zondag 5 maart 2017

4060

Zondag 5 Maart


4060 - AANGAANDE ONZE OVER-BEVOLKING  EN HUN ONDERDRUKKENDE OPRISPINGEN
*
INHOUD: EU-DICTATUUR: een levende schande: Nederland en Coburgia blijven onder de OPGELEGDE vluchtelingen-radar
*


VENSTER OP DE WERELD
Nederland gedagvaard omdat het te weinig vluchtelingen uit Italië en Griekenland haalt
*
Nederland moet meer vluchtelingen overnemen uit kampen in Griekenland en Italië, dat eist de stichting ‘We Gaan Ze Halen’ van de Nederlandse staat. De dagvaarding is al verstuurd. De staat zou de herverdelingsafspraken die zijn gemaakt met de Europese Commissie niet nakomen.
??????
In september 2015 beloofden de EU-landen 160.000 vluchtelingen over te nemen uit Griekenland en Italië, om die landen te ontlasten. Nederland had de taak 8.712 van de 160.000 vluchtelingen op te vangen in twee jaar tijd. Nu, zes maanden voor deadline, zijn pas 1.433 vluchtelingen overgeplaatst, volgens cijfers van de rijksoverheid.
Ter vergelijking: België heeft al 58 asielzoekers overgenomen uit Italië en 338 uit Griekenland, terwijl het quotum van ons land 4.450 bedraagt. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Europese Commissie.

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Hoogst onbegrijpelijk dat juist De Schandaard, Vlaanderens Schande, cijfers bekend maakt over de verplichte opname van nog meer Islam-Veroveraars.
Maar hun bedoeling laat zich gemakkelijk raden, namelijk
Ofwel wil men de nadruk leggen op het on-overkomelijke, van ‘mensen, er is toch niets meer aan te doen’,
ofwel wil men de nadruk leggen op het al-bij-al in hun ogen bescheiden cijfer van die paar duizend monden meer die moeten opengehouden worden door ons allemaal, die vele miljoenen ‘autchotonen’…
Voor Coburgia (en dus vooral vor Vlaanderen) zijn die 4.550 stuks echter de bevolking van een kleine stad, en dat is dan nog gerekend zonder de beruchte ‘familie-hereniging’ die gemiddeld 7 personen per ‘Nieuwe Belg’ bedraagt, te verhogen, binnen 10 jaar met en deel nakomelingen ‘zo talrijk als de zandkorrels op het strand.
**
In 15 jaar tijd heeft ondergetekende het verarmde landbouwgebied van Centraal Italië altijd maar verder weten verarmen. De jongeren trekken naar de grootsteden, de ouderen blijven achter. Het massa-toerisme, dat rijkdom had moeten brengen, is er eigenlijk nooit van de grond gekomen en de agro-toeristische infrastructuur staat te verloederen.  
 De mensen leefden er arm, maar proper. En kwam er wat minder en wat schraler op tafel: de zon bleef er vooriedereen overvloedig en kosteloos schijnen, want met Zuiderse opgewektheid sloeg men zich door het leven. Tot Lampedusa, dat godvergeten stuk Italië ergens gewonnen-verloren in de Middellandse Zee, wereldbekend werd. Eerst als fenomeen, kort daarop als aanlegsteiger voor alle soorten Afrikaanse ‘bootvluchtelingen’ die via het Libië-van-na-Khadafi de oversteek waagden. Levensgevaarlijk, duur, maar goed georganiseerd. Met aan het vasteland een ontvangstcomité om ‘U’ tegen te zeggen. Ze kwamen aan land, schamel gekleed en meestal blootvoets, verkleumd van de kou en schrik. Het werd al rap ‘De Zoete Inval’ waarvoor,  wegens het succes, zelfs de Italiaanse oorlogsvloot als… ferry-dienst werd ingezet. Ze deed dat als onderdeel van FRONTEX, de internationale grensbewakings-dienst, werd er gezegd. En ze deed dat met steeds groeiend succes.
Rome knikte, Bruxellabad keek toe en zag dat het goed was.
En zo liepen in onze streek daar in de heuvels, de olijfgaarden en overal te lande over de stradi bianci stilaan gezapig vol zwervers die leefden, waar ook ze maar een dak boven hun hoofden voelden. Ze keken wat rond, maar deden niemand kwaad. De brave meestal oudere Italianen, op hun bankjes op de avondlijke terrassen, zeiden onder elkaar  dat het wel zou over gaan…. Het waren groepjes met alleen maar jonge mannen, flinke maar werkloze Zwarte Pieten, sportief nieuw gekleed en geschoeid,  meestal voorzien van de modernste Smart-Phones of GSMmen. Die goed en vlot gebruikt werden, want; buiten wat drinkgeld, gratis abonnementen, wist men te vertellen.
Toen we begin Februari voorgoed afreisden, zagen we ze in groepjes tegen het koude weer schuilen, samengekropen in de Pullman-hokjes (Pullman is het Italiaanse woord voor  de bus van het Openbaar Vervoer),  een stuk of 5 langs de ene kant van de (verlaten) asfaltweg, en een stuk of 5 ook aan de andere kant van de straat in dat bushokje andere richting. Ze deden niemand kwaad, maar de onbemiddelde Italiaanse man of vrouw uit het nabije dorpje, dienden wel buiten in de koude en de regen te staan wachten.
In de piepkleine ‘grootwarenhuizen’ diende men er zich een weg te banen als tussen het hoog opgeschoten riet langs de oevers van het Lago di Bolsena, met de gelijknamige stad van De Bloedende Hostie en van Margaretha van Parma, die ooit als on-echte dochter van Keizer Karel V Landvoogdes der Nederlanden is geweest. De streek daar is het land van grotten, holen en ontelbare Etrusken-graven in de rotsen verspreid in de heuvels.
PS
Als U de link hebt gezien bij de afbeelding van het Meer van Bolsena, dan heefft U ook gelezen over het eiland Bisentina, die de bevolking daar  het Isola Papale (Pauseneiland) noemt, omdat in vroegere tijden daar de Pus kwam schuilen voor ofwel het gevaar dat hem in Rome bedreigde, ofwel om er de zomerse hitte te ontvluchten. En Wikipedia onthult zelfs, dat de inwoners er in de 9de  eeuw naartoe vluchtten voor de invallen der … Saracenen, wat een ander woord is voor de invallen der Muzelmannen.
Even ‘Googelen’ naar AREZZO, een stad tussen Rome en Firenze, en je stoot er op de jaarlijkse folklore-feesten met als hoogtepunt de Raid tegen Il Sarazeno, een soort ganzenrijders-onthoofding tegen een houten tulband-strijder….

**
(Digitalia)




Geen opmerkingen: