maandag 6 maart 2017

4059


Zondag 5 Maart

4059 - GROVE LEUGENS OF GROVE ONTDEKKINGEN IN IERLAND
*
INHOUD: IERLAND/CHRISTENDOM: kindergeraamten ontdekt in vroeger verzorgingstehuis



VENSTER OP DE WERELD
*
Kinderlijkjes gevonden in voormalig tehuis voor ongehuwde moeders
BELGA, The Guardian
*
Speurders hebben in een voormalig opvangtehuis voor ongehuwde moeders in Ierland massagraven met kinderlijkjes ontdekt. Een onderzoekscommissie in Dublin deelde vrijdag mee dat in ondergrondse kamers in het West-Ierse Tuam ‘aanzienlijke hoeveelheden’ menselijke resten zijn gevonden.
‘Plaats delict”: heel zeker ’n voormalig nonnenklooster….
**
Enkele lijken werden onderzocht. Daaruit bleek dat het om foetussen en kinderen van twee tot drie jaar ging. Het tehuis in Tuam werd van 1925 tot 1961 door de katholieke kerk beheerd. De lijken zijn volgens de onderzoekscommissie hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit die periode, zo rond de jaren vijftig. ‘De commissie is verbijsterd door deze ontdekking en onderzoekt verder wie verantwoordelijk is voor het dumpen van dergelijke menselijke resten’, klinkt het in een mededeling.
De commissie onderzoekt in opdracht van de regering aanwijzingen voor misbruik in voormalige opvangtehuizen voor ongehuwde moeders in het streng katholieke land. De aanleiding was het werk van lokaal historica Catherine Corless, toen zij 800 overlijdensaktes ontdekte en slechts bewijs van twee begrafen
??????
'Alles wijst erop dat het hier een massagraf was,' zei Corless in 2014. Er was echter geen oor voor de hypothese van Corless. Er werden huizen en speelpleinen gebouwd op wat nu vermoedelijk een massagraf blijkt te zijn.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Ik ook, ik vind het erg. Zeer erg. Vooral omdat het zo lang geleden is dat iedereen, de daders, de jonge moeders, de getuigen, ebz, al lang overleden zijn. Blijft over: de katholieke kerk.
De toenmalige liefdadigheid omwille van de Liefde Gods, het verhelpen van de miserie en de schande: van geen belang. Als er maar los met de waarheid en de fantasie dooreen kan gesjoemeld worden. De media zijn o toch zo sterk in.
Hierboven las U een verward verhaal dat zelfs helemaal niet had moeten geschreven worden. Het had kunnen volstaan te schrijven dat er indertijd wel ‘aangifte werd gedaan’ van 800 overlijdens, maar dart zulks in een periode van ‘weg met ons’ eigenlijk wel zeer ongelegen komt. En vermits er geen levende ziel de zaak nog kan verduidelijken, is het moment gekomen. Het valt zelfs te bezien, of de Brtexit daar voor niets tussen zit. Want de zaken tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk onderling maar ook en vooral t.o.v. het Lidmaatschap van de EU maakt dat men op alle slakken zout wil leggen…. Want om bij de EU op een goed blaadje te staan, is het beter dat Ierland af geraakt van de reputatie een zeer Christelijk land te zijn….
Foetussen, baby- en kinderlijkjes: fossielen uit een ander tijdperk: alles is goed om het Christendom te besmeuren. Want er is toch niemand die reageert in de andere richting. Nee, veel procedures wegens laster en eerroof zullen er niet gevoerd worden, daar is ‘men’ in de Bisdommen te laf voor. Al zou het feit zelf van tegenspraak de man en de vrouw in de straat een beetje moed geven. Al is het maar om te bewijzen on een ‘Rechtsstaat’ iedereen onschuldig is, tot zijn of haar schuld is bewezen.
En iedereen die het anders zegt, heeft dus duidelijk slechte bedoelingen. Iets dat niemand bij DS zou mogen verwonderen.
(Digitalia)
++++



Geen opmerkingen: