vrijdag 3 maart 2017

4056


Vrijdag 4 Maart

4056 - HET EU-PARLEMENT GRIJPPT NAAR DE NOODREM OM MARINE LA PLUME TE STOPPEN
*
INHOUD: FRANKRIJK/E.U.: de ultieme poging om via het (voorlopig) hoogste Nazi-gezag in Europa het FN te stoppen
*

VENSTER OP DE WERELD
*
Geplaatst op 1 maart 2017 door E.J. Bron
De rechtscommissie van het Europees Parlement heeft zich er voor uitgesproken de onschendbaarheid van de Franse presidentskandidate Marine Le Pen op te heffen – op basis van in 2015 geplaatste beelden en onderzoek met betrekking tot “verbreiding van gewelddadige beelden” op internet.
De commissie gaf daarmee gehoor aan een oproep van het Openbaar Ministerie van Nanterre bij Parijs. Dit was eind 2015 een onderzoek gestart tegen Le Pen wegens “verbreiding van gewelddadige beelden” op internet.
Morgen houdt de vergadering van het Europees Parlement zich bezig met de opheffing van de onschendbaarheid van Le Pen, die volgens peilingen in de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen in april de meeste stemmen zal krijgen.

Jeanne D’Arc, die andere Franse heldin, die stierf op de brandstapel
**
In de regel volgen de Europarlementariërs de stem van de commissie.
Publicatie van foto´s van de daden van de “Islamitische Staat”
Tot nu toe heeft Marine Le Pen onder verwijzing naar haar parlementaire onschendbaarheid geweigerd gehoor te geven zich te melden bij de politie in Nanterre.
De voorzitster van het Front National (FN) had in december 2015 op haar Twitter-account drie gruwelijke foto´s van slachtoffers van de jihadistische militie “Islamitische Staat” (ISIS) gepubliceerd. Eentje laat de het onthoofde lichaam van de in 2014 in Syrië vermoorde Amerikaanse journalist James Foley zien, een tweede een in brand gestoken gevangene in een kooi, een derde van een man die door een tank wordt overreden.
Wat is ergst: dit soort misdaden aanklagen, of ze begaan?
**
De cheffin van het Front National voorzag de foto´s van de zin: “DAT is de ISIS.” Ze reageerde daarmee op uitlatingen van de bekende journalist Jean-Jacques Bourdin, die ze ervan beschuldigde een parallel getrokken te hebben tussen haar partij en de ISIS-militie.
*
Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(
www.ejbron.wordpress.com)
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Wij op deze blog, geven gewoon door wat er zo links en rechts op het Internet verschijnt. Wij doen dat niet om den brode, noch uit geldgewin, maar uit overtuiging.  Omdat we daarmee de mede-mens wijzer kunnen maken. Ook al is dat soms vervelend voor de eigen omgeving…
Zo heeft ‘’tSCHELDT deze week volgende bijdrage ‘in de openbaarheid gebracht’. Als het klaarheid schept, moeten wij dat ook durven zeggen.
Ons kent ons, politieke zelfbediening
In aanloop naar de komende presidentsverkiezingen is er in Frankrijk deining ontstaan over kandidaat François Fillon: Le Filou de l’Élysée. Fillon presidentskandidaat voor Les Républicains kwam in het oog van de storm terecht nadat bekend raakte dat hij meer dan 900 000 euro aan parlementsvergoedingen had laten uitkeren voor nep-jobs aan zijn vrouw Penelope en twee van zijn kinderen.
De lek hoeft niet verder gezocht te worden dan bij zijn partijgenoot Sarkozy de Nagy-Bocsa. Deze gebuisde Napoleon werd immers in de eerste voorronde reeds naar Elba gezonden door de eigen kiezers.
Ook bij de grootste kanshebster om de volgende president van Frankrijk te worden, bij Marine Le Pen van het Front National, heeft er iemand een deksel van een sterfputje opgelicht. Zo loopt er sinds december 2016 een strafrechtelijk onderzoek... tegen haar op basis van een onderzoek van de anti-EU-fraudedienst OLAF waaruit blijkt dat Le Pen en andere FN-parlementariërs vergoedingen voor 29 medewerkers misbruikten voor partijfinanciering en/of persoonlijk gewin. De regels van het Europees Parlement hierover zijn duidelijk: medewerkers van Europarlementariërs moeten zich bezighouden met taken die ‘direct verbonden zijn’ aan het parlementaire mandaat van hun afgevaardigde.
In eigen land smelt er ook wel wat boter op het hoofd van bepaalde politiekers. In het blauwe fabriekje wordt er goed voor elkaar gezorgd. Een van de geaccrediteerde medewerkers van VLD Europarlementslid Hilde Vautmans is niemand minder dan Charlotte Verhofstadt, de dochter van het liegende blauw konijn. Van Pa Konijn is geweten dat hij een voorliefde heeft voor Hilde waardoor zij via een politieke blitzcarrière het tot Europees parlementslid kon brengen. Daarnaast is zij ook nog schepen in Sint Truiden. De broer van Hilde Vautmans - Erik Vautmans - is dan weer ingeschreven als geaccrediteerd personeelslid van het totaal onbeduidende VLD-Europarlementslid Lieve Wierinck.!
****
Voilà, nu is het aan de lezer om te oordelen of Marine La Plume een zwaargewicht is, die, zoals Geert Wilders haat verspreidt door openlijk misdaden af te keuren, of is ze integendeel een zware draaideur-crimineel die ‘gemeenschapsgelden’ voor eigen gewin opstrijkt?
Me dunkt dat de Franse kiezer het antwoord al weet en dat dus de EU-bobo’s alvast kunnen beginnen… sip kijken, en dat in afwachting van hun gezamenlijke aftocht over de boorden van de Hel.
.
Terzake verwijs ik (als langjarige snuffelaar in de Geschiedenis der Italiaanse Steden) dan ook graag naar de bestuursvorm die in ‘de duistere Middeleeuwen’ ooit furore heeft gemaakt in Firenze, de stad van Dante Alighieri en de Vorstelijke Lorenzo di Meedici; de schoonbroer van onze lieve Landvoogdes der Nederlanden, Maragaretha van Parma, afkomstig uit Nukerke bij Oudenaarde.. Daar werd de Regent voor de duur van zijn ‘mandaat’ in volledige afzondering gebracht zodat er 1° van beïnvloeding geen sprake kon zijn, en 2° die man had voordien zijn hele vermogen moeten aan de Stad in waarborg geven, waarbij het 3° bij  de afrekening, van de volksjury afhing of hij wel goed bestuurd had en dus zijn eigen geld terugkreeg.
Dergelijk systeem geniet uiteraard ook i,n deze tijden mijn persoonlijke voorkeur. Met het gevolg dat er op die manier niet zou  moeten gevochten worden om een ‘mandaat’ in de wacht te slepen, maar gevochten om genoeg kandidaten te vinden die het erop willen wagen…..
Wedden dat in de kortste keren Vlaanderen als Zelfstandige Staat door slechts ’n paar idealisten zou bestuurd worden, om aldus de vroegere weelde en welstand, gekend als de 17 Provincies der Verenigde Nederlanden (eind 14de - begin 15de Eeuw) te kunnen doen herleven.
Aan die voorspoedige periode kwam een einde door de Val van Antwerpen (1585) waardoor de Lage Landen tot op de dag van vandaag staatkundig gescheiden zijn. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Beleg_van_Antwerpen_(1584-1585)
Het is een droom die we, boven de partij- en staatsgrenzen heen, van in de kleuterschool zouden moeten ter harte nemen.
*
(Digitalia)
++++







Geen opmerkingen: