donderdag 2 maart 2017

4051


Wo 2 Maart
4051 - HET RODE MIDDENVELD ZET ZICHZELF BUITEN DE WET
*
INHOUD: VLAANDEREN REBUILT: de alomgekende Wallo-Bruxelse balhorigheid heeft nu ook in Vlaanderen wortel geschoten: Wetten zijn slechts te respecteren als die voor Linx gunstig uitvallen.

VENSTER OP DE WERELD
*
‘Middenveld’ in aanval tegen vreemdelingenwet van Francken: "Ongenoegen is te groot"

Zeventig organisaties en prominente personen voeren protest tegen de nieuwe vreemdelingenwet van Theo Francken (N-VA). In een open brief stellen ze dat er een aantal basisrechten door op de helling komen, en dat de wet niet-Belgen tot tweederangsburgers degradeert.

De tekst is van de hand van Progress Lawyers Network, het advocatenkantoor dat ook al met Francken overhoop ligt in het visumdossier van een gezin uit Aleppo. Hij is ondertekend door mensen uit de cultuursector zoals actrice Marijke Pinoy en schrijver Tom Lanoye, maar ook door ‘universiteitsprofessoren’ en tientallen vzw's. Opvallend, ook de vakbonden ABVV en ACV scharen zich erachter.
 "We willen de maatschappelijke discussie hierover gaande houden", zegt David Vanbellinghen, woordvoerder bij ACV. "Het is voor ons belangrijk dat een aantal fundamentele principes overeind blijven, en hier schuift de grens echt op." "Het is van de pot gerukt om mensen die hier geboren zijn op basis van vermoedens, door een administratie vastgesteld, uit te wijzen", zegt Caroline Copers, algemeen secretaris ABVV.
De wet is ondertussen drie weken geleden gestemd in het parlement, maar toch is het volgens de ondertekenaars belangrijk om de discussie levend te houden.
"Ze is er doorgeraakt met stille trom", zegt Mieke Van den Broeck, advocate bij Progress Lawyers Network (PLN). "Vooraf was er weinig debat, achteraf wel, maar vooral bij specialisten, niet bij het brede middenveld. Dat laat nu wel van zich horen."
Geen Rode, maar een Witte Ridder….
**
Verkeerd signaal
De tekst plaatst enkele maatschappelijke kanttekeningen. Zo zou de vreemdelingenwet ons land verdelen in A- en B-burgers en een verkeerd signaal sturen naar vreemdelingen, ook al zijn ze in ons land geboren.

Maar de klemtoon ligt op de juridische problemen die de nieuwe wet met zich meebrengt. "Zet een ruim en vaag begrip als openbare orde niet de poort open voor misbruik? Volgens rechtspraak verstoort bijvoorbeeld de zwartwerkende poetsvrouw reeds de openbare orde", zo staat er te lezen, in de tekst die op de website van De Morgen is gepubliceerd. Volgens Mieke Van den Broeck gaat deze wet nog een juridisch staartje krijgen.
"Als jurist kijk je naar de inhoud van de wet", zegt Van den Broeck. "Het is een kwestie van tijd vooraleer een organisatie ze aanvecht bij het grondwettelijk hof. Het ongenoegen in het middenveld is te groot."
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Twee zaken zijn dus duidelijk: een ‘Wet’ wordt slechts als Wet aanvaard, als die in het voordeel is van Linx. En secundo, het probleem dat we met eigen ogen zien, bestaat niet, dat is algemeen gekend: er zijn geen A en geen B-burgers. Haatbaarden en vormloze boerka-wijven met hun overtalrijke kroost zijn volgens Linx  mensen die ook hier thuishoren omdat ze er nu eenmaal zijn. Beter nog: de B-mensen hebben voorrang want zij vuillen de lege plaatsen in de kiezers-rangen op bij elke verkiezing.
Doet me denken aan dat vrouwtje met haar ezel die ze iedere dag wat minder eten gaf. En net toen het beestje  er gewend was aan geraakt helemaal niets meer te krijgen, ging het toch wel dood, zeker.
Dat er ondertussen gegoocheld wordt met begrippen als ‘Middenveld’ en “Openbare Orde’ is volgens mij alleen het bewijs van… inhoud-loosheid, d.i.  argumenten blijven zoeken als er helemaal geen meer zijn.
We hebben er wel het raden naar, naar de échte bedoelingen van dit soort ‘Middenvelders’. Waarbij in de eerste plaats moet gedacht worden aan het woord ‘destabiliseren’. Of is het eerder het ongenoegen aanwakkeren, met de bedoeling om er zelf beter van te worden?  Dat ‘vreemdelingen’ niet het doel zijn maar het middel?
Vooral de aanwezigheid van zogezegde supermensen, actrices, acteurs en vakbonds-vrijgestelden, baart mij zorgen. Gewoon omdat in die kringen het eigenbelang in alle omstandigheden altijd voorrang krijgt. Wat mij automatisch bij de graai- en grijp politici van de ‘Staatsdragende Parijen’ brengt.
*
Complex is niet het goede woord: corrupt zou beter zijn, maar dat gaat dan weer te ver. Een nieuw nog uit te vinden Woord van het Jaar zou beter zijn, maar dan komt  men automatisch terecht op het terrein van de niet-politiek correcte vernieuwers die thuishoren in het door Jos Gheysels (AGALEV) uitgevonden ‘cordon sanitaire’. En dat is hel en verdoemenis, boven op de broodroof. En dat schrikt de mensen af.
Het beeld van ’n hond die naar de eigen staart hapt zou de zaak moeten verduidelijken. Maar wat als het om mensen gaat, en niet om honden….
*
PS
Gelieve niet te verwarren tussen ‘Middenstand’ en ‘Middenveld’. Bij de eerste groep wordt van ’s morgens tot ’s avonds er zelfs bij regen en wind hard gewerkt om den brode, en bij de tweede soort is het bedoelde ‘veld’ Islam-groen met rode randen, en vliegen de gebraden kiekens hen zo maar in de mond.
(Digitalia)
++++




Geen opmerkingen: