zaterdag 4 maart 2017

4057


Zaterdag 4 Maart

4057 -HET BELEG VAN BRUXELLABAD IS BEGONNEN IN  WUPPERTAL
*
INHOUD: DUITSLAND/TuRKIJE: in NordRhein-Westfalen is de Turkse Lente al in het land…

VENSTER OP DE WERELD
*
Rituele wassingen,
bidden op de gang:
de school verbiedt "provocerende religieuze handelingen"
De directie van een gymnasium in Duitsland verbiedt dat moslimleerlingen nog langer provocerende religieuze handelingen stellen. Meerdere moslimjongeren hadden in de openbare ruimte van de school hun gebedstapijt uitgerold om te bidden en in de toiletten rituele wassingen uitgevoerd.
Leraren worden aangemaand om provocerend gedrag te melden en de namen van de leerlingen in kwestie door te geven aan de schooldirectie van het gymnasium Johannes Rau in Wuppertal (Noordrijn-Westfalen). De desbetreffende mededeling is uitgelekt op Facebook en zorgt voor ophef.
"Tijdens de afgelopen weken is in toenemende mate vastgesteld dat moslimleerlingen zichtbaar zitten te bidden, dat ze rituele wassingen in de toiletten uitvoeren, dat ze hun gebedstapijten uitrollen en bepaalde lichaamshoudingen aannemen. Dat is niet toegelaten", klinkt het in het korte bericht van 16 februari. Leraren moeten hun leerlingen "vriendelijk" op dat verbod wijzen.
De schoolleiding weigert elke commentaar en verwijst daarvoor door naar de districtsregering van Düsseldorf die de directie van het gymnasium hierin steunt. "Het verbod op provocerende religieuze handelingen moet ervoor zorgen dat de 'schoolvrede' bewaard blijft en dat leerlingen harmonieus met elkaar kunnen omgaan", verklaart woordvoerster Dagmar Gross aan de krant Die Welt. "Andere leerlingen voelden zich niet goed bij het waarnemen van dat specifieke gedrag."
De districtsraad wijst er wel op dat de woordkeuze van de schooldirectie in de mededeling "ongelukkig" is waardoor er misschien een verkeerde indruk ontstaat, terwijl de school zich net hard inzet om leerlingen met een andere achtergrond te integreren. "Bidden blijft mogelijk zolang de normale werking van de school hierdoor niet in het gedrang komt."
Op Facebook is er een hevige discussie losgebarsten, vooral in community's met een Turkse achtergrond. De meningen zijn verdeeld. "Iemand iets verbieden op basis van religieuze gronden is niet acceptabel", schrijft een gebruiker.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
Tot daar, dat kontheffen: dat is rap afgeleerd. Denk aan bed-plassen. Met een paar flinke trappen, eenmaal groter geworden, krijgt men dat daar wel uit.  Erger is het gesteld met dat ‘ritueel wassen’ (voor en achter?) in de toiletten. Wat moeten wij ons daarbij voorstellen? Zijn die gasten dan zo primitief opgevoed, dat ze geen toiletpapier kennen maar wel de Koran? De link tussen die twee is anders voor welopgevoede Westerlingen die al langer dan vandaag ui hun boomhut zijn geklommen, zeer duidelijk. Er is er geen.
En zeggen dat Sultan Erdogan op rourné wil in onze landen, waar die, wonder boven wonder, ineens niet meer welkom blijkt te zijn. Precies alsof die Verenigde Poco’s een kudde olifanten in de verte hebben horen trumpen….
De voorste en ook de grootste olifant-bevrijder is Marine La Plume,  volgens Kareltje DeGucht een viswijf van ergens aan ’t zèètje
**
Bij het Beleg van Wenen (1683) kwam de redding van de Poolse Huzaren die er daadwerkelijk met de blote vuist invlogen. Nu komt de redding van overzee. Met steun uiteraard van Yvan, de machtigste bondgenoot van eigen bodem die ons de laatste keer op het Slagveld van Waterloo is komen bijstaan…
Wenen en Waterloo: het zijn namen die Erdogan zouden moeten doen nadenken. En hem doen schrikken, zodat hij de zinnen verliest  en Constantinopel, de Ottomaanse oorlogsbuit uit 1453, terug ter beschikking stelt…
Dan zou eindelijk de duivelse cirkel verbroken zijn, die ons om de paar honderd jaar, de verschrikkelijke Islam op onze nek stuurt.
(Digitalia)




Geen opmerkingen: