maandag 8 mei 2017

4131


Zaterdag 6 Mei

4131 - DE VLAAMSE ZELFSTANDIGHEID WORDT VOORTDUREND GESABOTEERD
*
INHOUD: VLAANDEREN REBUILT: als de theorie (de N-VA) voortdurend botst met de realiteit van elke dag (het VB) is dat toch het beste bewijs dat iedereen  volhardt in de boosheid.
*
RIDERO: Aan de Bosmolens in Izegem wordt Staf Versprange door een patrouille van de wegpolitie tegengehouden omdat hij veel te rap aan het rijden was.  Zegt dien agent: “’t Is op zo ne gast gelijk gij dat we hier al de hele dag staan te wachten”. – “’k Ben content van te horen,” zegt Versprange, “en ik heb mij wreed gehaast om hier te zijn
*
VANDAAG: H. Beneducta van Rome, H. Prudentia

DAKVENSTER OP DE WERELD

*
Bart De Wever blijft wachten op Godot

Het Vlaams Belang is allerminst onder de indruk van het nieuwe werkstuk van de N-VA, ‘Onvoltooid Vlaanderen’. Volgens Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas is het niet meer dan een zoveelste reclame-stunt die de morrende Vlaams-nationale kiezer met een kluitje in het riet stuurt. 
“Een alibi om ook de volgende vijf jaar de communautaire eisen in de ijskast te steken.” Zo noemt Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas de strategie van Bart De Wever om de confederale appetijt bij de Franstaligen uit te lokken middels een sociaaleconomisch hervormingsbeleid.
Volgens Pas is de strategie niet meer dan opgewarmde kost uit 2014. Ook toen verkondigde men dat een liberale federale regering de trek om een staatshervorming bij de Franstaligen zou doen toenemen. Na drie jaar Michel is het failliet van die strategie ruimschoots aangetoond. Barbara Pas: “Geen enkele Franstalige partij wil vandaag onderhandelen over een confederaal België. Ik zie niet in hoe een verlaagde vennootschaps- of personenbelasting daar verandering in zullen brengen. Bart De Wever blijft maar wachten op Godot.”
Volgens Pas heeft de N-VA bovendien geen greintje communautaire geloofwaardigheid meer. “Jan Jambon en Ben Weyts verklaarden in 2014 formeel nooit in een regering te stappen zonder communautair  programma, om het vervolgens zonder verpinken te doen.” De communicatie van de N-VA is volgens Pas dan ook niet meer dan een krampachtige poging om de morrende Vlaams-nationale kiezer met een kluitje in het riet te sturen. “Het enige wat klopt aan de communicatie van de N-VA is dat het een strategie is met veel risico’s en zonder zekere uitkomst”, stelt Pas.
Daartegenover stelt het Vlaams Belang-kamerlid een plan dat wél kans op slagen heeft: een ontbindingsproces in twee fasen, waarbij na een soevereiniteitsverklaring in het Vlaams Parlement onderhandelingen volgen met de Franstaligen, die vervolgens eindigen in een onafhankelijkheidsverklaring.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Wachten op een roman-figuur: dat is natuurlijk voor eenieder regelrechte onzin. Des te meer voor figuren die denken geschapen te zijn om het beter te weten: de verantwoordelijkz Verlichte Grote Verstanden. Maar juist die onzin is eigen aan de NV-Arrogantie. Het is haar tweede natuur. Noch min noch meer  een afgietsel van  de vroegere CVP-weg-d’er-mee, waar het rode gedeelte van de tricolire driekleur ’n tiikkeltje weggemoffeld wordt. Zonder nochtans te raken aan het essentiële. L’unio fait lafarce!!!!
‘Onvoltooid Vlaanderen’
Gewoon een blik op de landkaart va Vlaanderen maakt alles duidelijk. Bartje heeft weer eens gelijk. Het Land Vlaanderen is, na de vroegere glorie en welstand, al vele eeuwen onvoltooid, en iedere dag zakt het niog verder weg. Het invasie- of veroveringswerk is inderdaad onvioltooid. Als U weet en iedere dag weer vaststelt, dat dank zij de politiek de Islamisering gestaag veld wint.
De bovenrand, van het onvoltooide Vlaanderen, is samen met de onderrand, lijk afgeknaagd  door het ongedierte: eke vierkante meter grond daar valt vroeg of laat ten prooi ofwel aan de Francofonie ofwel aan de Noorderburen. Zelfs Broekzele, onze Hoofdstad heeft men niet alleen omgedoopt tot Bruxelabad, maar dat is ook daar waar de Franse Taal al lang niet meer de voertaal is, maar het Arabisch. De Molenbeek slingert stom en stinkend meedogenloos door de woestenij van he vele buitenlands uitschot.
Die gewezen Vlaamse hoofdstad zal dus binnenkort, eveneens slap en slingerend, het lot uit 1453 van Constantinopel ondergaan, waar de Basiliek van de Heilige Wijsheid (de Aya Sofia) werd omgebouwd tot moskee.
Om U hiervan een idee te geven, stelt U zich voor dat de Basiliek van Koekelberg netjes omsingeld door een woud van slanke minaretten iedere dag 24/24 en 7/7 baadt in het felle licht dat bijna reilt tot aan de Noordzee en tot aan de Rijn…
In 1453…..werd de stad veroverd na lange bloedige gevechten. Heden ten dage blijft het kromzwaard (voorlopg) in de schede en wordt de veroverd gerealiseerd via de buiken van hun vrouwen. De woorden van Erdogan, de sultan-dictator van o.a. Constantinopel, dat nu Isrambul geworden is. Want die gemartelde stad blijft de springplank naar de Rest van het Avondland…
De oplossing?
Die ligt niet bij de NV Arrogantie, en blijkens simpele rekenkunde) ook niet bij het VB. Dat zijn beiden wel leeuwen (met de mond) maa r zekerlijk geen Vlaamse Leeuwen in de echte zin van het woord.  Het is hun  Broodwinning.
Om het met de woorden van een beroemde Vlaamse Dichhter te zeggen (Willem Elsschot 1882-1960, om geen namen te noemen) “g’en haalt Uw doel niet, zolang gij biddend en stamelend voor de poort blijft staan’….
Vlamingen vóòr de poort, dat ws toen. Zij staan er nog, maar de ‘bootvluchtelingen’ zijn er ondertussen wel glansrijk binnen geraakt….
Macht valt niet zo maar uit de lucht. Macht moet gegrepen worden. En zolang die mentaliteit er is van ‘dat edel land der Belgen’ is Vlaanderen de pineut.
**
PS
Of het ze helpt, de Dames en Heren Polletiekers, om wat meer brocoli te eten, valt nog te bezien. Maar in de kranten stond dat men daarvan meer haar op de tanden krijgt…. Indien niet, helpt het op een andere manier tegen de impotentie…..
(Digitalia)
++++


Geen opmerkingen: