dinsdag 27 december 2016

3951



5/684 * - CENSUUR/DUITSLAND –Vorming van een Ministerie van Waarheid –Mogelijkheid van een internet-filter voor niet-poco berichten.
.
ZATERDAG  31  DECEMBER  2016
H. SILVESTER, H. MELANIE, H. PAULINE
Dit is de afsluiting van een jaar, de twaalfde van de twaalf maanden.  Er is geen dertiende en veertiende maand. Dat was alleen maar zo in de jaren dat ze dachten dat het goed ging en dat men met geld mocht gooien.  Niet de gouden maar de wilde jaren.  De Silverster-corrida wordt uitgelopen…
*
Een groep Congolezen gaat met de bus op uitstap naar Parijs.  Aan de douane gekomen moeten ze stoppen voor een ‘vliegende’ controle.  Baziel de douanier stapt op, kijkt even rond op de bus en zegt tegen de chauffeur: “Een brandje gehad hé?”
*
GELUKKIG  NIEUWJAAR!!
*
3951 - DE NIEUWE DR JOSEPH GOEBBELS IS IN AANTOCHT
*
In het grote en uitgebreide Duitsland kondigt men zulks in ieder geval lang voordien aan. In het minuscule Coburgia doet men dat gewoon dievelings. Tegenstanders krijgen eerst gewoon een soortnaam, en zo worden dan al wie in die richting nog maar denkt, ‘gevolgd’. Zodanig dat er geen personeel noch middelen meer beschikbaar zijn om de échte vijanden bij de lurven te vatten.
Zelfs het Koningshuis werkt hier dapper aan mee, als we BDW mogen geloven. Want inderdaad, alle middelen zijn goed om de Vlaming onder den duim te houden…
** **

*

Het “Ministerie van Waarheid” komt:
Berlijn wil optreden tegen “desinformatie” op internet
In Duitsland wordt nu het Orwelliaanse “Ministerie van Waarheid” realiteit. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken geeft volgens berichten in de media nu de aanzet tot het creëren van een “afweercentrum tegen desinformatie”. Met het oog op de parlementsverkiezingen zou nu zeer snel gehandeld moeten worden”, citeert de “Spiegel” uit een notitie van ambtenaren van het ministerie.

De nadere preciseringen van de ambtenaren van het ministerie laten echter zien dat het minder om de bestrijding van “desinformatie” gaat dan om te voorkomen dat bijzonder “kwetsbare” bevolkingsgroepen in aanraking komen met ongewenste informatie. Als “kwetsbare” groepen mensen noemt het document nadrukkelijk Rusland-Duitsers en mensen van Turkse komaf, bij wie een “intensivering van het politieke ontwikkelingswerk” zou moeten plaatsvinden.

Bovendien adviseert het ministerie van Binnenlandse Zaken om het nog voor de volgende deelstaatverkiezingen – dat zou al in maart zijn – eens te worden over basisregels van de verkiezingsstrijd en tegen de “inzet van ´fake news´.” Google en Facebook hadden tijdens de Amerikaanse verkiezingsstrijd kritiek gekregen, omdat daar steeds opnieuw echte of vermeende valse berichten in omloop gebracht en verbreid werden. In Duitsland vermoeden vertegenwoordigers van de politiek en de media bovendien dat Rusland de verkiezingscampagne voor de parlementsverkiezingen zou kunnen beïnvloeden en partijen zou kunnen ondersteunen zoals de AfD. De aftredende regering van Obama had na de verloren Amerikaanse verkiezingen het gerucht in omloop gebracht dat het Kremlin ten gunste van de Republikeinse kandidaat Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou hebben ingegrepen.
Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)

** **
Nep-berichten, daar gaat het over. Maar wat dat precies zijn, daar blijft men vaag over.
De Media schrijven zaken, die kant noch wal raken, maar zijn dat daarom nep-berichten? Mij lijkt het eerder dat het leugens zijn…. Of verbloemingen.
Als bloggers ‘all over the world’ hun bronnen bekend geven: nee neen, zegt de Overheid, dat zijn juist de nep-berichten die we niet graag zien. En die er dus uitmoeten.
Ik vrees dus met grote vreze, dat er op zeker ogenblik een gedachtenfilter boven het Internet zal hangen zoals er slimme camera’s bestaan voor nummerplaatherkenning maar die terzelfdertijd kunnen functioneren voor snelheidscontroles. Volgens voorgeprogrammeerde vaste codes zullen overheids nep-berichten vrije doorgang krijgen, en alles wat de Overheid niet zint, zal automatisch afgeleid worden naar de toets ‘delete’.
En daar is met deze redenering weer de problematiek terug van ‘wie bewaakt de bewakers’… En hoe zullen we er zeker van kunnen zijn, dat precies daar geen doorstoken kaarten zitten? 

**
Net als straks de Paas-eieren als ‘Zoek-eieren’ zullen moeten aangesproken worden, zo glijden we on-opgemerkt de sharia-samenleving in. En achter onze rug, gaan de sluizen dicht.



Geen opmerkingen: