maandag 3 juli 2017

4193


Maandag 3 Juli 2017

4193 - BEPERKING VAN DE BEWEGINGSVRIJHEID STAAT GELIJK MET VRIJHEIDSBEROVING
*
INHOUD: VLAANDEREN REBUILT: onze o zo dierbare ‘bootvluchtelingen’ wordt verboden vakantie te nemen waar en hoe ze dat willen. Ook Francken moet, net als Homans, aftreden want onwaardig tegenover het buitenlands leed. Een dubbel rantsoen stokslagen en ’n dubbele onthoofding is het minste wat we onze gasten-verrijkers kunnen aanbieden.

OP DE IJTKIJK
*
Francken betrapt meer dan honderd ‘vakantiefraudeurs
**
*
Even terugvliegen of zelfs op vakantie gaan naar het land van herkomst: het lijkt onschuldig. Maar voor erkende vluchtelingen hangen er zware gevolgen aan vast. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) maakte in twee jaar tijd al meer dan 100 dossiers over ‘vakantiefraudeurs’ over aan het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen.

‘De vluchtelingenstatus is geen vodje papier’, zegt Francken. ‘Het is de hoogste internationale bescherming die een individu kan krijgen. Terugkeren is logischerwijs totaal uit den boze, laat staan vakantie nemen.’
Volgens de meest recente cijfers gaat het voornamelijk om Afghanen en Irakezen. Van het overgrote merendeel van de doorgestuurde dossiers wordt de vluchtelingenstatus ook meteen ingetrokken. Alleen voor erkende vluchtelingen die hier al een vrouw en kinderen hebben, ligt de procedure voor intrekking wat moeilijker.
De regering stuurde in april een instructie naar alle Belgische consulaten en ambassades om waakzamer te zijn voor de problematiek. Bij de redenen voor de opvallende cijfers zijn ook de samenwerkingsakkoorden die ons land het afgelopen jaar met Nederland en Duitsland kon sluiten. Veel vakantiegangers proberen de regels te omzeilen door af te reizen via een luchthaven in onze buurlanden. Nu België de info gemakkelijker kan uitwisselen, worden ze toch nog onderschept.
*
NADER BEKEKEN
**
*
De hoofding alleen al: “Francken betrapt’ is taalkundig ’n drol van de onderste plank. Niet Francken is ‘bertrapt’, maar de valse vluchtelingen zijn dat.
Er had dus moeten staan ‘Francken boekt resultaten’. Maar dat is teveel gevraagd. Daar kleeft niet genoeg modder aan. Moest Francken ’n Tseef of ’n Sosse geweest zijn, er had in koeien van letters gestaan  Honderden Geheime Missies bloot gelegd.
*
Fraq,cken betrapt met 100 prostitués in bed: neen, dat was het ook niet.
Hier komen als schooiers om te profiteren van onze sociale Zekerheid en toch ‘de middelen’ hebben om dure buitenlandse reizen te maken: dàt is pas bewijzen dat de landverhuis in scène is gezet met het doel ons allemaal een rad voor de ogen te draaien. Er zijn er nu ’n paar honderd tegen de lamp gelopen, maar die zijn ’n druppel op een gloeiende plaat. Van waar komen die “middelen”? Wordt dat onderzocht en worden de resultaten publiek gemaakt? Of mag dat niet, wegens ‘Staatsgeheim’? Gaat het misschien om het halen van instructies voor de Eindstrijd?
In ieder geval is het dweilen met de kraan open want alle grenzen zijn (met opzet) zo lek als een zeef.
Enne, in de marge: ook gelet op de ondertoon van het overgenomen  artikel? Mij stroomt de in gehouden woede haast uit de geslagen wonde. Waarom laat Francken die arme sukkelaars toch niet met rust? Zij misdoen toch niets.
*
 (Digitalia)


Geen opmerkingen: