vrijdag 12 mei 2017

4138


Zaterdag 13 Mei

4138 - DE NIEUWE EDDY MERCKX
*
INHOUD: LEUGENPERS/SPORT: sportvedetten zijn de moderne Goden op de Olympus in deze genotzuchtige moderne wereld. Of zijn het eerder bejuibelde gladiatoren die César groeten  even voor ze sterven gaan…. De media vernozelen de Burger, deels uit geldzucht, maar vooral als spreekbuis van ‘de Gevestigde Nieuwe Wereld Orde’. Ge moet hunne moat zijn of ze sloan anders up joen tote.
*
RIDERO: Aloïs Sprotte, vismarchand van beroep, was op ronde en belt aan bij Octavie van de Gardens. “Vis nodig vandaege?” vraagt ie. “Jaa’k” zegt Octavie, “en is ’t ie niet oud?” – “Oud? lacht Aloïs, “en hij leeft nog!” – “Dadde wil niet zeggen,” zei Octavie, “ge leeft gij ook nog!”
*
VANDAAG: H. Servaas: 3e ijsheilige, Z. Juliana van Norwich.
“Geen rijm-ken na Sint Servaas, geen vloksken na Bonifaas”
.
DAKVENSTER OP DE WERELD

*
DE PUNTJES OP DE i
*
Voor wie het nog niet vernomen heeft, Tom Boonen is met wielerpensioen. Dagen lang op TV. Zijn erelijst werd 234 geciteerd in de Regimepers.
Wat telkens vergeten werd in deze erelijst: drie keer betrapt op cocaïne en XTC (2007 en 2009), seks met een minderjarige (16-jarige Sophie van Vliet, efkes zijn vriendin), drie keer betrapt op een zware snelheidsovertreding 'onder invloed' (2008), wegens domicilief-raude (meneer woonde officieel in Monaco om geen belasting in den Belgiek te moeten betalen, doch zat er nooit) gedwongen tot een zware boete.
Wij bewonderen hem intens.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Dit stukje uit het steengoede Antwerps satirisch weekblad ‘tSCHELDT stenigt in bovenstaand  artikel perfect de gezamenlijke ‘Vaderlansche Pers’. Kort en steengoed. ‘Lieg en blijf maar voort liegen. Er blijft altijd wel iets van hangen….
Juist ja! Diene lange slungel met gloeiende kooltjes in zijn broekje, wist inderdaad iets af van velo’s en van fietsen maar vooral van voordien combines te broeden. Of was het eerder in de eerste plaats de doortrapte vorm van diplomatie, om tijdens de sprint heel onverwacht de afspraak te laten vallen, om zelf als eerste de eindmeet te halen?
Het Limburgs fenomeen werd daarop opgehemeld tot in de sterren. Bij gebrek aan iets beters? Zoals in de voetbal: liefst ‘donkere’ Nieuwe Belgen met misschien wel drie of meer identiteiten…. Jonge kleurlingen die in de Afrikaanse jungle het lopen en met goochelen met hun vodden-bal genoegzaam hebben geoefend.
U moogt het mij niet kwalijk nemen, maar ik denk bij  de naam Boonen spontaan aan  ‘De Pot van Olen‘. Dedze lange smalle met drie oren…. Zoals die hieronder staat afgebeeld op een podium, in blijde verwachting voor de volgende bloemboekee..
*
Oer-degelijk en op en top Limbirgs… Als de beste uit het bronsgroen eikenwoud! Zekfs met 3 orden aan de bierpul was het Keizer Karel niet gegund om met eigen handen het schurend nat aan de lippen te brengen. Voordien immers moest die daarvoor i bijna met beide handen de uitstekende boezem van de dienster aanraken. De Oudenaardse kunstscilder-karikaturist Adriaan Brouwer had het niet beter kunnen uitbeelden: de welgevormde dienster met maar liefst ’n stuk of 5 van die bierpotten dicht tegen het hart aangedrukt…. Op en top iets voor de de boontjes van Tom Bonnen! Het is inderdaad geen geheim dat iemand die graag koekoeks gewijze, zijn bootjes te in andermans nest legt, moet gevierd en gefeest worden ….
Enne, zeer toevallig op gekomen: seks met minderjarigen, dat is toch tegen de Wet. Moet zwaar beboet worden met man den of jaren gevangenschap. Tenzij aan die Wet weer achterpoortjes werden voorzien. Zo ’n bloemenmeisje à la Sagan in de kont knijpen mag nog net. Wordt hoogstens belast met ’n mondelinge blaam.
*
 Maar ermee tussen de lakens duikelen: ho ho! Damagnie.
Ist VERBOTEN!!!!
*
(Digitalia)
++++
**


Geen opmerkingen: