maandag 27 februari 2017

4035


Archief Ma 7 Februari
4035 - DE OBJECTIVITEIT VAN DE RODE BARONNEN
*
INHOUD: SYRIË: Filip DeWinter op bezoek bij Assad, de man die geen Islam-moordenaars rond de wereld zendt…

VENSTER OP DE WERELD
*
Van Grieken: "Het is niet het Syrische regime dat terroristen naar Brussel en Parijs stuurt"
Vlaams Belangvoorzitter ziet geen graten in bezoek Filip Dewinter aan Syrische president
Een delegatie van enkele Vlaams Belangers, onder leiding van Kamerlid Filip Dewinter, is op vraag van het Syrische regime op bezoek in Aleppo. Tegelijkertijd stelt Amnesty International net vandaag in een nieuw rapport dat het Syrische regime op grote schaal executies uitvoert. Maar partijvoorzitter Tom Van Grieken ziet geen graten in het bezoek.
 “U mag me niet verkeerd begrijpen: schendingen van de mensenrechten kunnen voor mij en mijn partij op geen enkele manier door de beugel. Met de grootste walging hebben wij kennis genomen van de feiten in het rapport van Amnesty International.Het Syrische regime is zeker niet onbesproken en we willen dit ook niet minimaliseren.”
Maar toch vindt u het prima dat Filip Dewinter de Syrische president ontmoet?
“Voor alle duidelijkheid: wij waren geen vragende partij om Assad te ontmoeten. Het ging om een studiereis. Maar onze mensen waren daar op uitnodiging van het Syrische regime en dan kan je een vraag om de president te ontmoeten moeilijk weigeren natuurlijk. Filip is daar niet om het regime van Assad goed te praten. Er is geen goeie kant aan die hele oorlog daar.”
Wat was dan wel de bedoeling van de studiereis?
“Aleppo bezoeken en kijken hoe de strijd tegen IS er gevoerd wordt. Kijk, het is niet Syrische regime dat zelfmoordterroristen stuurt naar Brussel en Parijs.Dat doet IS. Het Syrische regime probeert IS net uit te schakelen voor ze naar hier kunnen komen.
En tegelijkertijd schakelt het regime ook een hoop onschuldige burgers uit, zo blijkt nog maar eens uit het nieuwe rapport van AI.

“Nog eens: ik walg daar ook van en keur dat niet goed.”

Blaast u nu niet koud en warm tegelijk?Als u walgt van de praktijken van het regime, waarom keurt u dan een bezoek aan dat regime goed?
 “Kijk, ik denk dat iedereen wel doorheeft dat om de vluchtelingencrisis te stoppen het conflict in Syrië moet opgelost worden. En volgens ons kan je daarvoor niet om het Syrische regime heen. De enige oplossing is er een mét Assad, of je dat nu leuk vindt of niet.”

Enkele maanden geleden was er nog heisa over een bezoek van Filip Dewinter en enkele anderen aan de extreemrechtse Griekse partij Gouden Dagenraad. U vond dat toen niet kunnen. Maar een reis naar een regime dat van heel ernstige misdaden wordt verdacht, kan voor u wel?
“Dat is voor mij wel een duidelijk verschil. Voor neonazi’s een toespraak houden, dat is inderdaad een brug te ver. Maar er is volgens mij iets voor te zeggen dat Filip gaat kijken hoe het er aan toegaat in Aleppo en hoe de strijd tegen IS er verloopt.Dat is volgens mij wél relevant."
"Zoals ik al zei, het was niet de bedoeling van Filip om er Assad te ontmoeten. Wij waren geen vragende partij. Wat hij er precies heeft geleerd? Dat moet u aan Filip zelf vragen.”
*
Digitaliaanse Bedenkingen
*
In De Schandaard stond een uitgebreid - niet te vreten dus – dat de VRT er niet aan houdt al te veel Vlaamse Leeuwen te vertonen. Het omgekeerde zou eerder verwonderen. Maar zonder uitleg hadden we het ook al gesnopen: De Schandaard en DM, die twee zijn onverbeterlijk ziek, erger dan getroffen door melaatsheid. Ze zijn door en door geïslamiseerd en dus ten dode opgeschreven…

Het interview met TVG, dat U hierboven kon lezen, hoort thuis in het ritje van de veel besproken volksverlakkerij: het is alleen te pruimen voor hen die in datzelfde beddeke ziek zijn. In de Koran heet dat de ‘taqyilla’, de Heilige Plicht om in alle omstandigheden uitsluitend te handelen in het belang van de Islam, zelfs als dat besloten zou liggen in een verre toekomst. Islam en Marx: ook al een Siamese Tweeling van Het Kwaad.
Bij DM draait men er zelfs geen doekjes meer om: het is alle hens aan dek want ze zien ook dat het gaat om hun eigen naakte bestaan. Hun Linxe vooringenomenheid is gebaseerd op de Islam en andere volksvreemde ‘vernieuwingen’ die onze samenleving moeten ontwrichten.
En ik, die dacht dat de tanker al aan het keren was. Er moeten sedertdien dus bij de Redactie harde woorden zijn gevallen die de vernieuwing in de kiem hebben gesmoord.
Heb ik gelijk, of heb ik gelijk?
(Digitalia)
++++





Geen opmerkingen: