zaterdag 22 april 2017

4109


Zarterdag 22  April

*
4109 - HEEFT ERDOGAN DE BAL MISSLAGEN ?
*
INHOUD: TURKIJE/EUROPA REBUILT: Een duidelijk verschil tussen Erdogan en Hitler is: deze laatste haalde +96% der stemmen vóòr hij begon aan zijn wereld-bezetting.
R.T. Erdogan heeft dus blijkbaar een hele weg af te leggen. Terug naar af.

DAKVENSTER OP DE WERELD


*
Opnieuw duizenden Turken op straat tegen resultaat referendum
Is dit nu ‘Heil Hitler’ of tonen hoe hoog de sneeuw er lag?
*
In Turkije zijn gisterenavond opnieuw duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de uitslag van het referendum van zondag over een grondwetswijziging die de macht van president Recep Tayyip Erdogan gevoelig zal vergroten. Zondag, nadat de resultaten bekend werden gemaakt, en maandag waren er ook al grote protesten.
De manifestanten kwamen onder meer samen in de steden Istanboel, Ankara, Izmir en Eskisehir. Ze riepen slogans als "dief, moordenaar Erdogan", en beschuldigen de verkiezingscommissie ervan partijdig te zijn. De demonstranten zijn vooral woedend omdat de commissie besliste om stembiljetten te laten meetellen zonder officiële stempel.

O die Ottomanen onder elkaar, hé!
*
Het ja-kamp won het referendum rond de omvorming van Turkije van een parlementair naar een presidentieel systeem nipt, met 51,41 procent. President Erdogan eiste de overwinning op en die werd bevestigd door de verkiezingscommissie. De oppositie verwerpt het resultaat echter en kondigde gisteren aan de annulering van het referendum te zullen nastreven. Daarnaast stelden waarnemers van de Raad van Europa en de Organisatie voor Veiligheid en samenleving in Europa tekortkomingen vast, zowel in de aanloop naar als op de dag van het referendum. De Europese Commissie vroeg gisteren nog een "transparant onderzoek".
Daar komen kwebbels van….
*
Turkije noemde de conclusies van de waarnemers "bevooroordeeld en partijdig".
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Kon men in Coburgia eindelijk maar eens die dubbele nationaliteit schrappen. Niemand kan toch terzelfdertijd vogel of  vis zijn! Dat willen, is gewoon tegen de natuur.

Zijn we wel zeker dat dit ’n Italiaan was en ggen Jonge Turtk?
*

De mens zijn afstamming afnemen?! Da kannie, ook de Tsjeven zijn  er tegen. Maar die zijn wel vóór de meerwaardebelasting, omdat ze het appeltje voor de dorst van de Kleine zelfstandige willen in partjes snijden om uit de delen aan al wie in onne streken, Arabisch spreekt en met de kont omhoog ligt om te ‘bidden’. Daar waar onze voorouders geknield d’ OnOneindigheid baden om het dagelijks brood. En ‘vergeef ons onze schulden, zoals wij vergeven aan wie ons schuldig is. Ook denken die graaiers ze dat ze teveel stemmen zouden verliezen als die vele kiezers liever verzaken aan de Coburgse nationaliteit. Want eenmaal Turk,  altijd Turkse agressor. Eenmaal Marokkaan, altijd Maroc Haan. En boven alles: volgelingen van de seniele woestijn-barbaar-kinderverkrachter… Al zien die er nog zo goed uit: al hun binnenkanten (tot we allemaal ‘onderworpen’ zijn) staan rood van afgunst.
Het zou nochtans een goed signaal zijn: aanpassen of opkrassen. Dati is toch tegen elke logica: hier komen leven en luieren om de kersen van de taart te snoepen en onderwijl fanatiek Turkse wraak-gevoelens blijven koesteren.
Zo zoui het wel goed zijn, dat onze warme bakkers iedere ‘croissant’  die ze verkopen die nog altijd doen denken aan de Tirkse nederaag in 1683 voor de Poorten vent Wenen in een broodzakje te doen met daarop ‘n fez-dragende oude man met kromzwaard met Halve Maan op z’n achterwerk gespeld, met een flinke trap daaronder. Genoeg om uit het straatbeeld te worden gejaagd.
*
(Digitalia)





Geen opmerkingen: