dinsdag 2 mei 2017

4127


Dinsdag 2 Mei

4127 - HET NIEUWE DIKTAT UIT ANKARA
*
INHOUD:RURKIJE/EUROPESE UNIE: de opgeblazen Turkse gif-kikker, die zich de vriend waant van Trump en van Poetin, eist de Maagd Europa op voor zich persoonlijk….


DAKVENSTER OP DE WERELD


*
Erdogan aan EU: "Open nieuwe hoofdstukken toetredings-gesprekken of vaarwel"

En tot nooit meer….
*
"De EU moet nieuwe hoofdstukken openen in de toetredings-gesprekken van Turkije tot de Unie. Anders heeft Turkije niks meer te bespreken met de EU en zeggen we 'tot ziens'." Dat heeft Turks president Tayyip Erdogan gezegd tijdens
een Turkse ceremonie.
*
Erdogan deed de uitspraken tijdens een ceremonie in Ankara. De Turkse president werd tijdens de bijeenkomst opnieuw toegelaten tot de AK-partij. Toen Erdogan nog premier was, was hij ook al lid van de partij. Maar toen hij president werd, moest hij officieel vertrekken, omdat hij boven de partijen moest staan. Door de uitkomst van het referendum dat de president veel meer macht geeft, is die voorwaarde geschrapt.
*
Hij reageerde tijdens de ceremonie op de kritiek van
Eurocommissaris Johannes Hahn,…

… die verantwoordelijk is voor Uitbreidings-onderhandelingen. Hahn zei immers dat "Turkije onder Erdogan zijn rug keert naar de toetreding tot de EU".
De haan….
Johannes Hahn, voortgaande op zijn soortelijk gewicht dichte falilie van de Dikke van Diksia…
*
"Vanaf nu is er geen andere optie dan het openen van de hoofdstukken die u nog niet heeft geopend", repliceerde Erdogan fel tijdens de bijeenkomst in Ankara. "Als u ze niet openstelt, dan vaarwel", aldus nog de Turkse president.
Morgen bezoekt Erdogan zijn Russische collega Vladimir Poetin. De twee zullen het volgens Erdogan hebben over mogelijke operaties in Syriƫ. Later deze maand houdt hij ook een onderhoud met Amerikaans president Donald Trump.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Zoals dat hier afgedrukt en uitgelegd wordt, zou de Europese Unie hier de vragende partij zijn Of Mr Erdogan AUB  wil toetreden en als die dan AUB meteen tegen speciale gunstvoorwaarden wil aanmonsteren op dat zinkend schip? Voor dat het vergaat. Of Erdogan dan niet weet dat ondertussen de ratten bezig zijn dat schip te verlate?
*
Het is toch nooit zijn bedoeling het commando over te nemen? Zo maar het zaakje inpalmen. Zodat hij alles kan zetten naar zijn Turkse Islam-hand?!
*
Zullen de European  dan de kans niet meer krijgen het zaakje zelf te hervormen?  Moeten die serieus wachten tot al die miljoenen Turken zogezegd visum-vrij door Europa van hot naar her kunnen trekken?
Met in hun kielzog die andere zondvloed van ‘bootvluchtelingen die vroeger de tocht waagden via die beruchte ‘Balkan-Route’.  Die kunnen dan met volle scheepsladingen tegelijk via de Noordzee worden overgebracht. Helemaal ttot in hartje Bruxelabad, die dan eindelijk haar diepzeehaven zou gekregen hebben. Een oude droom van de =Francofone Elite die nu al klaar staat il de Honourabele Heer Sultan met open armen te ontvangen…
*
Ik ben er niet gerust in. Echt niet. ‘Gedundenes Fressen’ voor Hitlerianen met Islam-achtergrond0 Want die beruchte Europese Unie dreigt hem als een rotte appel in des schoot te vallen. Sultan Erdogan de Eerste: begin er alvast maar aan te wennen!
*
(Digitalia)
++++




Geen opmerkingen: