dinsdag 28 februari 2017


27 Februari
4045      - VERKIEZINGEN IN NEDERLAND ZEER ZUINIG INGELEID
*
INHOUD: NEDERLAND: betekenisvol verkiezingsdebat voor 15 Maart met peloton snullen zonder de koplopers

VENSTER OP DE WERELD
*
Onthoofd Nederlands lijsttrekkersdebat houdt zich aan de feiten
Van links naar rechts: Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66), Emile Roemer (SP), Jesse Klaver (GroenLinks) en Lodewijk Asscher (PvdA). ©EPA
*
Het eerste grote verkiezingsdebat op de Nederlandse televisie was er zondagavond eentje zonder de leiders van de grootste partijen: minister-president Mark Rutte (VVD) en de omstreden Geert Wilders (PVV) stuurden hun kat.
Op 15 maart trekken onze noorderburen naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer, en bijgevolg ook een nieuwe regering, te kiezen. Met nog twee weken te gaan, verzamelde televisiezender RTL de lijsttrekkers van de belangrijkste partijen. Of beter: de belangrijkste partijen die wilden komen. Want zonder de protagonisten van deze verkiezingen, zittend minister-president Mark Rutte van de VVD en de grote uitdager Geert Wilders van de PVV zegden af.
Het werd bijgevolg een onthoofd debat waarin iedereen al bij al behoorlijk vriendelijk waren voor elkaar.
De vijf partijen liepen elkaar voor de voeten om, bij gebrek aan Wilders (die tijdens de uitzending wel ijverig tweette), zich zo sterk mogelijk te profileren op het vlak van islamisering. Alle partijen distantieerden zich van de stelling dat de Islam de Nederlandse identiteit bedreigt. Al nam CDA-leider Buma de gelegenheid wel te baat om Groen Links te verwijten dat ze niet inzien hoe bang de Nederlandse bevolking wel degelijk is van die islamisering en zich zo in een beweging te profileren als de realist van de groep. Waarop Buma door Pechtold in de hoek geduwd werd met de vraag of hij de islam wel op hetzelfde niveau zet als het christendom of protestantisme. Een vraag waar geen ja of nee-antwoord op kwam.
Een ander moeilijk thema: euthanasie voor ouderen die klaar zijn met het leven. Lodewijk Asscher, uittredend minister van Sociale Zaken, hield zich op de achtergrond, maar stemde wel voor. Net zoals Groen Links en D66. Alleen de SP en CDA zijn tegen.
Verschillende Nederlandse media beoordeelden tijdens het debat naar Amerikaans voorbeeld of de uitspraken die de lijsttrekkers deden wel enige grond van waarheid hadden. De fact check draaide behoorlijk gunstig uit voor de Nederlandse politici: het gros van hun uitspraken werd als waar of minstens gedeeltelijk waar bestempeld.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Ouderen die klaar zijn met het leven.
Ja, U hebt behoorlijk goed opgelet: volgens dit onbevooroordeeld artikel in de onbevooroordeelde DM zijn ‘opgebrande’ mensen inderdaad, volgens het woord van A.H. (volgens J.F. Kennedy, de geniaalste mens die ooit geleefd heeft) ‘nutteloze eters’ die best in de oven geschoven worden. Zo kan hun ‘restwarmte’ gevoelig bijdragen om de verwarmingskosten van een ruim deel  der  gemeenschap te drukken.
Heel slim gezien van die profijtige Linxe Hollanders, die dus spijtig genoeg hun eigen levenseinde zo gewild hebben. Al-bij-al mogen die content zijn, dat Geert Wilders, eenmaal aan de Macht, het niet zo ver zal laten komen.
Oef, mogen ze opgelucht ademhalen, wat ’n chance dat we er uitgewipt zullen zijn. En, samen met ons, de ‘Verrijkers’ die in principe zelfs niet eens afwachten of iemand ‘klaar is met het leven’ om te doen wat de Koran voorschrijft voor Joden, Christenen en andere ‘Ongelovige Honden’. Het vergt alleen wat tijd, en die is er nu helaas niet meer.
Maar tenslotte heeft de DM ons met dit artikel vertrouwd gemaakt met het woord ‘tweeten’, dat dringend dient opgenomen te worden in het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal.
En, opgepast, het woord schrijft met dubbele ‘ee’, want exotisch en dus niet gebonden aan de gangbare spellingsregels.
Of dit een uitzondering is, ten behoeve van de veranderende bevolkings-samenstelling, is niet geweten. Maar het maakt in ieder geval de remmen los die ook aan vreemdelingen de verplichting oplegt onze taal met de nodige eerbied te behandelen. Geen lapjes- noch rapjestaal AUB….
Neen, neen, dat soort samenleving bij onze Noorderburen loopt wel met Platzal Rutte (=West-Vlaams voor gefailleerde) zò naar hun ondergang. Die vernederende SHARIA-samenleving kan immers slechts door Geert Wilders teruggeschroefd worden in samenwerking met de overige Eu-landen, eenmaal het Duivelsgat Bruxellabad zal gevallen zijn.

**
Maar om dààr te geraken, moeten er eerst nog heel wat dobbelstenen vallen.
(Digitalia)
++++






Geen opmerkingen: