zondag 2 juli 2017

4188


Vrijdag 30 Juni 2017

4188 - SICILIË ZIT OVERVOL  MET BOOTVLUCHTELINGEN: ZELFS DE MAFFIA VLUCHT NU NAAR MUTTI
*
INHOUD: DUITSLAND: na de ‘verrijkers’ van de sekte der Mohamedanen, stromen nu ook de ‘verarmers’ uit Sicilië naar Mutti

OP DE IJTKIJK
*
Maffia wijkt uit naar Duitsland door crisis op Sicilië
*
Siciliaanse maffiabendes trekken naar Duitsland nadat ze in financiële problemen raken in hun thuisland, zo bericht The Guardian. De maffia-clans zoeken in Duitsland nieuwe opportuniteiten sinds de economische crisis in het zuiden van Europa toesloeg en de Italiaanse Overheid de georganiseerde misdaad hard aanpakte.
De Britse krant beschikt over details over een grootschalige anti-drugsoperatie in het zuidwesten van Duitsland die erop wijst dat de maffia in toenemende mate migreert naar de meest welvarende regio's van Duitsland.
Drugs, gokmachines en wapens
In Villingen-Schwenningen werden vorige week negentien drugssmokkelaars gearresteerd en voor vier miljoen euro aan goederen en geld in beslag genomen tijdens een gezamelijke actie van de financiële politie uit Palermo en de Duitse justitie. De bende bleek vooral actief in Rottweil en Stuttgart in de deelstaat Baden-Württemberg. Die grenst aan Frankrijk en Zwitserland en heeft de laagste armoedegraad van de zestien Duitse deelstaten.
**
*
Volgens de Italiaanse autoriteiten smokkelden de aangehouden bendeleden tonnen cannabis en cocaïne uit Albanië naar Duitsland en wasten ze de winsten wit met gokautomaten die ze eigenaars van lokale cafés en winkels dwongen te installeren. De Italiaanse politie vermoedt dat de winsten van de drugshandel ook werden gebruikt om wapens te kopen in Balkanlanden.
Vorig jaar begon een team van 300 speurders met telefoontaps en verborgen camera's de verdachten te volgen. In één van de afgeluisterde telefoongesprekken is sprake van een drive-by shooting in mei vorig jaar waarbij bendeleden de vitrine van een café aan diggelen schoten om de uitbater te intimideren nadat die had geweigerd gokmachines van de maffia in zijn zaak te zetten.
Cosa Nostra
**
*
Volgens de speurders werkten de smokkelaars in Duitsland in opdracht van de Mondino-familie, een Siciliaanse maffiabende met basis in Palermo. De man die de operaties in Duitsland leidde, is vermoedelijk een in Duitsland geboren Italiaanse zakenman die twee restaurants heeft in Baden-Württemberg. De man heeft volgens de Italiaanse autoriteiten banden met verschillende Siciliaanse maffialeden. Ook de machtigste maffiabende van Sicilië, de Cosa Nostra, is met een uitbreiding in Duitsland bezig.
Crisis in bouwsector
De crisis heeft lelijk huisgehouden in de Siciliaanse bouwsector, traditioneel één van de belangrijkste werkterreinen van de Siciliaanse maffia. Volgens het vakverbond zijn de winsten in de sector sinds 2007 met 90% gedaald.
Siciliaanse zakenlui en winkeleigenaars melden steeds vaker aan de politie dat ze door de Cosa Nostra zijn benaderd maar hun 'beschermingsgeld' niet meer kunnen betalen aan de maffia.
*
NADER BEKEKEN
*
Dat verwondert U toch niet, dat er met alle grenzen, zowel de verre buiten- als de nabije binnengrenzen wagenwijd open, dat er naast woestijnratten, ook vastelands-ratten binnenstromen?!  Tenslotte zijn dat soort Italianen ook maar mensen die ook op zoek zijn naar een beter leven.
The Guardian kletst eigenlijk maar wat uit zijn nek over ‘slecht geen in de bouw’, ‘strenger anti-drugs optreden van  de Overheid’ en andere bij het haar getrokken onzin. Volgens mij is de echte reden het ‘beter zaken doen’ in een land dat niet weet wat eerst te pamperen, en er dan maar op los pampert. Zeer goed begrijpelijk van die Al Capones, die overal graag een graantje meepikken.
Hoe zoude zelf zijn?
Wat ik me wel afvraag is, of er geen connotatie bestaat met wat men vroeger noemde ‘De AS-Mogendheden”, zijnde de ‘As’ Rome-Berlijn’  die toch ook Het Westen met wapens grondig ontvolkt heeft? Oude liefde, wordt gezegd, roest niet.
‘Non bis in idem’, zou den Bart van de Koekestad zeggen in zijn al-wetende wijsheid. Mohamedaner Maffia: so far so good, maar ‘Eigen’ Maffia: binnen de eigen buitengrenzen: dakannie.
En toch haalt Mutti nog maar eens  gelijk: Duitsland heeft dringend nood aan een nieuwe bevolking en op die manier wordt er gezorgd voor de zo geprezen ‘diversiteit’.
*
PS
De verwijzing naar WO II is niet zo maar uit de lucht gegrepen.  U herinnert zich toch nog de ‘Bevrijding’ van Europa, waar de Amerikanen precies op Sicilië voor het eerst voet aan wal hebben gezet op (volgens Churchill) de zachte onderbuik van Europa.
Allemaal nonssens, zeggen de Geschiedkundigen. Dat kwam gewoon omdat de Maffia daar als gids kon optreden, om hun vrienden de Ami’s met kennis van zaken doorheen het eiland te loodsen. Die Maffia was inderdaad, onder Mussolini, massaal naar de States gevlucht en kon dus via de Nieuwe Meesters, terug in hun vroegere heerlijkheid hersteld worden. Meer nog: ze konden zelfs aan uitbreiding denken. Generaal Eisenhower, de late President van Amerika, is hen daarvoor tot op zijn sterfbed dankbaar gebleven.
Anders gezegd: als de ratten andere oorden beginnen opzoeken is dat meestal een veeg teken aan de wand…
**

*
 (Digitalia)

Geen opmerkingen: