dinsdag 18 april 2017

4107



Dinsdag 18  April

*
4107 - HET CHRISTENDOM VAN ROME WIJST TEGENWOORDIG OP DE GEVOLGEN, NIET MEER OP DE OORZAKEN
*
INHOUD: CHRISTENDOM/ISLAM INVASIE: bij de traditionele Paaswake wuhst Paus Franciscus op de gevolgen van de Islamisering voor de mensen, maar vermijdt te spreken over de ooraken, zijnde de Isamisering. Is dit berekening of naïviteit? Ten tijde van de Kruistochten was dat wel even een andere reactie…. En zelfs dàt werkte maar tijdelijk, want ze kwamen om de 2 à 300 jaar terug…


DAKVENSTER OP DE WERELD


*
Deze oproep doet de paus tijdens paaswake
Paus Franciscus heeft zaterdag tijdens een paaswake in de Sint-Pietersbasiliek in Rome opgeroepen om het leed van de mensen overal ter wereld niet te negeren. Net als op Goede Vrijdag vroeg de Paus op Stille Zaterdag aandacht voor vluchtelingen en mensen in oorlogsgebieden.
Stabat Mater Dolorosa….
*
De kerkvader verwees naar het leed van Maria en Maria Magdalena, die vol verdriet waren toen ze het graf van Christus gingen bezoeken. Dat verdriet kan je vandaag zien op het gezien van talrijke vrouwen, aldus de paus.
“In hun gezichten zien we de reflectie van alle mensen die, in de straten van onze steden, de pijn van ellendige armoede voelen, het verdriet dat veroorzaakt wordt door uitbuiting en mensenhandel”, klonk het. “We zien ook de gezichten van die mensen die begroet worden met minachting omdat ze immigranten zijn, die hun land, huis en familie hebben moeten achterlaten. We zien de gezichten met ogen die eenzaamheid en verlatenheid uitdrukken, omdat hun handen vol rimpels staan.”
Op Goede Vrijdag drukte de Paus ook al zijn schaamte uit voor de dood van migranten en oorlogsslachtoffers.
Deze keer geen Wijzen uit het Oosten….
*
Franciscus doopte tijdens de viering elf mensen, vooral volwassenen die zich bekeerd hebben tot het katholicisme, afkomstig uit Italië, Spanje, Tsjechië, de Verenigde Staten, Albanië, Malta, Maleisië en China, aldus persagentschap Reuters.
Stille Zaterdag herdenkt de dag waarop het lichaam van Christus in het graf lag, nadat hij op Goede Vrijdag stierf aan het kruis. Zondag is het Pasen, de belangrijkste christelijke feestdag waarop de verrijzenis van Christus wordt gevierd. Dan zal de Paus zijn traditionele zegen “urbi et orbi” (“voor de stad en voor de wereld) uitspreken op het Sint-Pietersplein. De ceremonies rond de Heilige Week gebeuren in Rome onder strenge veiligheidsmaatregelen vanwege de recente aanslagen in Londen en Stockholm.


Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Heeft de wereldwijde verdwazing inderdaad nu ook al Het Vaticaan ingepalmd?  En zeggen, dat ons altijd werd voorgehouden, dat de Paus, inzale Geloof en Zeden, onfeilbaar was en is.
Maar volgens mij klopt dat al lalng niet meer helemaal. Omdat men, bij het vestigen van de aandacht op medeleven en medevoelen met de slachtoffers, ‘vergeet’ te spreken over de oorzaak van al die ellende, namelijk de veroverings-bezetenheid van de wreedaardige Islam.
De Geschiedenis bewijst dat, en na Paas Zondag van dit jaar, zal Erdogan er opnieuw werk van maken. Dat geef ik U op een blaadje.
En jan fundameteel heeft de Paus gelijk dat hij oproep tot daden? Maar de luidsprekers staan op de verkeerde kant gericht. Zijn woorden zouden moete weergalmen als Paasklokken in Mekka, Ryad en Ankara. Maar daar blijft het muizig stil. Een ook Trump in Amerika is dezer dagen uitzonderlijk drk bezig met… vacantie nemen. Trrwijl de Poet waarschijnlijk zit kruisen te slaan onder het oog van het Hoofd der Rissisch Orthodoxe Kerkgemeenschap.
*
Hitler heeft men destijds niet willen noch kunnen stoppen eb deze wasn als we dat zò mogen zeggen, een min of meer geciviliseerd persolon. Mar zijn esbattementen leken daar niet op. Hoe het dan zit met Heersers die leven en handelen naar de voorschriften van een 1400 jaar geleden gestorven woestijn-rover en pedofiel die in zijn hoofd engelenstemmen meende te horen, moeten wij ons noet eens afvragen. We zen het iommers allemaal voor onze ogen gebeuren!
En, vergassen en opstoken, of in beestenkooien verdrinken of verbranden: alleen de quantum-theorie maakt het verschil….
niet te negeren
Ja, het staat er zo: we (d.i. de wereld langs onze kant) kan niet de andere ant opkijken, naar een voetbalmatch of naar een der voorjaarsklassiekers. We weten wat er in Irak en in Syyrië gebeurt met IS of andere ‘rebellen-groepen’ – maar weten we nog dat de rrelatief gematigde Sadam Houssein, die al bijna 50 jaar Irak ‘bestuurde’, daar verjaafgd werd dor Busch Junior samen met Tony Blair. Die vuile tiran, bezat ‘massa-vernietigings-wapens en dat kon De Vrije Westerse Wereld niet toelaten. Gevolg: rebellie zonder begon nocj einde. Maar wel op de mziek gedirigeerd door… de Islam
Syrië: Qatar wil door dat land pijpleidingen aanleggen om gas en olie via Turkije naar West Europa te transportere,. Iets dat Rusland liefst niet ziet gebeuren omdat dit hun afzetgebied zou afnemen. Gevolg: rebellie zonder begin noch einde, op de ton en van de  Islam.
Voor beide landen geldt; hoe meer bloed, hoe meer vreugd’

die vol verdriet waren toen ze het graf van Christus gingen bezoeken
Juist, Heilige Vader: openstaande  graven zijn een ware aanmoediging voor die miljoenen sukkelaars die zich hebben laten verjagen of weglokken van erf en eigendommen, omdat hier de bomen tot in de hemel zouden groeien…. Wat bij uitzondering de Mensenzoon lukte, is dus een akkefietje voor alle andere doodskadidaten.
Het had kunnen opgroeien als een tweede Einstein….
*
in de straten van onze steden,
door uitbuiting en mensenhandel
Heilige Vader, ik wil U niet blijven tegensreken. En misschien dat straks met Pinksteren ook de H. Geest over zal neerkomen om de schuldigen met de vinger te wijzen.  Dat zijn niet   de sukkelaars waar U het over heeft. Da zijn de oorlogsstokers uit het Oosten, de windstreek waar normaliter de Drie Wijzen vandaan kwamen. Nu zijn het de koppen, armen en benen van die Allah-verslaafden, zij de aanstokers en alle andere meelopers vandien.
Maar akkoord, Heilge Vader: die waazin met gestopt worden. Niet door de stadspoorten wijd open te stellen. Integendeel, juist lijk bij Het Beleg van Wenen (1683) moeten de wa   pens spreken. Het is de enige taal die doordringt tot binnen de hersenen van deze fanatieke mensen-eters.
*
(Digitalia)



Geen opmerkingen: