dinsdag 28 februari 2017

4048


Di 28 Februari
4048 - IN DE ROL VAN SLACHTOFFER KRUIPEN KOMT ZOWEL LINX ALS DE ISLAM GOED UIT
*
INHOUD: NEDERLAND: in Hilversum verkondigen de Strijders van de Heilige Oorlog tegen het Westen, dat zij de Joden-vervolgden van het moment zijn.
*

VENSTER OP DE WERELD
Salafisten bespreken ‘overeenkomst Holocaust en islamofobie’
*
In de Al-Amal Moskee in Hilversum spreken drie islamitische sprekers over de problemen van moslims in de samenleving. De moskee ligt onder vuur, omdat bleek dat de sprekers ook de ‘overeenkomsten tussen de vooroorlogse Jodenvervolging en de hedendaagse moslimhaat’ zullen bespreken.
Wat staat die boom daar toch prachtig…
 ‘Meer dan walgelijk en abject,’ zegt Roel Abraham, woordvoerder van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). ‘De problemen die moslims hebben, en die hebben ze, zijn niet te vergelijken met de industriële uitroeiing van de Joodse bevolking in Europa in de oorlog. Die werd door de staat georganiseerd. Zo ver zal het nu niet komen.’
Afshin Ellian: ‘Bescherm juist Joden tegen het grote kwaad, de politieke islam’
Een van de drie sprekers is de salafistische prediker Fouad el Bouch, onder de alias Abou Hafs. Het CIDI geeft aan dat Hafs in 2014 betrokken was bij een vergelijkbaar controversieel evenement. Op 4 mei – de dag van de nationale Dodenherdenking – sprak de salafistische spreker over de ‘Palestijnse holocaust’.
‘Toeval bestaat niet’
Ook nu krijgt de organisatie vooral kritiek vanwege de timing van het evenement. In Hilversum wordt op zondag ook de Februari-staking herdacht. Tienduizenden Nederlanders kwamen in 1941 in actie tegen de razzia’s en de Jodenvervolging. ‘Natuurlijk, toeval bestaat niet. Maar in dit geval heb ik me ervan laten overtuigen dat het moment van de bijeenkomst géén relatie heeft met de herdenking van de Februari-staking,’ zegt burgemeester Pieter Broertjes (PvdA, zie foto hieronder: de man heeft een broertje dood aan stoef) tegen de Gooi- en Eemlander.
Broertjes (in volle ornaat)  maakt zich weinig zorgen over het evenement. Volgens de burgemeester zijn er geen problemen te verwachten, en zullen er slechts tientallen bezoekers komen. Verder wil hij zich niet uitlaten over het evenement. ‘Het is hun discussie, daar ga ik me inhoudelijk niet mee bemoeien.’
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
De Al-Amal Moskee in Hilversum, de Stad van de PvdA-Burgemeester: is dat geen schrijf-fout, en diende daar niet de Al-Anal  Miskee te staan?
Mijn excuses aan alle eerbare vreemdelingen, maar als die van Hilversum zich de Joden van het moment zeggen te zijn, dan weten die toch ook dat Joden in de jaren ’30-’40 op de meest vulgaire manier bespot werden, als teken des tijds? Wie kaatst, mag de bal terug verwachten, zullen we maar zeggen.
Wat echter wèl bedenkelijk is, is de medeplichtige Pilatus-houding van Broertje Burgemeester, vooraanstaand lid van de PvdA in die nog altijd Hollandse klinkende stad Hilversum. En ach: het is een verre jeugd-herinnering uit de voorhistorische tijd toen er nog geen TV bestond. Toen was er wel Radio Hilversum. Net zoals er Radio Toulouse bestond, wat de spotnaam was van ons Ma toen een van ons griende en snotterde zonder te kunnen stoppen. ‘Net Radio Toulouse’, grapte ze dan, onderwijl naarstig voort deed met de afwas…
Moest het mensje nog geleefd hebben om de Islam zoals in Hilversum  te moeten meemaken, haar geliefde spreekwoord zou er wel weer liggen te blinken van ‘God borgt maar ie en scheldt nie quite’. Wat wij voor alle duidelijkheid alleen maar kunnen beamen.
Op z’n Hollands, het land van de Mooie Molens (het enige versje dat ons Ma ooit heeft gezongen als ze welgezind was. Wat maar zelden gebeurde) zou dat klinken, dat ‘Gods molen langzaam maar zeker maalt’.
Genieten we nog even samen van die oeie ouwe tijd….

(Digitalia)
++++




Geen opmerkingen: