zaterdag 11 november 2017

4338


Zaterdag 11 November 2017

4338 - ZOEKTOCHT NAAR EEN GROTE MENEER
        *
INHOUD: CATALONIA / VLAANDEREN REBUILT / NV-A: Bart Le Tisserand, die Frank VanHecke, de gewezen Voorzitter van het Vlaams Belang, in de Antwerpse kathedraal oooit ten aanzien van de hele wereld ‘Een Grote Meneer’ noemde, is dat blijkbaar zelf (geworden). Of zouden deze woorden van toen nu het MRM-Mirakel van morgen mogen genoemd worden? Sterker nog: het is de VRT die zijn woorden aan Wouter ’t Beekske openbaart. Zij dat dit wel degelijk onbewust zal zijn.
Zelf heb ik deze Grote Vlaamse Leider  tot hiertoe slechts zeer zijdelings bewonderd, minder om zijn woorden maar meer om zijn daden (nl  als Vlaming in dit on-land een leidende positie te hebben ingenomen), en nu ziet het er naar uit dat we via hem in de laatste rechte lijn zijn gekomen, om onszelf eindelijk te bevrijden van die ‘vreemde Meesters in ’t Land’…
Die man vecht niet met woorden, maar met pijlen scherper dan die (trefzekere) van Willem Tell….

O U V E R T U R E  
OPUs  B A R D O L LI N O
(A N DANTE)
*
In mijn voorwoord geef ik de (voorbarige) indruk dat de strijd reeds gestreden is. Maar dat kan alleen lukken, als de “schwung’ van de getormenteerde Beangers eindelijk zou kunnen insijpelen in de gelederen van de bestaande NV Arrogantie. Een partij die nog altijd gepokt en gemazeld is met de na-weeën van de ter ziele gegane Volks Unie van Hufgo Schiltz, de belgizilst.
Die hoeven daarom niet zij-aan-zij in rijen van acht door de straten van Bruxellabad te defileren, zoals de Forza Nuva in Rome, maar figuren als Theo Francken, Jan Achterhesp, ja zelfs Hendrik Vuye en Mevr. Wouters, zouden dan… beter tot hun recht kunnen komen.
Figuren als de Eerste Blauwe Geschelpte (Sjarel Premier) staan dan meteen, zoals ’t Pallieterke het ziet, als mens-apen in hun blootje…
**
*
Maandag, als de beloofde 2de brief van Haantje-Vooruit Joël de Kuekeleure met (fijne) drek voor BDW verschijnt, zal er aan onderstaande tekst wel een staartje worden gebreid. Een duivels-staartje. Rood van het bloed der afgunst.
**
*
De Wever haalt fors uit naar Beke na interview in 'Terzake': "Een van de pijnlijkste interviews van de laatste jaren"
*
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in het Canvas-programma De Afspraak scherp uitgehaald naar zijn collega van CD&V Wouter Beke. Die had zijn coalitiepartners in een interview in Terzake opgeroepen om het "Catalaanse conflict niet te importeren".
"Nonsens", vindt De Wever. "Dat interview was een van de meest pijnlijke die ik de jongste jaren heb gezien."

Beke reageerde in Terzake op de suggestie dat coalitiepartner N-VA in het verleden al kritiek uitte op "activistische rechters". Hij verwees naar de scheiding der machten. "Op het ogenblik dat men zou zeggen 'Het zijn activistische rechters', dan associeert men zich niet meer met de Belgische regering", aldus Beke. Zelf bleef hij voorzichtig met kritiek op Spanje.

De N-VA-voorzitter heeft daar geen begrip voor. "Iemand die geen vlieg kwaad doet, die alleen maar een opinie uit, zit in de gevangenis. Als je dan nog niet kan zeggen dat dit een dictatuur  van slechte wetten is, ben je je aan het verstoppen. Volgens die logica moet je de Dalai Lama aan China uitleveren en mag Nelson Mandela nog in de gevangenis zitten."
Gechoqueerd
De Wever zegt vertrouwen te hebben in de Belgische rechter die moet oordelen over de uitlevering van de afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont en vier van zijn ministers, én in de Spaanse rechters. Alleen betreurt hij dat deze zaak door het gerecht beslecht wordt.
"Ik ben gechoqueerd dat iemand dat nog durft tegenspreken", aldus De Wever. "Hier is toch duidelijk sprake van een verdrukker en iemand die in de gevangenis zit. Als je ministers in een rechtsstaat voor rebellie laat vervolgen omdat ze een opinie hebben geuit, is dat niet conform de fundamentele rechten die wij in Europa gewoon achten."

"En toch hult Europa zich in stilzwijgen. Er gaat een moment komen dat men heel beschaamd gaat terugkijken op dit soort interviews."
*
Bron en Link
*
T E   O N T H O U D E N
OP ONZE VASTE SCHIJF
**
*
Wouter Beke is, spijts zijn West-Vlaamse (Wielsbeke) roots, samen met wat nog rest van zijn Partij, geen beek met kristalhelder water, maar eerder een soort van open riool door onze als wiegende zeeën weelderige Vlaamse velden . De Tsjeven, helemaal in rechte lijn op de roetsbaan naar af, blijven zich vastklampen aan de illusie van de Macht en het zeggings schap. Ze verdienen dus ten volle de hen toegediende knock-out door Vlaanderens Grootste Meneer.
Tsjeven in Europees verband maken deel uit van de E.V.P. van Merkel en zijn derhalve niets meer dan ‘Her Masters voice’. In doordeweeks geactualiseerd West-Vlaams zou dat luiden, dat ze gewoon haar slippendragers zijn. Maar dan met verwaarlozing van het begrip ‘grensoverschrijdend gedrag’ bevat in het dragen van de slippen van een vrouwelijk scharminkel. Het erotieke Cijfer 69 in de 6de Macht…
*
(Hemelreiker)


Geen opmerkingen: