maandag 17 april 2017

4105


Paas-Maandag 17 April

*
4105 - RELIGIE EN RELIGIE DAT ZIJN TWEE TOTAAL AAN ELKAAR VREEMDE BEGRIPPEN
*
INHOUD: ISLAMISERING: alle uurwerken worden gelijk gezet, maar wel enkele eeuwen teriggedraaid… Naaar vroeger dan de Franse Revolutie met de absolute grondige en totale  diefstal van de totaliteit der Kerkelijke Goederen.   Dat is gemene contractbreuk. Da kannie !!!!!
(*****)

(****) Want daar werd o.a. ook, en dat ten eeuwigen dage, als compensatie, bepaald, dat de bedienaars der eredienst als staats-ambtenaren een klein preeke zouden krijgen.
Als die onmetelijke eigendommen zouden gerestitueerd worden, dan vindt de Kerk gegarandeerd genoeg weer voldoende ‘herders-bedienaars’ om het zaakje te runnen, en kunnen de Kerken weer vollopen….
Da kanook nie, want dan is de fundamenteel oneerlijke Staat de volgende dag ten minste tien keer failliet! Wat uiteindelijk het normale lot is van elke dief. Boete doen voor de begane misdrijven….

DAKVENSTER OP DE WERELD


*
‘Alle religies moeten zichzelf bedruipen’
*
‘Vandaag’ om 06:20 door Bart Brinckman
*
Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten vindt niet dat de overheid nog langer moet instaan voor de financiering van een geloof. En dus wil ze grondwetsartikel 181 aanpakken.
Gwendolyn Rutten….
… breekt de discussie over de Fatih-moskee open. Ze vindt dat de erkenning van alle Diyanet-moskeeën (****) in Vlaanderen moet worden ingetrokken.. Ze kant zich ook tegen het idee dat de overheid een erkende moskee moet financieren. ‘We gaan geld toch niet gebruiken als glijmiddel voor een Europese islam?’ In 2019 wil de partij de Grondwet aanpassen, waardoor alle erediensten voortaan zelfbedruipend moeten worden.
Vrijdag buigt de Vlaamse regering zich over dat netelige dossier.

Bevoegd minister Liesbeth Homans (N-VA)

…wil de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen intrekken, CD&V verzet zich daartegen. Daarbij kan de partij niet rekenen op liberale steun. ‘Wat willen ‘we’ bereiken met een erkenning?’, vraagt Rutten zich af. ‘Alle Diyanet-moskeeën doen in Vlaanderen aan politiek. Waarom richt de minister zich op één enkele moskee, ze komen allemaal in aanmerking om hun erkenning te verliezen.’
De Open VLD-voorzitster is het niet eens met de werkwijze van de minister, maar toont begrip voor de manier waarop Homans zich in het dossier heeft verslikt. ‘Twee realiteiten kwamen met elkaar in conflict. De Staatsveiligheid screent alle moskeeën, zowel erkende als niet-erkende, op radicalisering en terrorisme. Het gaat vooral om moskeeën die door Saudi-Arabië worden gefinancierd. De Diyanet-moskeeën staan voor een meer gematigde islam. Salafisme is niet het probleem, wel politieke propaganda. Wettelijk is de Staatsveiligheid niet bevoegd om dat te onderzoeken.’
Kwaliteits-label
Die politieke beïnvloeding vindt Rutten onaanvaardbaar. ‘De teksten voor het vrijdaggebed worden in Turkije geschreven. Voor president Erdogan blijven alle Turken kinderen van het vaderland, ongeacht waar ze verblijven. Het vormen van een politieke gemeenschap zet een rem op integratie, zeker nu Erdogan wegdrijft van de democratie.’
Rutten juicht toe dat de federale regering een rondzendbrief voorbereidt die de wijze bepaalt waarop de veiligheidsdiensten moskeeën moeten screenen. Bovendien kondigde partijgenoot Patrick Dewael eerder deze week aan dat de onderzoekscommissie naar de aanslagen zich buigt over de volledige erkennings-procedure. Die kan een stuk ge-stroomlijnder.
De liberalen willen dus verder gaan dan Homans, maar hekelen tegelijkertijd de afwezigheid van een totaal-aanpak. Daarbij verwijst Rutten naar de afwezige opleiding van Vlaamse imams, het leggen van contacten met de Turkse gemeenschap, de organisatie van tegen-krachten enzovoort. Moskeeën kunnen gerust worden erkend, als een soort Vlaams kwaliteits-label. Maar de voorzitster wil af van de noodzaak om daarbij met geld over de brug te komen. ‘De Fatih-moskee beweert zelf dat ze het geld niet nodig heeft’, zegt ze verontwaardigd.

Scheiding tussen  kerk en staat
Om de scheiding tussen kerk en staat te bekrachtigen, wil Open VLD grondwetsartikel 181 voor herziening vatbaar verklaren. Dat artikel regelt de financiering van de erediensten en de vrijzinnigheid. ‘De tijd is rijp om deze discussie aan te vatten’, benadrukt Rutten. ‘Alle religies moeten zichzelf bedruipen.’
Ze hekelt de manier waarop alle betrokkenen elkaar in een ‘houdgreep’ houden. Zo krijgt de katholieke eredienst te veel geld in functie van het aantal gelovigen, de islam dan weer te weinig. De ge-organiseerde vrijzinnigheid blokkeert de discussie omdat haar werking zonder overheidsgeld in gevaar komt. Bovendien gaat het om een versnipperde bevoegdheid: de federale overheid betaalt de lonen, de gemeenten sluiten de begrotingen van de kerkfabrieken.
Hoe gelovigen hun eigen erediensten bekostigen, moet later worden verduidelijkt. De Open VLD-voorzitster vindt niet dat de armlastige overheid nog langer kan instaan voor de financiering van een geloof. Rutten wil alleen het patrimonium buiten de discussie houden. Dat maakt deel uit van een traditie en de financiering van historisch waardevolle gebouwen kan een onderdeel van het cultuurbeleid worden.
*
Ps
Ziehier wat Wikipedia schrijft over dat soort oorlogsvoering:
De Diyanet is het Turkse "Presidium voor Godsdienstzaken" (in het Turks: Diyanet İşleri Başkanlığı). Het woord diyanet is afgeleid van het Arabisch en betekent zoveel als "godsdienst". De Diyanet werd opgericht in 1924 na het afschaffen van het kalifaat en de daarin bestaande functie van Şeyhülislam. De Diyanet wordt niet geleid door een clerus maar door leken. De officiële Turkse islam die door de Diyanet georganiseerd en geleid wordt, is een quasi-exclusieve soennitische islam.
Als instituut valt het Presidium onder het ministerie van Algemene Zaken, en als zodanig onder de Turkse eerste minister. De Diyanet wordt geleid door een algemeen directeur. Sinds 2010 is dat Mehmet Görmez.
Alle imams die via het directoraat worden opgeleid zijn overheidsdienaren.[1] In het jaar 2007 stelde de Diyanet 84.195 mensen tewerk, onder wie 60.641 imams, die 79.096 moskeeën bedienden.[2][3][4]
De Diyanet biedt ook diensten voor de in het buitenland wonende moslims. De imams onder de Islamitische Stichting Nederland worden door Diyanet gezonden.[5] Het merendeel van de Turkse moskeeën in Nederland maken hierva



Bijna de Swastica….
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Met Hoge Heren, ook toen al in 1789 en volgende jaren, was en is het altijd gevaarlijk samen kersen te eten.. Precies om die reden val ik in herhaling met voorgaande blog Nr 4104. Zo dringt dat alles misschien wat beter door.
*
grondwetsartikel 181
Is dus in 1830 waarschijnlijk geschreven met de wangen van al die splinternieuwe ‘Nieuwe Belgen’, rood van schaamte. En wat nog erger is, heel zeker in ’t Fransoos, de taal van ‘La Mère Patrie’….

*
zeker nu Erdogan wegdrijft van de democratie.’
‘De Fatih-moskee beweert zelf dat ze het geld niet nodig heeft’, zegt ze verontwaardigd.
Nee, natuurlijk niet. Want hun hoofd-sponsor is het rijkste pietrol-land ter wered: Saoudi Arabië. Zo ziet U nog maar eens de ware bedoelingen van de Islam, gespiegeld aan de al zeer ver doorgedrongen ‘onderwerping’ van onze landen, die waarlijk smeken om te mgen helpen aan de ‘dhimitude’. Ze ligggen er zelfs, bij manier van sreken, aan vastgezogen.
Salafisme is niet het probleem, wel politieke propaganda.
Anders gezegd: roven en moorden als ‘Jonge Turken’, tot daar aan toe, als dat maar gewoon achterbaks blijft. Ervoor uitkomen is de Socialistische Globalistische Elote concurrentie aandoen. Want die zijn, tot bewijs van het (onafwendbaar) tegendeel ervan overtuigd, net zoals de Paus trouwens, dat roofdieren gemakkelijk kunnen omgetoverd kunnen worden in brave huisdieren… Als men die maar genoeg kuffelt…
Quid non. Dat bewijst hun 1400  jaar lange traditie van wat hen ook voor de voeten komt, moorden en onderwerpen.
Maar, net als op Golgotha de Zachtmoedige zei, net even voor Hij de Geest gaf: ‘Niet Mijn wil, maar de Uwe geschiedde’… En hij boog het hoofd en stierf.
Om drie dagen daarna verheerlijkt weer op e staan en te leven in Eeuwigheid. Amen.
*
Ps
Vindt U ook niet, dat Bart Stinckman deze keer minder geur afgeeft? Komt waarschijnlijk omdat zijn kamp, zo denkt ie,  er ineens beter voor staat. Hij ziet namelijk het Christendom nog dieper weggeduwd. En dat is de natte droom van elke oneerlijke ‘vrijzinnige’…
*
(Digitalia)
+






Geen opmerkingen: