zaterdag 17 juni 2017

4164



Zaterdag 17 Juni 2017
Gevallen PS-krokodil

4164 -TREUR NIET OM DE ZOVEELSTE DODE ZIEL. ER KOMEN ER NOG VEEL ACHTER
*
INHOUD: VLAANDEREN REBUILT: elke (dode) vis begint wel eerst te stinken aan de kop, maar dan is die meteen als geheel rijp voor de vuilnisbelt.

DAKVENSTER OP DE WERELD

*
*
Mijnheer de geldwolf,
‘God-de-Moeder’  heeft  geoordeeld:  barbertje  moet  hangen!  Gij  kondt  dus  gaan. 
*
Zonder  pardon  mocht  gij  uw  tricolore  burgemeesterssjerp inleveren. Even hadt gij een krampachtige poging gedaan om toch nog als  schepen  te  kunnen  aanblijven  in  Brussel, maar ook dat werd door de ‘allerhoogste’  vakkundig  de  grond  ingeboord.  Eerst  had Elio u al schoorvoetend laten vallen. De demarche  van  Laurette  was  dan  ook  niet minder  dan  het  ultieme  genadeschot.  Zij heeft u jarenlang de hand boven het hoofd gehouden;  als  haar  poulain  rees  uw  ster steeds hoger. Maar, hoogmoed komt voor de
val. En dat hebt gij alleen maar aan uzelf te danken, of beter: te wijten. Gij staat immers bekend als een oude PS-krokodil en als prototype van de arrogantie van de macht. Toen gij nog Kamerlid waart, blonkt gij uit in hoogmoedigheid  en  misprijzen  voor  allen    de  Vlamingen in het bijzonder – die gij beneden uw waardigheid achtte. De tirades, de brutaliteit en het weigeren van Nederlands te spreken – dat gij als autochtone Marollen-Brusselaar  wel  beheerst    zijn  de  kenmerken die men u toedicht als men aan die tijd terugdenkt. Vijanden maken aan de lopende band  werd  als  het  ware  uw  handelsmerk. 
Het werd er niet beter op toen gij in 2013 de Kamer verliet om burgemeester te worden van Brussel, uw geboortestad, waarvan gij ook  al  eens  OCMW-voorzitter  waart.  Daar 
voelde gij u niet alleen burgemeester, maar de almachtige zelve, die met niemand, laat staan  met  de  Nederlandstaligen,  rekening moest of wilde houden. Als een alleenheerser en PS-potentaat zette gij u boven alles
en iedereen, daarin gesteund door de hierboven  genoemde  heilige  tweevuldigheid. 
Het  kaviaarsocialisme  regeerde.  Uw  coalitiepartners waren al blij dat de dag voorbij ging zonder dat zij voor het minste uw toorn moesten ondergaan. In die geest woekerde de PS-vergroeidheid in alle mogelijke instellingen en structuren. Het stond in de sterren geschreven  dat  vroeg  of  laat  die  etterbuil moest openbarsten. En zo gebeurde vorige week toen bleek dat Samusocial, de daklozenorganisatie  uit  uw  stad,  bestuurd  werd door een illuster viermanschap van PS-signatuur dat onder uw bevel stond en dat niet aarzelde om zich royaal te laten vergoeden met giften die voor de sukkelaars bestemd waren. Daarmee overschreedt gij, ondertussen volkomen normloos en ethisch gevoelloos geworden, alle grenzen van het fatsoen. Gij zaagt er helemaal geen graten in, zelfs niet toen bleek dat de vergaderingen waarvoor gij vorstelijk vergoed werdt, helemaal niet hadden plaatsgevonden... Vreemd, een socialist die zich schaamteloos verrijkt op de kap van daklozen... Ieder fatsoenlijk mens heeft het daar moeilijk mee.
In uw zog teerde de anti-Vlaamse PS-furie Kartine  Lalieux  op  uw  almacht,  ook  in  de Kamer  en  nadien  als  schepen  in  Brussel.  Het scheelde geen haar of zij was u opgevolgd  als  burgemeester,  maar  haar  absoluut gebrek aan kennis van het Nederlands
speelde in haar nadeel. En dat van u, want had  zij  het  gehaald,  dan  hadt  gij  als  haar  eerste opvolger terug in de Kamer gezeten.
Men  moet  tenminste  een  tekst  in  vloeiend Nederlands kunnen aflezen, zoals bleek bij de voorstelling van Philippe Close, uw opvolger.  Ook  hij  is  gepokt  en  gemazeld  in  het  oude PS-socialisme. Hij is een man die in de
luwte opereert, die over een enorm netwerk beschikt en die vanuit de eerste lijnen overal een vinger in de pap heeft. Kijk maar naar zijn talloze mandaten in Brusselse vzw’s en dies meer. Maar hij blijkt te kunnen lachen en vlotte babbels te houden. Dat op zich is al een trendbreuk.
Met groot genoegen zie ik dat gij op de
keien staat, en dat zelfs de grote kanonnen van  de  PS,  van  Di  Rupo  over  Laurette  tot Piqué en Vervoort, u de rug hebben toegekeerd. Recht is geschied. Of uw opvolger het roer zal omgooien, zal moeten blijken, al durf
ik daar niet op wedden. Maar gij zijt alvast volkomen terecht ‘uit de weg geruimd’. Mede dankzij uzelf. Uw enige troost wellicht, is het nettoresultaat van heel die vaudeville: er is nu een Vlaamse schepen minder nadat de sp.a, die de kat de bel aanbond, de laan werd uitgestuurd, mede door de dhimmi-Vlamingen van Open Vld. Dat genoegen zou u ten voeten uit tekenen.
Tot nooit meer, zo hoop ik.
’t Pallieterke
*
Ex-Digitaliaanse Bedenkingen

*
Toegegeven, het is zeer ongelukkig om bij het begin van het Maatjes-Seizoen beeldspraak te gebruiken over bedorven vis.   Maar er is één groot verschil: de maatjes zullen eeuwig blijven duren, en met de Socialisten is het voor altijd ‘over en uit’… Er is dus toch nog rechtvaardigheid op deze wereld.
Noem dus in Coburgia die beeldspraak maar de ‘colateral damage’ bij de Rode Perte Totale. Waar voortaan de Roos in de Gesloten Vuist mag vervangen worden door een Haringkop met open dode ogen… Een symbool dat bovendien zeer goed past bij de Kop van Olio di Poepo.…
U herinnert zich daarbij ongetwijfeld, dat een ‘dirupo’ het Italiaanse woord is voor… afgrond.
Let op de vissekop met dode ogen…..
*
Wat mij vooral bekommert in heel dat verhaal, is waar het electoraat van deze zakkenvullers, ‘de kleine man’ nu voortaan heen moet. Wegblijven uit de stemhokjes, zoals in Frakrijk? Dakannie, want in Coburgia is er stemPLICHT. De jacht is dus open. Alle bestaande partijen hengelen naar die stemmen. Neen, niet uit carrière-planning of zakkenvulderij. Nee hoor. Gewoon om het Land te dienen. Zeggen ze toch. maar het vervelende is daarbij, dat (naar mijn bescheiden mening), alleen het Vlaams Belang een passend partij-programma kan voorleggen. Nu beide ‘Centrum-Sociale’ partijen binnen een paar weken tijd van de kaart zullen geveegd zijn, liggen alle mogelijkheden breed open. Maar wèg zijn zij. De ‘Roden’ door al hun graai-topmandaten en de Gellen door de jaren aanslepende oplichting van maar liefst 8000.000 van hun trouwste aanhangers.
Moeten wij nu juichen of vloeken?  Zelfs misschien wel het enige besluit nemen die nog openstaat: kiezen voor de Vlexit.
*
Zelfs de twee grote ‘Pakbonden’ aangevoerd door ‘Leiders’ met rood-blinkende kaalkoppen van puur levensgenot, zullen in die val worden meegesleept. Want die zijn nog min noch meer de vooruit geschoven frontsoldaten van de Meesters in de Wetstraat. Zij die ‘rfegeren’ over een kapot-geregeerd Land. En het dus maar best voor bekeken houden… Zodat de Universitaire titel ‘Pol & soc’ aan de tijd kan aangepast worden door alle bestaande titels als niet-bestaand te decreteren.
En wie weet, als (Soort zoekt Soort) de Coburgers eenmaal uit hun gestolen paleizen zijn verdreven, dat die ter beschikking kunnen gesteld worden voor de Brusselse échte daklozen….
 (Digitalia)


Geen opmerkingen: