg naar het niveau van onze Beschaving vindt U wel. En weet, dat dank zij de moderne technologie en de communicatiemiddelen van tegenwoordig, jullie er heel wat minder eeuwen zullen over doen dan wij.
Als het ooit ’ns zover komt, dan spreken we elkaar nog wel ‘ns. Op een voetbalmatch of zo. We zien wel. Maar kom dan ongewapend. Wij bijten niet.

*

*


Geen opmerkingen: