vrijdag 14 april 2017

4101



Goede Vrijdag 14  April

4101 - DE BAL GAAT AAN HET ROLLEN ARCO IS ROND
*
INHOUD: ARCO: de deal is geschoteld. Dat gelooft U toch zelf niet?

DAKVENSTER OP DE WERELD


*
Vereffening Arco is rond

De Arko van Noach
*
De vereffening van Arco Groep is rond. Dat heeft vereffenaar Francine Swiggers laten weten, schrijft De Tijd vandaag. Het is nu de taak van de regering om een Plan B op te stellen voor de vergoeding van de gedupeerde Arco-coöperanten.
Veel geld levert de vereffening in elk geval niet op. Uit het midden januari neergelegde vereffeningsrapport bleek al dat de verkoop van de Arco-vennootschappen Arcopar, Arcoplus, Arcofin en Arcosyn zo'n 738 miljoen euro had opgeleverd. Daar stonden voor 542 miljoen euro uitgaven tegenover, waardoor een saldo van zo'n 200 miljoen overbleef. Daar zou nog 50 tot 100 miljoen euro bijkomen, omdat er ook een regeling is gevonden voor de obligaties van het vroegere Artesia en de aandelen van Auxipar.
Illegale staatssteun
Omdat er Arco nog een Europese boete van 146 miljoen euro boven het hoofd hangt wegens illegale staatssteun, dreigt van de vereffening uiteindelijk niet veel meer dan 50 tot 100 miljoen euro over te blijven.
Beweging.net, de staatsbank Belfius en de Belgische staat zullen dus het overgrote deel van de vergoeding voor de gedupeerde coöperanten moeten betalen. Bij de regeringsonderhandelingen is vastgelegd dat de Arco-coöperanten voor 600 miljoen euro zullen worden vergoed, waardoor ze 40 procent van hun uitstaande kapitaal recupereren.

Taskforce

Premier Charles Michel richtte een taskforce op, die een plan B moet uitwerken en al een paar keer is bijeengekomen. Alle partijen zijn er bovendien van overtuigd dat het dossier nu moet worden opgelost, al was het maar omdat de Arco-erfenis een beursgang of een privatisering van Belfius in de weg staat.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
U las hierboven het ongelofelijke verhaal van publiek politiek gesjoemel op de gekende maat van dit on-land. Het is het klassieke verhaal van eenerzijds en anderzijds, maar het doet mij plaatsvervangend denken voor  die 800.000 Arco-coöperanten, aan het Lijdensverhaal uit de Bijbel dat we vandaag herdenken. Weg met Hem. Kruisig hem. Als het even kan: de rekening overschuiven naar die van Honoré Gepluimd…
O Vaderland, O edel land der Belgen.
Onze ziel en ons hart zijn U gewijd….
*
Ach, ze doen toch wat het ACW wil. Dat is de onderlinge deal tussen Foefelaars ammer Landen en de Leidende Elite..  Maar wat mij opvalt:
vereffenaar Francine Swiggers: ik meen mij te herinneren dat die “Dame’ voorheen fungeerde als CEO van de hele Vakbonds-bataclan. Het is maar dat U het weet.
*
Arcopar, Arcoplus, Arcofin en Arcosyn: het is als een kat op zoek naar haar jongen… Als men iets wil verbergen, dan zijn “dochtervennootschappen’ de ideale ontsnappings-route. Daar zitten dan op hun beurt zeer uitgeslapen specialisten en Advocaten achter. Een accountant met fatsoen is daarbij zeker ongewenst.

Artesia en de aandelen van Auxipar.
Denkt U er net over als ik? Met een hink stap-sprong worden dubieuze zaken op een zijspoor gerangeerd… Moest zoiets in Italië gebeurd zijn, zouden de gazetten schrijven dat het iets typisch is voor de Maffia….

illegale staatssteun
Het wordt niet eens meer bedekt verteld: wat er gebeurt is niet allen tegen de Rechtsregels van het Eigen Land, maar het werd ook VERBOTEN door de Euroopese Unie. Net hetzelfde met de Haven Wet Major: illegaal in het Land zelf, en ook VERBOTEN door dezelfde Unie. Toch doet men verder alsof hun neuzen bloeden, want die Grote Manitoe’s der vakbonden moeten toch elkaars rug kunnen krabben?
een taskforce
Dat is de arrogantie ten top gedreven. Er worden (duurbetaalde) specialisten aan het werk gezet die de zaak moeten uitspitten tot op het bot en die er via de hen bevriende Leugenpers zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan moeten geven. Zodat de Bevolking ’gesensibiliseerd’ geraakt en begint compassie te krijgen met die 800.000 geduipeerden. En inderdaad, niemand persoonlijk zal die beurzensnijder t voelen. Het is zooals Wise, de louche vrijer van de losbandige Nini,   ooit tegen den neerslachtige Habschaar zei  “de Staat moogde bestelen en bedriegen. Maar Uw vrienden: NOOIT. En hij schakelde een ’vriend’ in om in diens plaats de gevangenis in te gaan.
Lijken vallen uit de kasten.
Kwal Lijken.
*

(Digitalia)


Geen opmerkingen: