maandag 24 april 2017

4110


Maandag 24  April

4110 - EEN ZWALUW ALLEEN BRENGT DE LENTE NOG NIET, MAAR ALS AANKONIDIGER IS DIE TOCH WELGEKOMEN
*
INHOUD: CVP/COBURGIA REBUILT: Crembo ziet ze vliegen, de eerste lente-boden die de ware aard van het Islam-beestje  komen brengen. Zijn lot is hem dus geschoren: er zal rap geen plaats voor hem meer zijn in z’n eigen Moslim-Partij…
RIDERO Intelligent leven is dunne gezaaid!  Alhoewel aan de Unief hebben ze verbouwingen gedaan en in de gang hangen er nieuwe haken aan de muur voor vestiaire, met kwestie van organisatie de vermelding: ”enkel voor docenten”.  Het heeft twee dagen geduurd voor er een student er onder geschreven heeft: ”Maar ge kunt er ook je mantel hangen.”
*
Vandaag: H. Fideel van Sigmaringen, H. Egbert

DAKVENSTER OP DE WERELD


*
De Crem gelooft niet in een Europese islam

2 Cartoons van ‘t Pallieterke
*
Pieter De Crem heeft geen moeite om het toe te geven: CD&V schuift wel degelijk op naar rechts als het over identiteit en migratie gaat. ‘We werden in de linkse hoek geduwd, waar we niet thuishoren. Maar er is een correctie gekomen.’

De ruzie tussen de N-VA en CD&V van de voorbije weken was meer dan zomaar wat gekibbel. Ze draaide om de strijd om het centrum. Wie mag zich de volkspartij noemen? De N-VA duwt CD&V steeds verder naar links in de regering. Sociaale-economisch, maar ook op het vlak van veiligheid en identiteit. Dat laatste doet pijn bij een zelfverklaarde waarden-en-normenpartij.

Het verwijt van Zuhal Demir dat CD&V een moslimpartij is – lees: géén volkspartij –  was de provocatie te veel. Zeker omdat intern al de oefening was gemaakt dat de partij effectief te links klonk.
'De doffe klankkleur die we de voorbije twee jaar ten onrechte in onze communicatie hadden, is bijgesteld', zegt
staatssecretaris van Buitenlandse Handel Pieter De Crem
*
… in een interview met onze krant. 'Onze boodschap is ten gronde niet veranderd, sociaaleconomisch niet, maar ook niet op het vlak van normen en waarden. Maar er was een onderbelichting. Die correctie is er gekomen, en dat was nodig.’
Zelf neemt De Crem forse taal in de mond over het debat rond de plaats van de islam in onze samenleving. 'Je kunt de beste intenties hebben, maar ik zie dat er in veel Belgische moskeeën nog altijd haatpredikers actief zijn.
Met de Islam is er altijd grote keus…
*
Dat er in naam van de islam nog altijd aanslagen worden gepleegd. Ik was compleet geschokt door wat er in Zweden en Egypte is gebeurd. Wat men ook mag zeggen, het lijkt me nog altijd enorm moeilijk om de islam te laten sporen met de westerse waarden zoals de gelijkheid van mannen en vrouwen, de vrijheid van godsdienst, enzovoort. Ik geloof niet in een Europese islam.'
Blozend en blinkend, maar ziende blind…
*
'Het is aan moslims om mijn ongelijk te bewijzen', voegt hij daaraan toe. 'Maar ik ben daar sceptisch over
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Zo horen we ook nog eens van hem. En dat nog wel in de Moslim-krant. Hoe durven ze! Maar als de vos de passie preekt, boer let dan op Uw ganzen!
*
naar rechts
De Tsjeven voor ‘Rechtsen’ verwijten: op welke planeet denkt Crembo te leven? Ik zou het, na de nederlaag van Linx in Frankrijk van gisteren eerder betitelen als praat tegen de vaak. Of als schild tegen de slechte reputatie van Slinx schots en scheef van het huismerk Hollande in Frankrijk..

doffe klankkleur
dat is weer een artistieke vinding van die zeveraar-Knesselaar. Maar het drukt wel de enerzijdse en de anderzijdse mening uit van de partij op haar geheel: warm en tegelijkertijd koud blazen is inderdaad het handelsmerk van wat eens de grootste partij van het Land is geweest. En die dus meteen het Land naar de afgrond hebben geregeerd.
De weg naar boven is hard en lang. De weg naar beneden is… de vrije val. De CVP is akl lang geen ‘volkspartij’ meer, maar een volksverlakkerij-parftij.

*
(Digitalia)
-**



Geen opmerkingen: