woensdag 26 april 2017

4113


Woensdag 26  April


4113 - DE RUSSISSCHETEKENEN DES TIJDS BLIJKEN TE KLOPPEN
*
INHOUD: RUSLAND: Gasprom en de wederzijdse liberale ondernemingszin zal ziwel IS alsde de islamisering in Europa terugdringen.  Dank zij de vriendschap Trump-Poetin?
*
RIDERO: Georgeke is nieuw in ’t bedrijf en staat wat verlegen te kijken naar de papierversnipperaar.  “Kan ik helpen” vraag een lieftallig secretareske?   “Ja, hoe werkt zo’n ding?” informeert hij rood tot achter zijn oren. “Heel simpel” zegt ze.  Ze neemt heel de dikke dossier uit zijn handen en stopt die in de versnipperaar. “O bedankt” zegt Georgeke, verlegen, “en waar komen de kopieën uit?”.
*
VANDAAG: O.L.Vrouw van Goede Raad, H. Rikier, Z. Gaspar
*

DAKVENSTER OP DE WERELD


*
Shell betaalt mee aan omstreden Russische pijpleiding naar Europa

De eerste Nord Stream-pijpleiding. ©Getty Images
*
Pijpleiding Nord Stream 2 moet vanaf 2019 Duitsland rechtstreeks van Russisch gas voorzien.

Het Nederlands-Britse energiebedrijf Shell draagt 950 miljoen euro bij, een tiende van de kosten.
*
Oost-Europese landen, met name Polen, zijn tegenstander van de pijplijn door de Oostzee. Ze vrezen dat Europa te afhankelijk wordt van Russisch gas. Extra pijnlijk voor Polen is dat de leiding het traditionele doorvoerland overslaat.
*
Dat de gaspijp er komt, is nog niet zeker. De Europese Commissie kan bezwaar maken tegen de sterke positie van Gazprom als zowel eigenaar als vervoerder van het gas. Het Russische energiebedrijf betaalt de helft van de kosten.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Het was vandaag nog vroege morgen als de rondblik op de wijde wereld van uit mijn dakvenster afgewerkt was. Niet veel soeps dus. En buiten is het geen weer om een hond door te jagen. Niets  dus om naar huis te schrijven. In Italië, het land waar de citroenen groeien en waar in ’t donker loof de goud-oranjen gloeien, is het al niet veel beter, hoor ik op  de skype van ’t Vrouwtje dat daar bezig is de laatste loodjes te leggen. Kreupel, bijna blind en oud geworden, kan mijn persoontje daarbij niets meer doen dan in de weg te lopen. Wordt gezegd. En wie ben ik om dat tegen te spreken?
Met inderdaad, veel heimwee naar daar…


Och, in de Pers zwijgt men er oorverdovend over. Tenzij in DM, die hier wel als eerste de kat de bel aanbindt…
*
Vooral door het feitte  belichten dat zakelijke belangen het uiteindelijk altijd winnen van nieuwmodische Nieuwe Wereld Orden en dus van de Islam. Kleine belangen en zeker grote internationale winnen het altijd van al dat zweven op witte of roze watten wolkjes. Zodat uiteindelijk straks de Christelijke kerkklokken van Roem in harmonie en unosoni zullen te horen zijn, samen met de Russisch-Orthodoxe van Moskou: Europa eindelijk, na al die jaren, weer schouder aan schouder broederlijk naast elkaar… Met het jongere broertje, dat van de overkant der Grote Plas, glimlachend tekijkt.
De balalaïka zijn we inderdaad een beetje vergeten…..
*
Internationale Ondernemingen, onder andere Shell, onder het welwillend oog van de Rijke Oom uit Amerika.: de Hollandse koopmanskunst, die samen met de Britse  doortastendheid: het zijn de Grootmachten die elkaar omarmen: Daar kan noch Marx noch Mohammed tegenop.
De oorlog in Irak, Syrië, Libië, is dus een maat voor niets geweest. Al die miljoenen doden hebben tot niets gediend. De pijplijn uit Qatar over Syrisch grondgebied via Turkije naar Europa blijft dus tot in der eeuwigheid alleen en verweesd achter op de tekentafels in Ryad &  Ankara. Let op m’n woorden; de Q8 pompen langs onze wegen zullen  snel verdwijnen…. Nog rapper dan ze gekomen zikn. Maar die pogin g heeft wel aan miljoenen ‘vluchtelingen’ die het in Europa wilden komen ‘schaffen’ het leven gekost!. De rest van die soort e afval ruimen moet dus, zoals Geert Wilders her zegt, zo vlug mogelijk afgevoerd worden. Liefst in de bootjes waarmee ze gekomen zijn?  Roeien is wat te veel gevraagd, daarvoor kunnen onze oorlogsvloten hen wel slepen in omgekeerde richting als die gekomen zijn. Me zoveel PK-moteren kunnen zelfs de politiekers die Europa naar de afgrond wilden leiden, met een koord om hun model op sleeptouw genomen worden. Kunnen ze daar ter plaatse herbeginnen om al die sukkelaars, dank zij het Marxisme, aan een beter leven te helpen. In hun eigen land.
En netjes, zoals Trump het wil doen, verbannen we al die vervuilende poetrol, en schakelen we gewoon terug over op fossiele brandstoffen. Waardoor de Waalse steenkolenmijnen weer op volle toeren kunnen gaan draaien… Gedaan dus met die suicidale werkloosheid en gedaan dus met het janken voor het milieu. De aarde draait al een eeuwigheid mee en de gazetten zullen wel een ander been vinden om aan e knagen…

(Digitalia)


Geen opmerkingen: