woensdag 10 mei 2017

4134


Dinsdag 9 Mei

4134 - BINNEN DE 24 UUR ZOU DE SLINXE WERELD WEL EES KUNNEN IN OPSTAND KOMEN. OF VERGAAN
*
INHOUD: FRANKRIJK: met Macroni als President in ht Elysee en Marine Le Pen        als Madame Toussaud, naar het museum, zouden de verslagen  ‘Sociaaldemocraten’ wel eens gewapenderhand het Parlement kunnen bestormen. Is nog al eens gebeurd (1789) met de Bastille, weet U nog? ‘Aux armes, Citoyens’…
*
RIDERO: Anneke gaat bij Jules Verhelle, nen nieuwen dokteur in haar gebuurte.  Ze heeft een wree pijnlijke wratte op hare vinger.  Den dokteur bekijkt die vinger langs alle kanten, en almetnekeer pakt ie de borsten van Anneke vast. “Maar dokteur,” verschiet ’t meiske, “ik komme voor mijn wratte, weie.” – “’k Wetet,” zegt den dokteur, “maar ge moet niet verschieten, ik ben lid van de Artsen Zonder Grenzen!”
*
vANDAAG: O.L.Vrouw van Vlaanderen, H. Pachomius


DAKVENSTER OP DE WERELD


*
Net voor cruciale verkiezingen: Interne informatie van Macrons campagneteam gelekt
*
Op de sociale media is vrijdag interne informatie van het campagneteam van de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron verspreid, zoals mails en boekhoudkundige documenten. Zijn team spreekt van een “gecoördineerde en grootschalige computerkraak”, maar zegt niet ongerust te zijn over de gelekte inhoud.
Naar Amerikaans model…
*
De negen gigabyte aan bestanden werden door een gebruiker met de naam ‘EMLEAKS’ online geplaatst. Klokkenluiderwebsite WikiLeaks doopte de lek tot “MacronLeaks”, maar benadrukte er niets mee te maken te hebben.
*
Volgens Macrons partij En Marche! werd de informatie enkele weken geleden gestolen uit de mailboxen van partijmedewerkers. Het gaat allemaal om legale documenten, zo klinkt het, die het normale verloop van een presidentscampagne weerspiegelen.
*
“Zij die de documenten verspreiden hebben er valse documenten bijgevoegd om twijfel te zaaien”, klonk het in een mededeling. Dat de documenten op enkele dagen van de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen gepubliceerd worden, is volgens En Marche! een poging om de democratie te destabiliseren, “zoals dat in de Verenigde Staten gebeurde tijdens de laatste campagne voor de presidentsverkiezingen”. Volgens de partij gaat het om een “nooit geziene operatie tijdens een Franse verkiezingscampagne”. Ze kondigt aan alle noodzakelijke initiatieven te zullen nemen om opheldering te krijgen.

Vrijdag kondigden de Russisch-gezinde media Russia Today en persagentschap Sputnik ook aan Macron te willen vervolgen voor wat ze valse beschuldigingen noemen. In februari beschuldigde Macron hen ervan geruchten en lasterlijke commentaar over hem te verspreiden
’n Goed versraander heeft maar een half woord nodig…
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Helemaal akkoord: deze feiten zijn een paar dagen later net als koude pap. Opgewarmde kost in een danstent of in een bollo smietie-kraam op de kermis. Maar het weerspiegelt wel de nervositeit dat die dag wel eens het einde van de wereld had kunnen betekenen voor de bloeddostige ‘globlisten’. Stel U voor, dat Marine La Plume met de eer (en de pluimen) was gaan lopen!!!.
Al had er wel niemand op gerekend, de betrokkenen allerminst, dat Slinx met een kluitje in het riet zou gestuurd worden!

**
La Douce France: één groot gevaarlijk rietveld
*
Die oondankbare Fransen toch!
Dat het stond te gebeuren, stond in de sterren geschreven. Zie, voor de harde kant van het Socialisme, Vadertje Joseph Stalin, en voor de ietwat zachtere versie (!), Adolf Hitler, het grootste genie aller tijden. Toch volgens J.F  Kennedy… Hun gedachtengoed is wel enigszins gemilderd, wat  nog te pruimen viel. Want van woorden alleen kan een mens niet leven. Die ‘mandaten’ verlonen zich uitstekend. En daarbij is de Franse arbeider helemaal niet zo bloeddorstig als die toenmalige Russische of Duitse arbeider.  ‘En France, on danse’ – zelf onderweg naar de guillotine…
Dus  zijn de Franse Presidentsverkiezingen totaal anders verlopen dan verhoopt. Ze leverden niet de eerste vrouwelijke Presidente op, maar wel de jongste mannelijke in jaren. Pas 39 jaar, en nog een melkmuil.
Waarbij ik lij mij bedenk om er te kunnen een spreekwoord tegen aan te gooien: Namelijk: dat hoe hoger een aap klimt, hij des te meer met de billen bloot komt.
Dat krijgt men met teveel met dee ellebogen re hebben gewerkt…
*
De bak is dus aan het rollen. Verder de diepte in…. Nu nog de ‘Parlementsverkiezingen’ en de handen kunnen uit de mouwen gestoken worden. Maar het zal nieuwe wijn zijn, in oude zakken. Want per slot van rekening heeft Parijs het vroeger ook moeten stellen zonder de Maagd van Orleans, want die werd (door de Engelsen) als brandhout opgestookt op de markt van Rouwaan (Rouen). En dat op voorspraak van de toevallig aanwezige Kardinaal Cochon…
De roem kwam pas achteraf.
*
Zonder re overdrijven mag men dus stellen, dat Marine La Plume aan datzelfde lot is ontsnapt. Die kan voortaan op haar gemak voort groeien in de anonimiteit.
Ondank, dat is ’s wereld loon. En met Maten Macroni zal het niet anders verlopen…
*
(Digitalia)
++++




Geen opmerkingen: