donderdag 4 mei 2017

4130


Donderdag 4 Mei

4130 – ELK LEVEN INZONDERHEID HET MENSELIJK? IS HEILIG
*
INHOUD: CHRISTENDOM: Mgr Bonny overweegtwaarschijnlijk om aan te sluiten bij de Vrijmetselarij: hoe kan die nu enthousiast doen over euthanasie!
*
RIDERO: Boer Vandromme staat op het perron van de statie van Izegem te wachten op zijne neve die op bezoek zou komen van de Limburg. “Nonkel”, zegt die kerel, “ik ben blij U were te zien.  Maar die kist met kiekens die gij ons verleden weke hebt toegestuurd, is opengebarsten en al de kiekens zijn in het gebuurte verdwenen.  Ik heb er maar twaalf kunnen werepakken!” – “Dat is als resultaat in ’t hele niet slecht,” zegt Vandromme, “gezien da’k der maar negen opgezonden heb.”
*
VANDAAG:  H. Gilbert, H. Florian, H. Silvanus
“Een natte mei, geeft boter in de wei”
*
DAKVENSTER OP DE WERELD


*
Geachte,
Hierna mijn Open Brief aan Mgr. Bonny. Ik hoop dat u mijn verontwaardiging deelt. Indien dit het geval is, gelieve ook uw mening kenbaar te maken aan Mgr. Bonny en/of zoveel mogelijk dit bericht te verspreiden.
Ivo Van Hemelryk
*


Berchem - Antwerpen, 03-05-2017
OPEN BRIEF AAN MGR. BONNY
*
Monseigneur,

Eens te meer permitteerde u zich om publiek voor de dag te komen met verklaringen die een katholieke bisschop volledig onwaardig zijn. Door het standpunt van de Belgische afdeling van de Boeders van Liefde in zake euthanasie niet krachtdadig af te keuren en zelfs te suggereren dat het misschien wel beantwoordt aan het standpunt van de Belgische bisschoppen, verraadt u zonder meer de continue kerkelijke moraal in verband met de eerbied voor het leven. U maakt aldus een oneervolle kniebuiging tegenover de heersende seculiere cultuur van “de dood als oplossing voor pijnlijke situaties”.

Voor mij was het reeds geruime tijd duidelijk dat u ongeschikt bent om de katholieke kerk in ons land te vertegenwoordigen, vermits u regelmatig ideeën verkondigt of verdedigt die opvallend dichter aanleunen bij de vrijzinnigheid dan bij de katholieke moraalleer. Dat deed u o.a. door uw welwillende houding tegenover de blasfemische voorstelling van Castelucci, waarin het gelaat van Christus met drek werd besmeurd en door kinderen bekogeld. Dat deed u wanneer u de onverbrekelijkheid van het christelijk huwelijk in vraag stelde in uw open brief voor de opening van de Gezinssynode. Dat doet en deed u regelmatig door een erezaak te maken van uw aanpassing (of onderwerping?) aan  het secularisme. Nu gaat u dus weer een stap verder in die richting.
Voor mij is uw laatste persoptreden in deredactie.be de druppel die het vat met de verschuldigde eerbied aan een bisschop onherroepelijk heeft lekgeslagen. Voor mij bent u het zout dat zijn smaak en kracht heeft verloren. Ik sta volledig achter het standpunt van de Generaal Overste van de Broeders van Liefde René Stockman, die u tot de orde roept. God geve dat men ook in het Vaticaan eindelijk begint te begrijpen dat uw ethische en theologische uitspraken regelmatig onverenigbaar zijn met de katholieke leer en dat hieruit de passende conclusies zullen getrokken worden. Uw houding is een splijtzwam die de geloofwaardigheid en de eenheid van de Kerk ten gronde aantast. De eerbied voor het menselijk leven behoort immers tot de voornaamste fundamenten van de leer van Hem die zich de “Waarheid, de Weg en het Leven” noemde.
In Christo,
Ivo Van Hemelryk
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Daar sluit ik mij dus gaarne bij aan, zonder uiteraard katholieker dan de Paus te willen zijn.
*
Het leven, voornamelijk voor mensen met vrije wil en een helder verstand, is alle leven inderdaad heilig. Ook dat van platen en dieren, zowel te land, te water of in de lucht. Hen van het leven beroven, omdat nu eenmaal de Mens denkt met kop en schouder boven de platen- en dierenwereld uit te steken, is alleen maar verantwoord om de Mens als maagvulling in leven te houden.
Waarbij moet gezegd worden, dat de Mens ‘niet leeft van brood alleen’. De geest is daarbij onontbeerlijk, anders belandt men terug in de wildernis.  Vrije wil, en een ‘redelijk’ verstand, dat is vooral wat de Islam mankeert en van die ‘religie’ een wrede veroveringstechniek maakt. Waar men ‘offerfeesten’ organiseert, waar de dieren opzettelijk het wreedst mogelijk lijden wordt aangedaan.
*
Dat ‘Herders’ met een belangrijke functie in de Katholieke Kerk, afwijken van die natuurwet, wijst inderdaad op een zekere vorm van ‘dhilitude’, het zich open stellen voor de Islam. Wat op zichzelf al tegennatuurlijk is. Mgr Bonny is een vader die zijn kinderen stenen geeft in plaats van brood.
*
Islammers zitten in die vicieuze cirkel vanaf hun geboorte en het zal nog eeuwen duren voor ze die ketenen kunnen afgooien. Zeg maar het’ Stockholm-syndroom’, waar gekidnapte slachtoffers na verloop van tijd sympathiseren met de daders.
Tot daar de schone theorie.
Maar de praktijk is wel enigszins anders. Vooral om er bijna geen ‘Herders’ meer voorhanden zijn, om de schapen te leiden. Het aantal priesters is bijna gedaald tot het absolute nulpunt, en het ziet er niet naar uit dat er rap beterschap komt. Nochtans groeit het aantal ‘singles’ angstaanjagend want het ouderschap is een veel te lastige zaak…. En de ‘sonfs’ die aanslaan zijn die met teksten zoals ‘I want to die’…
Maar persoonlijk gesteld zijnde, tegenover het levensverhaal van een zwaar dementerende geliefde, begint een mens zicj toch af te vragen, of ‘paaliatieve sedatie’ wel de juiste tussen-oplosing is. Want dat soort menselijke wezens, alleen afgaand op hun uiterlijk, nog wel ‘mensen in de beschaafde zijn van het woord? Zijn het niet eerder langzaam ten dode opgeschreven levende platen? Dementie ontmenselijkt a.h.w. de mensen. Weg de vrije wil en de rede…
Het is niet aan de Maatschappij gegeven om daar op in te grijpen  om iemand ‘uit zijn lijden te verlossen’. Zelfs niet als dat zou gebeuren uit liefde voor de ander.
Het is aan de Wetenschap om die verschrikkelijke ziekte zo vlug mogelijk te overwinnen. Het is de verdomde plicht van ieder van hen om de ‘Eed van Hypocrates’ niet patiënte per patiënte na te komen, maar op de gehele Mensheid. Rijk worden, door ‘geneesmiddelen’ op de markt te brengen die als ‘voorbehoud-middel’ moeten dienen om de vrucht van de liefde van man en vrouw in de kiem te doden, is één zaak, de bedienaars van de ‘Verzorgingsstaat’ overvloedig  geld te laten verdienen, is een andere.  De gemakkelijkheids-oplossing voor dat soort mensen is dan inderdaad… de prik.
Pillen en prikken, daarmee doden dat soort mensen elkaar.
Dat zoiets niet straffeloos kan, staat iedere dag beschreven in de kranten. Waar zelfs onthoofdingen weer volop in de mide geraken. Waar de meest onmenselijke doodsstraffen worden her-ingevoerd. En waar in bepaalde Arabisch sprekende landen, de ontharing bij vrouwen bij Wet verboden wordt.
*
Crematie, voorlopig nog altijd zonder gaskamers voordien, is o.a. daarvan het gevolg. Eerbied voor het gestorven menselijk lichaam, dat na de Dood aan de grond wordt toevertrouwd? Is niet hygiënisch en bovendien slecht voor het milieu!!! Liever de oven in, na een excessieve ‘begrafenisdienst’, om vervolgens als “fijn stof’ de ganse streek te vergiftigen..
Maar ja, de moderne mens moet dan ook geboren worden, leven en sterven volgens de meest moderne technieken… Ik noem dat als Christenmens, dezelfde Zonde van Hoogmoed waardoor Adam en Eva uit het Aards Paradijs werden verdreven….
*
(Digitalia)
++++
**



Geen opmerkingen: