donderdag 27 april 2017

4114


Donderdag 27  April

4114 - WAAR ZITTEN NU DE BRAVE MOSLIMS
*
INHOUD: COBURGIA REBUILT/ ISLAM INVASIE/SYRIË: IS-Kalifaat deserteurs kiezen het hazenpad
*
RIDERO:  Gerard Vermeersch zei het nog zo schone ivm onze politiekers: “Als de koeien met hunder gat naar de wind staan en ministers werken bij nachte, mag je altijd vuiligheid verwachten!”
VANDAAG: H. Floribert van Luik, Z. Koenraad van Utrecht

DAKVENSTER OP DE WERELD


*
Instorting kalifaat brengt exodus van IS-strijders op gang
Duizend-en-één-Nacht
Het sproojes-spookbeeld loopt ten einde
*
Nu het kalifaat afbrokkelt, krijgt Islamitische Staat af te rekenen met een exodus van buitenlandse strijders. Dat meldt The Guardian. Grote aantallen strijders en sympathisanten verlaten de terreurbeweging en proberen Turkije binnen te geraken.
Hoe gaan ze die slechte gewoonten nu afleren?
*
Tientallen buitenlandse IS-strijders zijn de voorbije weken op de vlucht geslagen, zo schrijft de krant. De meesten zijn gevat toen ze de grens wilden oversteken. Hoeveel er wel de oversteek naar Turkije konden maken, is niet geweten.
Bronnen binnen IS hebben bevestigd dat de gelederen in de laatste bolwerken snel krimpen nu een grondoffensief nakend is in Raqqa en Tabqa, waar de voorbije vier jaar veel buitenlandse strijders zijn ingezet. En volgens Turkse en Europese functionarissen worden hun ambassades steeds vaker gecontacteerd door mensen die zich sinds 2013 bij de terreurbeweging aansloten.
Volgens de Pers i dat geen Hazenpad, maar een exodus-pad…. Ik zou het eerder ‘, laffe desertie noemen.
*
Van anderen wordt gevreesd dat ze de exodus gebruiken om naar Europa te reizen en zich daar te wreken voor het afbrokkelende kalifaat. Inlichtingendiensten schatten dat minstens 250 van dergelijke ideologisch-geïnspireerde IS-strijders tussen eind 2014 en midden 2016 naar Europa gereisd zijn.
De Turkse politie beweert eerder dit jaar een reeks arrestaties te hebben verricht, waardoor de belangrijkste smokkelroutes belemmerd zijn. Inlichtingenofficiers in de regio denken echter dat sommige van deze routes nog in gebruik zijn.
Terugkeer
Inlichtingendiensten vermoeden dat er 30.000 buitenlandse strijders naar het kalifaat getrokken zijn om met IS te vechten. De Amerikaanse regering schat dat er 25.000 van hen sindsdien gedood zijn.
Volgens de recentste cijfers zijn 276 strijders uit België nog niet teruggekeerd uit Irak of Syrië. Vermoedelijk zijn 115 van hen dood, maar de andere 161 vormen nog steeds een gevaar. Om zich beter te kunnen voorbereiden op hun terugkeer, gaan België en Irak informatie uitwisselen over IS-strijders. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gisteren bekendgemaakt.
*
PS
Een goede suggestie daaromtrent zou zijn de Molenbeekse PS-Politicus Fluppe Moustache op de pijnbank te leggen. Die weet ongetwijfeld meer daarover
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Als kind heb ik in September ‘44 de Wehrmacht als bende afgerammelde honden bij bosjes zien afdruipen na 4 jaar oorlog. Hier en daar zat er ene tussen die wuifde en ‘Auf Wiedersehen’ riep. Maar die meesten waren maar al te blij terug naar Mutti te mogen…
Hett waren dan ook min of meer beschaafde lui, in tegenstelling tot wat nu komt overgewaaid… Want inderdaad, nu pas begint de miserie bij ons. Wraak omwille van de nederlaag? Ja, dat ook wel ‘n beetje. Maar de Islam kennende, is het vooral de verderzetting van de moordpartijen in nieuw nog on-ontgonnen gebied… U weet wel: ‘daar waar een Moslim ooit gebeden heeft, behoort voor altijd toe aan de Islam’…. Dus ook ons eigen Landje.
Een gestolen truck is het ideale moordwapen….
*
Wij zullen het dus geweten hebben.
Tenzij de hier ingeburgerde ‘geloofsbroedrs’ spontaan maar vooral massaal ingrijpen om de rotte plekken in het eigen vlees eruit te snijden. Deze verdorde loten snoeien uit onze vreedzame samenleving. Weigeren ze op te nemen in hun gemeenschap. Om hen integendeel unaniem bij de Politie aan te geven, zodat ze hun gerichte straf kunnen ondergaan. En wees gerust: bij ons is, als beschaafde lui, is de doodstraf of de dwangarbeid al honderden jaren afgeschaft. Ze zijn hier ‘bij ons’, als (niet gewenste) gasten, en niet ‘bij hen’ waar een mensenleven nog minder waard is dan een dode vlieg.
Daarom staat op deze Blog al vele jaren, dat de Islam de ‘Beschaving’ is van de Dood. Terwijl het Christendom de Beschaving is van het Leven zelf.
De uitzonderingen uit een ver verleden bevestigen de regel…
*
PS
Heb ik daar bij De Morgen een zweempje sympathie gevoeld voor de die dappere maar verslagen vijanden?
*
(Digitalia)
++++
**





   

Geen opmerkingen: