vrijdag 3 maart 2017

4052


Do 2  Maart      
4052      - DE AANHECHTING VAN HET AVONDLAND BIJ TURKIJE KRIJGT VASTE VORM
*
INHOUD: TURKIJE: de aangekondigde staatsgreep op Europa gaat officieel van start op 116 April

VENSTER OP DE WERELD
*
Erdogan voert campagne in Coburgia en in Nederland voor machtsuitbreiding
*
Aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan voeren campagne in verscheidene Europese landen, waaronder Nederland. De president wil de grondwet aanpassen en zo meer macht krijgen. Hij probeert Turken in het buitenland ervan te overtuigen ‘ja’ te stemmen bij het referendum over de grondwetswijziging.
Het referendum is in april. Het maakt de weg vrij voor machtsuitbreiding van Erdogan.
Tot 2029 president
Door de voorgestelde grondwetswijziging kan hij aan de macht blijven tot het jaar 2029. De hervorming, die tot 2019 stapsgewijs zou worden ingevoerd, maakt het voor de president mogelijk per decreet te regeren. Ook krijgt hij meer invloed op de rechterlijke macht en wordt de functie van premier afgeschaft.
Het aantal termijnen voor de president blijft twee, maar de telling zou in 2019 opnieuw beginnen. In theorie betekent dit dat Erdogan tot 2029 president kan blijven. Volgens Erdogan brengt het presidentiële stelsel ‘stabiliteit’ en is dat nodig om de ‘groeiende uitdagingen op het gebied van economie en veiligheid’ te tackelen. Critici vrezen echter dat Erdogan zijn autoritaire macht zal gebruiken om politieke opponenten, academici en journalisten nog harder aan te pakken.
Busreizen van Erdogan-aanhangers
Erdogan voert met het hele staatsapparaat fel campagne voor een ja-stem. Wie openlijk aangeeft ‘nee’ te zullen stemmen, kan rekenen op intimidatie, en wordt niet zelden zwartgemaakt als ‘vriend van terroristen’. Zo werd een tv-presentator ontslagen toen hij op Facebook schreef dat hij ‘nee’ zou stemmen. De vicevoorzitter van de grootste oppositiepartij CHP werd met de dood bedreigd.
Vorige week hield de Turkse premier Binali Yildirim in de König Pilsener Arena in de Duitse stad Oberhausen een grote toespraak voor daar woonachtige Turken. Onder de tienduizenden aanwezigen waren ook Turken uit Nederland en België bij, die per bus waren gekomen om de premier te horen. ‘Degenen die van hun land (Turkije, red.) houden, zullen ‘ja’ stemmen,’ zei Yildirim onder meer.
De busreis vanuit Nederland werd georganiseerd door Turks-Nederlandse aanhangers van Erdogan, die sinds deze week campagne voeren onder de naam Hollanda Evet Diyor (Nederland zegt ja). Er is een Facebook-pagina geopend waar het logo van de AKP prominent op prijkt, en de campagnevoerders willen gaan flyeren op plaatsen waar veel Turken komen, zoals Turkse winkels en moskeeën. Ook worden daar posters opgehangen.
Nederland telt zo’n 260.000 Turkse stemgerechtigden. Zij hebben op 16 april de keuze uit drie locaties om te stemmen: in de Turkse consulaten in Rotterdam of Deventer, of de RAI in Amsterdam.
Erdogan zou persoonlijk naar Duitsland willen komen om ja-stemmers te ronselen, een idee dat de deelregering in Noordrijn-Westfalen tegenstaat. Het is nog maar de vraag of het hem ook lukt: Noordrijn-Westfalen heeft de regering in Berlijn gevraagd de bijeenkomst te voorkomen.
Naar verwachting kan Erdogan rekenen op Turken in Europa: bij de presidentsverkiezingen in 2014 stemde een buitenproportioneel groot deel van de Europese Turken op Erdogan, in Nederland was dat meer dan 60 procent.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Heersen per decreet en tot in alle Eeuwen der Eeuwen: het klinkt bijna goddelijk. Maar, deze man aan zijn werken kennende, belooft dat voor het Vrije Westen, niet veel goeds.
In vergelijking met Sultan Erdogan, was de gebuisde Amerikaanse Mobama gewoon een zwarte kluns… Of, als U wilt, een doekje tegen het bloeden….
In Oberhausen klonk het zo:
‘Degenen die van hun land (Turkije, red.) houden, zullen ‘ja’ stemmen,’ zei Preùier Yildirim ondermeer.
Voortgaande op het aantal Europees-Turkse ‘dubbele paspoorten’ die daar aanwezig waren, kunnen moeten  we duis spreken van Het Beleg van Bruxellabad, minder dan 400 jaar na het historisch Beleg van Wenen Anno Domine 1683. Waar toen de redding van het Avondland, dank zij de Poolse koning Soebieski, eerder onverwacht uit de lucht viel, met als gevolg dat de Turken meteen in de pan werden gehakt. Of over de kling werden gejaagd, als U dat liever hoort.
Want wat zochten en zoeken anders al die Turken voortdurend in Europa?
Bij deze overwinning uit 1683 vallen 2 zaken te noteren die doorwegen tot op de huidige dag:
1° De Poolse Koning Sobieski stuurde bericht van de overwinning aan de Paus met de tekst Veni, vidi, Deus vincit,
wat het begin was van de Heilige Liga van de toenmalige Grootmachten tegen de Islamisering van Europa.
2° Wij danken het bestaan van onze zo geliefdde ‘croissant’ bij de morgenkoffie aan deze beroemde nederlaag, als spot van de Weense en vooral de Franse bakkers met de verslagen ‘Halve Maan’
*
Voor nadere bijzonderheden en als riem onder het hart: zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Beleg_van_Wenen_(1683) waar U o.a. kunt lezen over een zwart zijden koord die de Turkse aanvoerder bij zijn thuiskomst toegezonden kreeg door de Sultan, als niet mis te verstane beloning voor deze nederlaag. Na de voltrekking van het vonnis (door wurging), werd hem in de doodskist, zelfs het hoofd afgeslagen om dit, netjes in stro verpakt, naar Anklara op te sturen.
*
En meer valt daarover niet te zeggen. Tenzij dat de Franciscus als Plaatsvervanger  van de Zachtmoedige op Aarde, heden ten dage eerder de kant der Turken kiest. Want ochgottkes, er zijn in die Moslimlan den toch zoveel arme sukkelaars die ook recht hebben op een beter leven….
Vergis U niet: de Paus bedoelt een beter leven hier op aarde, en niet later in de… Hemel. Het spreekt dus vanzelf dat wij, Avondlanders, daarvoor de plaats zullen moeten ruimen.
Zo zou ’n mens bij volle verstand nog partij kiezen ook  voor K3, die zingen dat alle meisjes aan de macht dienen te komen.. Wat in ieder geval veel veiliger zou zijn, dan dat de lelijke Turkey’s dat doen…
Ps
DM schrijft daarop dat Duitsland zo’n 1.4 miljoen geregistreerde stemgerechtigde Turken kent. Waaruit we kunnen besluiten dat het werkelijkheid een stuk meer zijn. Een tikkende tijdbom heeft er niets aan…
En la Märkelina? Die is waarschijnlijk bezig maar ontsnappingsroute te reregeen… Waarschijnlijk zoals A.H. per U-Boot richting Argentinië, het Land met Maximale mogelijkheden…
(Digitalia)
++++




Geen opmerkingen: