donderdag 13 april 2017

4100


Witte Donderdag 13  April

4100 - ALLE POLITIEKERS ZIJN GROTE SUKKELAARS. APPLAUS OP ALLE BANKEN
*
INHOUD: COBURGIA REBUILT: de Super Sosse ontmaskert de Regering… Eerlijk gezegd: dat is voor iedere échte Vlaming al lang geen geheim meer. Is dat trouwens ook nooit geweest.


DAKVENSTER OP DE WERELD

*
Crombez: "Michel en Bourgeois zijn sukkelaars"

Sp.a-voorzitter John Crombez is niet onder de indruk van de manier waarop premier Charles Michel afgelopen weekend staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) terugfloot. Premier Michel en Vlaams minister-president Geert Bourgeois krijgen van Crombez zelfs het etiket "sukkelaars" mee - Bourgeois omdat hij Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) onvoldoende tot de orde zou roepen.
De manier waarop Demir coalitiepartner CD&V wegzette als de partij die moslims ziet als kiesvee, "slaat binnen een regering nergens op", verklaarde Crombez in De Ochtend op Radio 1. "Ze weet perfect dat ze met die uitspraak veel aandacht krijgt", terwijl die het bestuur niet vooruithelpt, maar integendeel net de tegenstellingen vergroot en het bestuur verlamt, aldus Crombez. "Ze doet het alleen voor politiek gewin".
Hij verwijt Demir en Homans bovendien "alsmaar foute informatie te verspreiden om in de aandacht te komen", de ene op het vlak van Discriminatie-beleid, de andere rond Armoede-bestrijding. "Ze verlammen de regering. Op dat moment moeten de leiders van de ploeg ingrijpen. De premier die zegt: 'Je mag het niet meer doen'. Eerlijk gezegd, dat is van een zwakte..."
De voorzitter van de Vlaamse socialisten ziet weinig heil in het bijeenroepen van het parlement over de uitspraken van Demir. Groen had dat gisteren voorgesteld. "We zijn vertrokken voor twee jaar theater. Een deel van het theater zou zijn dat we telkens het parlement bijeenroepen. Ik denk dat de mensen dat beu zijn", besluit Crombez.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Datis door ’n goie gezegd! Wie zelf crom is, ziet inderdaad rapper andermans kromme benen.
Komt daarbij, dat het opgeblazen kikkertje  super-rancuneus is. Niet alleen omdat ‘de zijnen’ er niet meer bij lopen (is archie-slecht voor de parij-kas) maar vooral omdat niemand naar hem luistert. Tenzij ze niet verder konden, omdat ze toevallig afgestemd hadden op de Rode Zender. Die toevallig het spreekgestoelte konden aanbieden aan ‘de vrienden’ van ‘den Boungt.
Maar goed. Ook deze keer heeft de Waarheid haar spreekwoordelijke rechten. De Tsjeven trappelen met die Kris Peeters eigenlijk ter plaatse mijlenver achteruit. Ze zien het debacle al voor hun open ogen. Ze kennen het voordien zelfs al bij naam en toenaam. En geloof me, de naam Arco doet in geen geval denken aan de Ark van Noach. Eerder het tegendeel.
De Riberalen zijn er maar bij gemogen om de hoop (en hun portemonnee) te vullen, terwijl de ambities van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie van de Meir (Maire) van Antwerpen al lang Voltooid Verleden Tijd is. Hij heeft inderdaad Vlaanderen terug aan bod kunnen brengen op het hoogste niveau, maar daarmee is ook alles gezegd.  Het meest dringende heeft hij (uit geldzucht?) zelfs in de diepvries gestopt: de Vlaamse Onafhankelijkheid zijnde het Art. Een van de Statuten van de NV-A.
Maar jawel hoor. Ik weet ook dat men een paard niet kan beslaan dat loopt. En ook dat politiek de Kunst is der Mogelijkheden. Ik zal dus een en ander gemist hebben, want nergens horen Ho! roepen noch voorstellen gehoord die direct en echt ‘to the pot’ waren.
Veel geblaat maar weinig vol. Lamlendige sukkelaars, zoals Crombeen het met zoveel woorden zegt.
Maar de klok tikt.
(Digitalia)
++++


Geen opmerkingen: