vrijdag 9 juni 2017

4145


Vrijdag 9 Juni

4145 - QATAR EN DE ZOEKTIOOCHT NAAR ‘DES PUDELS KERN’
*
INHOUD:QATAR/SYRIË: de Arabische woestinstaten veranderen het geweer van schouder nu IS, de door hen  uitgestuurde oorlogsmachine, er niet in is geslaagd in Syrië en Irak de Macht te grijpen… Qatar blijft dus zitten met zijn grootste voorraad ter wereld van vloeibaar aardgas, want de pijplijn over Syrië en Turkije naar Europa komt er, God-zij-dank, niet. Waardoor de greep van de Islam op Europa even wordt uitgesteld…
DAKVENSTER OP DE WERELD


*
Ook scheepvaartverkeer van en naar Qatar geblokkeerd

Heel wat olie- en containerhavens in het Midden-Oosten hebben schepen van en naar Qatar de toegang geweigerd. Maersk, de grootste containerrederij ter wereld, zegt dat het hierdoor niet meer kan leveren aan Qatar. Eerder raakte al bekend dat ook het vliegverkeer uit de Golfstaten naar Qatar is stilgelegd. In het land probeert de regering de bevolking gerust te stellen over de voedselvoorraad. Qatar is voor een groot deel afhankelijk van voedselimport.
delicaat goedje om lang te stockeren…

De autoriteiten van Saoedi-Arabië en Bahrein hebben al hun havens afgesloten voor schepen die varen onder de vlag van Qatar. Ook de olie- en containerterminals in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn gesloten voor scheepvaartverkeer van en naar Qatar.
Diplomatieke banden
De drie Golfstaten hebben samen met Egypte de diplomatieke banden met Qatar verbroken en de grenzen met het land gesloten omdat dat terroristen in Syrië en Jemen zou steunen. Twee golfstaten -Saoedi-Arabië en VAE- zijn belangrijke olie-exporteurs, terwijl Qatar de grootste leverancier van vloeibaar aardgas (LNG) ter wereld is. Het transport gebeurt over zee en dus dreigt de hinder in de scheepvaart grote gevolgen te hebben.
Voedselimport
Ook voor voedsel dreigt er een probleem, want Qatar is voor bijna de helft afhankelijk van import uit Saoedi-Arabië en de Emiraten. In een video aan de bevolking liet het Qatarese ministerie van Economie en Handel dinsdag zien dat de rekken in de supermarkten nog goed gevuld zijn. "Er is een uitgebreide strategische reserve beschikbaar. De prijzen zijn en blijven stabiel", luidde het. De regering wees erop dat de havens en luchthavens van Qatar nog steeds open zijn voor alle landen die niet deelnemen aan de boycot.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

Het leest als een gecompliceerd kruiswoordraadsel als U
overloopt. Kop noch staart aan e krijgen. Net zo ingewikkeld als om van dat mini-staatje een duidelijke landkaart met de precieze ligging op het scherm te toveren….
Uit de sporadische berichtgeving in de Media weten we al dat de Arabische Wereld in oorlog is met Jemen in een ingewikkeld kluwen  van onderlinge Islam-moordpartijen. De ene keer  als vurige supporters van de wereld-Islamitische Staat (als die aan de winnende hand zijn), en de dag daarop als tegenstanders, van zodra de situatie anders uitvalt. Met meestal de Poet als spelbreker. die daarom Vijand Numero Uno is van Obamika en het Internationaal Socialisme.
.
Kortom, het ziet er naar uit, dat Assad in het zadel blijft. Dat de invasie van Zuid-Europa via Lybië naar Sicilië dus niet doorgaat, en dat Poetin (met de medewerking van Trump) zijn invloed op het Westen zal zien toenemen. Wat, over de rug van Mutti Merkel, de nieuwe Führer Aller Germanen, een zegen zou zijn voor de Westerse Beschaving.
.Want niet alleen heeft Moedertje Rusland Marx en ‘het goddeloos communisme’ overleefd, het heeft ook de kern van onze Beschaving van de ondergang gered. Wat een hele prestatie is in vergelijking met het decadente Westen.
Iets dat al lang vooral ‘The Donald’ is opgevallen, en samen met hen (en de zijnen) het Westen weer hoop geeft.
Nog even doorbijten in het schenken van klare wijn in de ons opgedrongen Islam-invasie, om, na het wegvegen van de de aardbodem van de Wieg v/h Kwaad, het Mensdom te redden van de ‘onderwerping’ aan de wetten van de vernietiging….
Neen, het Einde der Tijden zit er nog bijlange niet aan te komen.
.
 (Digitalia)
..
 

Geen opmerkingen: