maandag 1 mei 2017


Maandag 1 Mei

*
4124 - ISLAMISTEN EN SOCIAAL DEMOCRATEN HEBBEN INDERDAAD DEZELFDE BLEDGROEP
*
INHOUD: TURKEYE: Het land zinkt weg in het Hitler-moeras van censuur en verdrukking, maar dat mogen we niet weten in de rest van de wereld. De oorlogsdreiging wordt voelbaar, net als in de jaren ’40 en dus ook het vluchtelinge-probleem. Deze keer geen ‘Wehrmacht’ en geen OKW, maar gewoon meh macht en vijanden zonder uiniform, die zelfs onze eigen taal spreken……

DAKVENSTER OP DE WERELD


*
Turkije verbiedt Wikipedia en dating-programma's
*
In Turkije worden dating-programma’s op radio en televisie verboden. Dat staat in een decreet dat vanavond (Vrijdag) is uitgevaardigd. Concreet betekent het verbod dat er geen programma’s meer mogen uitgezonden worden waarin vrienden en partners worden gezocht.
Erdogan eist voor zo’n foto’s minstens 5 jaar bak…Zoek ‘ns uit waarom!
*
Eerder vandaag haalde ook een andere maatregel van de Turkse autoriteiten het nieuws. Ze beslisten namelijk om de online-encyclopedie Wikipedia te blokkeren.
*
Nu komt er dus ook een verbod op datingprogramma’s, iets waar de Turkse regering al even op zinde. Vorige maand zei de Turkse vice-premier Nurman Kurtulmus al dat die shows niet passen bij de Turkse familie-traditie.
Ontslagen
Sinds afgelopen zomer de noodtoestand werd uitgeroepen na een mislukte coup-poging, kan de regering in Turkije maatregelen afkondigen per decreet. Ondertussen zijn ook al meer dan 100.000 ambtenaren, wetenschappers en militairen opgepakt omdat van hen gezegd wordt dat ze aanhanger zijn van de islamitische prediker Fethullah Gülen. Hij is volgens de Turkse autoriteiten de man achter de mislukte staatsgreep.
Speel-kameraadjes van Olio di Poeô?
Mag dat wel?
*
Vanavond werd verder het ontslag bekend gemaakt van nog eens bijna 4.000 mensen. Bij de nieuwe zuiveringsoperatie werden onder meer militairen, cipiers, academici en medewerkers van het ministerie van Justitie ontslagen.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen
*
Een voorlopig even in het Buitenland verblijvende vriendin van ondergetekende, zond  mij gisteren dit bovenstaand artikel door. Gezien en inderdaad ook terug gevonden op VTM, maar elders doodgezwegen. De omerftà doorbroken of een vaste afspraak om onder geen enkele omstandigheid de Islam in ’n kwaad daglicht te stellen, even uit het oog verloren? Wie zal het zeggen? Vandaag is op 1 Mei het geblaat van de Rode Schapen, bokken en ooien, inderdaad bladvullend.
Echt ‘biechtewaar’, want die vriendin was mijn lieve wederhelft, die nog even blijft nagenieten van de gaven Gods in dat heelijk land Italië. Moet wel, want de immobiliën daar gaan niet goed. Met dank aan de open-grenzen politiek van de Europese Verlichte Grote Verstanden. Daar in de streek ligt naemijk de van ouds bekende ‘Via Francigena’, de Middeleeuwse Bedevaartsroue naar Rome of naar Sabtiago di  Comostella en verder door uitgesplitst naar het H. Land. Die nog altijd goed onderhouden veldweg, doorkruist over berg en dal de bossen en vlakten, loopt over privé terrein, helemaal van Canterbury (Kantelbeg in Engeland) tot aan de stadspoorten van het antieke Rome.

Heden ten dage is het de vluchtroute  in omgekeerde richting…. De bewoners zelf zijn razend. ‘Macht nichts’: ‘Rome’ zet door.
Maar over die verkoop wees gerust: er geldt een strenge timing die wij in geen enkel geval wille op terugkomen. Zijde zot?!
Ziezo, dat weet de Lezer nu ook weer.
Wat  het mij zegt, die twee Turkse verboden? Dat het nog maar het begin is. Wie de jaren ’30-’40 heeft meegemaakt, herkent gemakkelijk de tekenen des tijds. Men bewapent zich, men vergadert, men dreigt en wordt bedraigt. In een stedds rapper en harder tempo.  En net als iedereen dacht dat de Maginot Linie of de Siegfried Line veilig waren, stond op10 Mei ’40 onze Pa dezelfde dag nog af met familie, om te vluchten. ’14-’18 speelde zeker in  West-Vlaanderen nog een grote rol…. Heek ons gezinnetje op de vlucht, Pa met de bomvol geladen fiets voortduwend, ons Ma met de kinderwagen, de kinderen bang daar omheen. Kilometers ver. Als 4-jarige mocht ik de kinderwagen vasthouden. Maar om de haverklap moest iedereen, de lange stoet van buren, in de gracht schuilen, want de boven ons hoofd scherende ‘Stuka’s’ schoten er niet naast.
Ja Ja, net als nu met Moslim-dapperen,  waren die dappere Duitse Feldwebels speciaal getraind om op vrouwen en kinderen te schieten.
De Duitse tanks deden toen maximum 30-40 Km per dag. Nu doet het moderne materiaal 100 x vlugger. Als er tenminste geen sneller-dan-het- geluid-raketten zullen ingezet worden.
En wat de toenmalige Verlchte Grote Verstanden toen deden? Die zaten binne het uur veilig en wel aan de overlant van Het Kanaal. Waar ze de volgende jaren om de tijd te doden, op het formidabel idee kwamen, daar bezettings-watten met terugwerkende kracht tot 10 Mei in elkaar te frutsselen. Die dan ‘gepubliceed werden’ in Het Staatsblad dat alleen verscheen in… Londen.
Onnodig te vermelden wie daarvan na de oorlog het meeste onrecht heeft ondergaan… Surf gewon naar Dr. August Borms en U weet er alles over.
*
Allez, ’t Is goed. Het is heden ten dage nog inderdaad niet zo ver. Tijd brengt raad. Tijd wel, maar niet bij onze o zo vernuftige Leiders. En wat meer is; Winston Churchill zal er niet eer bij zijn, om terug te vechten, niet te water, niet in de lucht niet op het land of op al onze stranden. Bloed, zweet en tranen hebben toen wel geholpen. Maar of dat nu nog zo is?
Ja, misschien, voor eenieder die, net als gedurende de Bezetting, ee goede vakbond achter zich heeft staan…
*
meer dan 100.000 ambtenaren, wetenschappers en militairen opgepakt
Honderdduizend, zegt U?
Hoeveel Duitsers zaten in Gross Deutschland toen  ook al in de kampen? Dat is moeilijk te zeggen, denk ik. Want de voorraad slachtoffers die arriveerden en andere die ‘Auf der Flucht erschossen’ waren’ wijzige zich met de minuut… Met hele treinlandingen. Met wagons waar op stiond ‘9 Paarden’ of ’49 gevangenen”… Deutsche Grundlichjeit, ziet U…..
*
Zoêven kwam nog ’n telefoontje door, dat Erdogan niet alleen Wikipedia afgesliten heeft, maar ook Twiter en Facebook zeer beperkt heef gemaaktt. Turkije dus terug helemaal naar de tijd van Mohammed! Maar vergeten we niet dat ondertussen de Bosphorus diverse keren overbrugd is. Met wegeniswerken genre autosnelweg en spoorverbindingen met 10-12 sporen naast elkaar.. Ziedaar de ‘voetweg’ waar  die vele miljoenen Mislim-‘vluchtelinen naar Europa zullen overgeloodst worden. Maar toen die vaste oeververbindingen er pas lagen juichten de Machthebbrs en hun slippendrager deze prestatis toe. “Goed voor het toerisme’ was de overwegende toon. Maar binnen de 5 minuten staat zijn aanvalsleger monter en fris daarmee ook voet op vaste Europese bodem.
*
(Digitalia)
++++
** 


Geen opmerkingen: