maandag 8 mei 2017

4132


Zondag 7 Mei

4132 - DE SPANNINGEN ZOALS BIJ   WO II ZIJN TERUG VAN EVEN WEGGEWEEST
*
INHOUD: EUROPESE UNIG/ WO III: Bruxellabad, lijk in ht verhaal van de Candide, speelt weer ping-pog tussen Londen en Berlijn…
*
RIDERO: Aan de café is herrie van jewelste. Corneel is in alle staten, ge zoudt voor minder. Zijne splinter nieuwe Volvo met nog geen duizend kilometers op de teller, die voor de deure stond van ’t café, is dajuuste gestolen.  Flavie, zijn vrouwe die anders de kalmte zelve is, heeft ook al geen let meer da stille staat.  “Nog een geluk,” zegt ze tegen de omstaanders, “da’k buitengesprongen ben en da’k nog juuste den tijd had om het nummer van ons plak te noteren!”
*VANDAAG: Z. Gisela van Passau, H. Domitiaan van Tongeren, H. Flavia
*

DAKVENSTER OP DE WERELD

*
Juncker haalt uit: "Engelse taal verliest belang"

"De Engelse taal verliest haar belang." Zo haalde
Europees Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker
*
…. net voor een speech uit naar Groot-Brittannië. Het onderstreept nogmaals de spanningen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.
Battle of Britain 6 juni-31/10/1940 door de Luftwaffe van Hermann Goering….
*
Juncker deed de uitspraak net voor hij een speech zou geven. Hij zei dat het beter was "om die in het Frans te houden". Volgens de Commissievoorzitter verliest de Engelse taal "langzaam maar zeker haar belang".
’n Mens zou zich beginnen afvragen….
*
De spanningen tussen Brussel en Londen lopen al langer op. Eerder deze week beschuldigde de Britse premier Theresa May Europese politici en ambtenaren ervan het verkiezingsresultaat van de aankomende Britse verkiezingen (op 8 juni, red.) te beïnvloeden.
May deed die uitspraken nadat inhoud over haar ontmoeting met Juncker lekte in de Duitse pers. Uit dat lek bleek dat de verhouding tussen Brussel en Londen op springen staat. Juncker zou immers na de meeting met May gebeld hebben naar Duits bondskanselier Merkel om te zeggen dat de Britse premier "in een andere wereld leeft en haarzelf aan het voorliegen is".
René Artois van ‘Aallo Allo’ de betere held van de Brusselse ‘Candide’, een waardge voorganger van Zaan Clloot Juncker…
*
PS
Kan het toeval zijn, of eerder de vingerijzing van Hierboven, dat  de eerste Mei-dagen tevens het begin (10/5/1940 en het einde (8 Mei 1945)van een tijdperk herdenken? . Hitler had even voordien op 23/51945 de pil aan zijn Herdershond Blondie en aan zij minnares Eva Braun gegeven (strychnine) en aan zichzelf een kogel door de kop…
Dat is althans het officieel verhaal voor de historici, maar de rest speelde zich af in ht Land van Paus Franciscus en van Koningin Maxima… De wildste verhalen hij nopens met diverse U-Boote doen eigenlijk de ronde…
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Toen Zaan Cloot deze woorden sprak, moet de angst voor de Franse Verkiezingen in zijn keel hebben geklopt. Tussen hem en Mama Merkel, de (valse) Moeder Theresa van Rheinland- Westfalen waar er die dag ook verkiezingen waren, moet de spanning te snijden zijn geweest. Stel U even voor: de dag nadien kon hun beider luchtkasteel ’Gode wth the Wind’ geweest zijn.
Denk hierbij aan de woede van Hitler, toen in 1940 bleek dat Goerings ‘Luftwaffe’ de zo  opgefokte reputatie van de Duitse Strijdkrachten had verspeeld door de nederlaag van de Merkels’ voorganger (A.H.) tegen de voorganger van Théresa May, de zo gerespecteerde Winston Churchill….
De Geschiedenis, zo zegt men, herhaalt zich voortdurend…. Onnodig eraan te herinneren hoe de Duitse Alliantie van  toen Dolf moest onder gespten worden….
Maar of wij, Vlamingen, daar enig nut van hebben gehad, laat ik in het midden. Want de Geschiedenis herhaalt zich innderdaad maar al te vaak.
*
(Digitalia)
++++
**

Geen opmerkingen: