zaterdag 10 juni 2017

4149


Zaterdag 10 Juni

4149 - AL VLIEGT DE LEUGEN NOG ZO SNEL DE WAARHEID ACHTERHAALT HEM WEL
*
INHOUD: LEUGENPERS: de ten voordele van de Islam verdraaide oorlogsverslaggeving in al onze Media, wordt wekelijks rechtgezet in ’t Pallieterke… Juist daarom wordt het, net als alle waarheidlievende Burgers, opgesloten in het beruchte ‘Cordon Sanitaire’. In afwachting van veel erger, aks ba get Nationaal Socialisme, het Internationaal Socialisme de teugels overneemt. In gemeenschappelijk overleg met de ‘Religie’ van de Wrede als eenmaal Kerk en Staat zoals in de Middeleeuwen, weer één zullenzijn.

DAKVENSTER OP DE WERELD


*
DE wAArHEID OVEr OMRAN

*
U  kunt  zich  ongetwijfeld  de  kleine  Omran herinneren,  het  driejarige  Syrische  jongetje  dat met bebloed hoofd in een ambulance zat, nadat hij gewond was geraakt door bombardementen op Oost-Aleppo in augustus vorig jaar. De foto van Omran ging de wereld rond en moest illustreren hoe wreed het Syrische regime  in  Aleppo  tekeerging,  samen  met  de Russische bondgenoot. Niet lang nadat het jongetje wereldnieuws werd, viel Oost-Aleppo in handen van Assad.
*
Begin  deze  week  dook  de  jongen  gezond en wel weer op, in een reportage op een Libanese tv-zender. De zender sprak ook met zijn vader. De familie van Omran woont nog steeds in Aleppo, maar in een minder door de oorlog getroffen stadsdeel. Het blijken vurige Assad-supporters te zijn. Dat waren ze al ten tijde van het  beleg  van  Oost-Aleppo,  zoals  wel  meer  inwoners van dat door rebellen gecontroleerde deel van de stad. De vader vertelt in het interview allesbehalve gelukkig te zijn geweest met het gebruik (door de rebellen en de westerse media) van het iconische beeld van zijn zoontje. Hij beweert ook verschillende keren benaderd geweest te zijn om een interview te geven waarin hij dan Assad de schuld zou geven van het lot van zijn zoon. Er werden hem zelfs grote sommen geld beloofd, maar hij heeft steeds geweigerd.

Sommige media doen dit verhaal af als ‘propaganda’  van  het  Syrische  regime,  maar  de  doorgaans goed ingelichte Arabische journaliste Jenan Moussa bevestigt het verhaal van de  vader.  Zij  ontdekte  al  eerder  wat  de  politieke  voorkeur  van  het  gezin  was  (het  werd  haar  bevestigd  door  bronnen  uit  de  oppositie), en ook aan haar weigerde de vader vorig jaar een interview te geven.
Het ganse verhaal van Omran Daqnish doet nog maar eens denken aan de beroemde boutade van de Griekse antieke schrijver Aischylos: ‘In oorlogen sneuvelt de waarheid als eerste.’
Het  Syrische  kluwen  en  de  verslaggeving  ervan  in  onze  media,  vormen  daarop  helaas  geen uitzondering.
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*
De Waarheid is het kostelijkste bezit van zowel een normaal functionerende  Samenleving als van elk individueel gezond verstand.
De Waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de Waarheid. Zo helpe mij God Almachtig, zoals vroeger de Rechters eisten van de getuigen. Maar sedert God dood is verklaard, is deze formule ingekort. Straks zal ze, onder Minister van Justitie en Imam Ken Geens (CVP), misschien vervangen worden door het veel kortere ‘Inch Allah’ en zal de Waarheid meteen van geen tel meer zijn. Als elke getuigenis maar in het voordeel van de Islam is, zoals de Koran voorschrijft onder het begrip ‘Taqyilla’, d.w.z. nooit iets veruitwendigen dat de Islam als geheel zou kunnen schaden.
Dan zou, op voordracht van partijvoorzitster Mandoline Rutten (Riberaal), misschien het getuigengeld in verhouding komen te staan tot de Waarheid van het ogenblik. Een soort ‘Waarheid’ die van dag tot dag verandert, al naar gelang de luien van de plaatselijke Sultan.

‘Zeg me met wier U verkeert en ik zal zeggen wie U bent’. Nooit kwam een spreekwoord dichter bij de Waarheid. De politieke wereld boven ons is verworden tot één groot verrot slangennest waar allen zakkervulderij en niet het Algemeen Belang de Wet stelt.
Gaat met zo’n soldaten maar naar de oorlog!
*
 (Digitalia)




Geen opmerkingen: