zaterdag 29 april 2017

4116


Vrijdag 28  April

4116 – LUBBEEK: DE EERSTE GEMEENTE WAAR VREEMDELINGEN
NIET LANGER BEVOORDELIGD WRDEN
*
INHOUD: COBURGIA REBUILT: de thuis-gemeente van  Francken Theo: een (klein) schotje in de roos
*
RIDERO: Zegt Cyriel: “Als ge ’t verschil niet kunt onthouden tussen een optimist en een pessimist, is de volgende tip erg handig: als ge ’s morgens wakker wordt en het is mistig en ge zegt: die trekt wel ‘op’, die mist, dan zijt ge nen optimist.  Maar als ge zegt: wat een pest, die mist, dan zijt ge een pessimist.”
VANDAAG:H.Petrus Chanel, H. Lod, Grignion de Montfort

DAKVENSTER OP DE WERELD


*

Thuis-gemeente Theo Francken
*
 keurt als eerste Vlaamse gemeente de ‘vreemdelingentaks’ goed

*
Thuisgemeente Theo Francken keurt als eerste Vlaamse gemeente de ‘vreemdelingentaks’ goed
De gemeenteraad van Lubbeek heeft woensdagavond de invoering van de zogenaamde vreemdelingentaks goedgekeurd. Het is de eerste gemeente in ons land die een dergelijke taks invoert. Dat laat staatssecretaris Theo Francken weten op zijn blog.

Tania Roskams, de dienstdoende burgemeester van de stad, is erg blij met de beslissing.
*
Vreemdelingen in Lubbeek zullen bij de verlenging, vervanging of vernieuwing van hun verblijfskaart vanaf nu een bedrag van 50 euro moeten betalen. En dit maximaal één keer per jaar.
De stemming over de kwestie in Lubbeek verliep quasi unaniem: 17 gemeenteraadsleden stemden voor (N-VA, CD&V, Open VLD en Lubbeek Leeft), 3 stemden tegen (s.pa en Groen). “Enkel sp.a en Groen stemden dus tegen, wat geen verrassing is natuurlijk,’ aldus de Lubbeekse burgemeester Tania Roskams.
Staatssecretaris Theo Francken Foto: De aanleiding voor deze taks is de extra last voor de gemeente door het stijgende aantal asielzoekers.
“Er zitten honderden asielzoekers in onze centra en we kennen daar een groot verloop,’ legt burgemeester Roskams uit. “Dat brengt een serieuze administratieve last voor de gemeente met zich mee. Ik vind het dan ook niet meer dan logisch dat we daar nu een vergoeding voor beginnen vragen. Als Belgen een nieuwe identiteitskaart nodig hebben, moeten ze trouwens ook een aanzienlijk bedrag betalen om die kaart te laten vervangen. En als je een internationale reispas aanvraagt, moet je daar zelfs meer dan 100 euro voor neertellen. Dan vind ik 50 euro nog een billijke prijs.”
Niet enkel voor asielzoekers
De burgemeester wil wel nog benadrukken dat de kost niet enkel voor asielzoekers geldt, maar voor alle vreemdelingen die tijdelijk in ons land verblijven. Ze is er ook van overtuigd dat andere gemeenten het voorbeeld van Lubbeek vlug zullen volgen.
*
Ps
Als Mevr. Inrterim-Burgemeesteres de met zo’n familienaam (Roskamps) geen goede beurt maakt in Lubbeek, dan weet ik het ook niet meer….

PS II
3 stemden teen… Spa en Groen: bij GvA nooit leren tellen tot drie?

Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Goed zo, beste Theo Francken. Woorden wekken, maar voorbeelden trekken…. En wie van al die andere burgemeesters hert schoentje past, trekke het aan.

Theo: met de groeten van Uw beste vriendin
*
Persoonlijk zou ik nog verder gaan. Om bijvoorbeeld overal waar men de gemeente (Stad?) binnenrijdt, borden te plaatsen me daarop ‘Lubbeek, waar (slechte) vreemdelingen ongewenst zijn’. Dat is misschien wel niet erg pilitiek-correct, maar het zou de inwoners de ogen doen open gaan. Maar begot: die vreemdelingen enerzijds zouden ongewenst zijn, maar anderzijds zijn ze er zo’n beetje echt nodig. Vooral West-Vlaanderen zijn er veel handen te weinig. In tegenstelling tot ‘doppers’ die er elders veel te veel zijn. Maar wat wilt U: hen tot werken dwingen (aanzetten) zou immers de almacht van de Pakbonden fnuiken… Want met die honderdduizenden werk-onwillige ‘werkzoekenden’ die hun maandloon, verdienen door niet eens hun voordeur uit te komen, zijn de fundamenten van deze syndicaal ‘Vrijgeselde Leefwereld’ dik in orde.
*
Wat zegt U, Walter? Dat niet alle vreemdelingen ongewenst zouden zijn? Dat er ook goede brave mannen en vrouwen zouden tussen zitten, hoe zeldzaam ook? Wel ja, verdorie: U heeft nog gelijk ook, Walter. En dat kan ik persoonlijk getuigen.
*
In die 15 jaar dat we ’s jaars rond in Italië woonden (en er leefden als God in Frankrijk!), hadden wij daar een klusjesman, (ondertussen goede beste vriend geworden), uit Oekraïne. ’n Crème van ’n vent, die spijtig voor ons met al de vezels van zijn ziel gehecht is geraakt aan zijn Nieuwe Vaderland. Anders had ik hem en zijn gezinnetje, toen we terug naar onze Heimat kwamen, in mijn valies het land binnengesmokkeld…. Dat is één. Tot we een paar dagen geleden een klusjesman van het OCMW van doen hadden. Om dat onzalige onkruid te ruimen in de tuin: de aangesproken tuin-aannemer verdronk in het werk: die kon pas – door personeels-gebrek… - in de loop van de maand September komen… En stel U voor: Saïd en zijn vriend spraken moeilijk de Vlaams, maar ze presteerden wel bovenmaats. Alleen spraken ze van ‘de deur’ als ze de poort bedoelden. Eerst keek die verrast, maar lachte me dan toe, dat ik parbleu gelijk had. Was ’n bitje vergeet. Dikke mercie voor de tip.
*
Kijk, Marokkaan of Turk, Islam of niet, maar lam waren die twee niet. Integendeel. En alles met de glimlach. En vooral met jonge paarden-macht.
Tja, dank zij de Slinxe syndicaten en ’n beetje bang opkijkend naar een andere goede vriend hier, die al wekenlang  vruchteloos naar maar liefst 8 werkwillige mekaniekers zoekt, ziet zich verplicht voelt op advies van de plaatselijke VDAB, zijn bedrijf af te slanken om het hoofd boven water te houden.
Het ene is dus niet het andere. Maar ik hoop dat de ‘Verlichte Grote Verstanden (die ons Land naar de bliksem hebben geholpen), binnen korte tijd verantwoording zullen moeten afleggen. Liefst voor de Strafrechter zullen moeten verschijnen wegens schuldig verzuim gepaard aan zakkenvulderij.
*
(Digitalia)




Geen opmerkingen: